به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی محققی روز گذشته در گردهمایی توجیهی پذیرفته شدگان نهایی آزمون ورودی دوره دکتری تخصصی (Ph.D) و دستیاری رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت سال تحصیلی 86 - 85، افراد تأثیرگذار در سرنوشت علمی کشور را برخاسته از بطن جامعه دانشگاهی کشور دانست و گفت: این افراد از مراکز آموزشی کشور و در پرتو تلاش به عنوان یک عنصر اصیل به این توانایی دست پیدا کرده اند.
محققی افزود: در سایه برنامه ریزی درست و در قالب برنامه های مصوب کشور از جمله برنامه چهارم توسعه و سند چشم انداز 20 ساله می توان نظام اجرایی و عملیاتی دستیابی به رتبه اول منطقه را تدوین کرد.
وی یاد آور شد: برای دستیابی به رتبه برتر منطقه ای که ایران در آن قرار دارد در کلان کشور و مجموعه علوم پزشکی باید مجموعه ای از فعالیت ها به کمک هم انجام گیرند.
معاون وزیر بهداشت از تشکیل کمیته های راهبردی گروه های مختلف علوم پزشکی به عنوان بستر فراهم شده برای رسیدن به رتبه برتر منطقه در حوزه علوم پزشکی خبر داد و گفت: دست یافتن به این هدف به مشارکت وسیع نیازمند است و سازنده ترین نقش در این مشارکت بر عهده دانش آموختگان مقاطع تحصیلات تکمیلی است.
وی افزود: نگاه به دوره دکتری تخصصی را نگاهی مرسوم و سنتی نیست بلکه این نگاه از مسئولیت شناسی و تعهد در برابر مردم نشأت می گیرد. بدون تردید مشکلات وجود دارد اما باید به عزم راسخ دانشجویان ایمان داشت.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بر تعامل میان رشته های مختلف و ایجاد بخش های جدید مشترک میان رشته ای تأکید کرد و گفت: وجود رشته های میان رشته ای برای همه رشته ها بسیار اهمیت دارد و پیشرفت های علمی نیز بر پایه اتصال این رشته ها با یکدیگر انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: متاسفانه اتفاقی ناخواسته موجب شده که رشته های میان بخشی رشد نکنند در حالی که از طریق پیوسته بودن علوم می توان به رشد عرصه های علمی کمک کرد.
محققی به دانشجویان دکتری تخصصی یاد آور شد: موضوعات پایان نامه های دوره های تحصیلات تکملی علاوه بر اینکه باید بر مورد نیاز بودن و حل مشکل استوار باشد اما باید با عرصه های دیگر علم نیز پیوند داشته باشد. اگر این نگاه متحول شود خلاء ایجاد شده برای رشته های میان بخشی جبران می شود.
وی بر تعامل سازنده میان تمامی مسئولین نظام آموزش پزشکی و دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی تأکید کرد و گفت: انفعال و مرتبط نبودن با نظام آموزشی آفت بزرگی است که دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی را تهدید می کند و امیدواریم با تعامل سازنده در فضای رو به توسعه کشور، شاهد نقش آفرینی موثر دانشجویان این دوره ها باشیم.
نظر شما