به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی عصر امروز در دیدار پراناب موکوجی، وزیر امور خارجه هندوستان در ادامه گفت: ایران با همان صلابتی که اعلام کرده به سوی اهداف نظامی نمی رود، برای احقاق حق مردمش جهت استفاده از مواهب صلح آمیز انرژی هسته ای ایستادگی خواهد کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام مذاکره را تنها راه ممکن برای مسایل مهم بین المللی و منطقه ای دانست و گفت: مذاکرات می تواند دو طرف را به اعتماد متقابل برساند.
وی با اشاره به همکاری دیرین ایران و هند، خصوصا از سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی افزود: خوشحالیم که مسایل مربوط به هند روز به روز بهتر می شود.
هاشمی رفسنجانی همکاری های ایران و هند را با توجه به ظرفیت های دو کشور ناکافی دانست و گفت: منافع مشترک و حضور در سازمان غیر متعهدها، باعث همگرایی دو کشور در منطقه و مجامع بین المللی می شود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به مجموعه های مشترک ایران و هند که در مراحل اجراء و مطالعه هستند، خاطرنشان کرد: زمینه های همکاری ما بسیار متنوع و در حال توسعه بودن ویژگی ممتاز دو کشور است و می توانیم در علوم فضایی و ارتباطات با هم همکاری داشته باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز خشنودی از حل مسائل هند و پاکستان گفت: مطمئنا این کار باعث تسریع در اجرای پروژه خط لوله انرژی ایران به هندوستان می شود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی طرح احداث کریدور شمال و جنوب ایران را یکی از میدان های وسیع همکاری هندوستان ایران و کشورهای شمال دانست و افزود: آن طرح در صورت تکمیل اوضاع کشورها را متحول خواهد کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برنامه های درازمدت را برای همکاری های دوجانبه و تشریک مساعی در صحنه های بین المللی را ضروری دانست و گفت: نباید اجازه دهیم مسائل حواشی همکاری ها را مخدوش نماید.
وزیر امور خارجه هند نیز در این دیدار دستیابی به اهداف صلح آمیز انرژی هسته ای را حق هر کشوری به خصوص ایران دانست و افزود: دامن زدن به نا امنی در خاورمیانه به نفع هیچ کشوری نیست.
پراتاب موکرجی دو تمدن بزرگ ایران و هند را زمینه و فرصت مناسبی برای گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تجاری دانست و گفت: انرژی و محصولات آن مهمترین بخش همکاری دو کشور خواهد بود و با توجه به نیاز هند، خواهان گسترش مستمر همکاری با ایران هستیم.
وزیر امور خارجه هند گفت: هندوستان مایل است برای 25 سال آینده با ایران در خصوص تامین انرژی همکاری نماید.
وی خاطرنشان کرد: خط لوله سه کشور ایران، پاکستان و هند باید هرچه زودتر به بهره برداری برسد و هندوستان برای پایان این پروژه مصمم است.
موکرجی افزود: هند می تواند در زمینه های داروسازی و تولید سیمان نیز با ایران همکاری نماید و معتقدیم همکاری های دو کشور نیاز به دخالت کشور ثالثی ندارد.
نظر شما