به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فایننشال تایمز نوشت : عربستان سعودی با دعوت از رهبران دو جنبش حماس و فتح فلسطین اعتبار و حیثیت خود را در تلاشها برای جلوگیری از یک جنگ داخلی در سرزمینهای اشغالی سرمایه گذاری کرده است.
نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند : گفتگوها بین رهبران این دو جنبش با حمایت عربستان در زمانی انجام می شود که پادشاهی محافظه کار سعودی خود را در مرحله میانی تلاشهای دیپلماتیک به منظور جلوگیری از ورود جهان عرب به یک درگیری گسترده تر می بیند.
در ادامه این تحلیل آمده است: آنچه که به عنوان نقش منطقه ای در حال توسعه ایران از طریق روابط آن با اکثریت شیعه در عراق و حمایت از حماس و حزب الله تلقی می شود؛ هشداری برای مقامهای عرب است؛ آنها همچنین ایران را به گونه ای می بینند که از آشفتگیها در نقاط مغشوش عرب سود می برد.
فایننشال تایمز تصریح می کند: تهران روابط خود با حماس را تقویت کرده است، اما ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی هفته گذشته ادعا کرد که مسئله فلسطینیها باید از طریق اعراب حل شود نه کس دیگر." وی همچنین به ایران و با اشاره روشن به مقابله آن با آمریکا بر سر برنامه هسته ای خود گفت که ایران منطقه خلیج ( فارس) را به علت مشکلات در روابط بین المللی به خطر می اندازد.
براساس این گزارش، تحلیلگران می گویند که عربستان سعودی در یک اقدام متعادل کننده دشوار وارد شده است. این کشور خواهان کنترل و بازبینی نفوذ ایران، اما بدون مقابله است. آنها می گویند که ریاض تلاش می کند تا از فشار و دیپلماسی برای مقابله با تهران استفاده کند، اما نگران است تا از یک حمله نظامی آمریکا علیه تاسیسات هسته ای ایران دوری کند.
به نوشته این روزنامه، یک تحلیلگر سعودی نزدیک به دولت این کشور مدعی شد:" ایرانیها درک روشنی از این مسئله دارند که ما در کجا هستیم. ما از آنها می خواهیم تا ثابت کنند که یک بازیگر برای پایان دادن به مشاجرات هستند نه اینکه آنها را تحریک کنند."
"عبدالعزیز قاسم" حقوقدان سعودی گفت :"یک حس تهدید وجود دارد و آن به علت کشتار فرقه ای در عراق و ترس از این مسئله است که اگر ایران به بمب هسته ای دست پیدا کند، تعادل قدرت درمنطقه نیز تغییر می کند."
به نوشته فایننشال تایمز، یک روحانی شیعه درعربستان گفت: درکشوری(عربستان) که حدود 2 میلیون شیعه وجود دارد؛ گفتگوهای فرقه ای هشداری را در پی دارد و نتایج تحریک چنین کاری خطرناک خواهد بود.
بر اساس این گزارش، "گریگوری گوس" کارشناس سیاست خلیج فارس گفت:" اکثر مردم در جهان عرب به حمایت ایران از فلسطینیها تمایل دارند و یک ایران هسته ای را به عنوان تقویت کننده جهان اسلام می بینند. بنابراین اگر شما یک عنصر فرقه ای را تزریق کنید،
می توانید افکار (عمومی) را علیه ایران بسیج کنید."
نظر شما