آمریکا در پی تغییر مرکز ثقل چالش با ایران است
یک تحلیلگر مسائل بین الملل معتقد است بازتعریف ادبیات سیاسی کشور در جهت اصول عزت، حکمت و مصلحت بر مبنای نیازهای جدید و بر اساس رویکردهای افزایش وحدت ملی و خرد سیاسی ضروری است.
دکتر مهدی مطهر نیا، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، هویت پیوند میان اروپا و آمریکا را دارای دو نیمرخ همکاری و رقابت خواند و تاکید کرد: مهمترین وجه رقابت اروپا و آمریکا در قرن 21 رقابت بر سر انرژی است لذا با توجه به جایگاه ایران در خاورمیانه و اقتصاد انرژیک می توان گفت: نوعی رقابت پنهان در فضای همکاری این دو گزینه در ارتباط با تهران وجود دارد.
وی با شاره به موقعیت ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک و توان سیاسی و توسعه فزاینده ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر نیازمند حفظ، تثبیت و نهادینه کردن دستاوردهای سه دهه گذشته خود است و باید در تنظیم ادبیات سیاسی خود در منطقه و نظام بین الملل به مجاب ساختن دوستان، رقبا و حتی دشمنان خود در گفتمان قدرت بر آید.
مطهر نیا این باز تعریف را برای بی اثر کردن تلاش دشمنان جمهوری اسلامی در تبدیل گفتمان قدرت ایران به گفتمان تهدید منطقه ای ضروری خواند.
آمریکایی ها می خواهند مرکز ثقل چالش ایران و آمریکا از نظر موضوعی از پرونده هسته ای خارج و بر محور تروریسم و اعراب مستقر شود و از نظر موقعیتی نیز چالش میان ایران و آمریکا از سطح بین المللی به سطح منطقه ای و بومی شدن آن در خاورمیانه تبدیل شود |
این استاد دانشگاه توضیح داد: آمریکا تلاش کرده تا با استفاده از فضای به وجود آمده هم گرایی نسبت به رژیم صهیونیستی را گسترش دهد و تلاش ایران را جهت اتحاد جهان اسلام در برابر اسرائیل به اجماع جهان عرب علیه ایران تبدیل کند.
مطهرنیا در بخش دیگری از این گفتگو تاکید کرد: آمریکایی ها می خواهند مرکز ثقل چالش ایران و آمریکا از نظر موضوعی از پرونده هسته ای خارج و بر محور تروریسم و اعراب مستقر شود و از نظر موقعیتی نیز چالش میان ایران و آمریکا از سطح بین المللی به سطح منطقه ای و بومی شدن آن در خاورمیانه تبدیل شود.
وی ادامه داد: آمریکا قصد دارد از این طریق هراس از عکس العمل های جهان اسلام از برخورد میان آمریکا و ایران را کاهش دهد و هزینه های برخورد با ایران را در منطقه سرشکن کند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل هم چنین تاکید کرد: به نظر می رسد در وضعیت فعلی بازتعریف ادبیات سیاسی ایران در جهت اصول عزت، حکمت و مصلحت بر مبنای نیاز های جدید و بر اساس رویکردهای افزایش وحدت ملی و خرد سیاسی ضروری است.
غرب هیچ راهی جز مذاکره بدون پیش شرط با ایران ندارد
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه کشور های غربی هیچ راهی جز مذاکره بدون پیش شرط برای حل مساله هسته ای ایران ندارند، گفت: هر گونه تمسک به اقدامات تهدیدآمیز و غیر دیپلماتیک شرایط را به ضرر غرب تمام خواهد کرد.
حمید رضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، همکار های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اثبات عدم انحراف از فعالیت های هسته ای صلح آمیز را مورد اشاره قرار داد و یاد آور شد: ایران تنها کشوری است که درهای تاسیسات هسته ای خود را حتی به روی میهمانان و مقامات خارجی و خبرنگاران باز کرده و طرف های مقابل می توانند از رویکرد ملایم ایران بدون کمترین هزینه برای حل و فصل موضوعات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه آمریکا در منطقه سیاستی چند جانبه را علیه ایران دنبال می کند، گفت: واشنگتن صرفا در پی جلوگیری از فعالیت های هسته ای ایران نیست بلکه همزمان به دنبال کاهش نفوذ ایران در منطقه از طریق تشدید اختلاف بین شیعه و سنی بوده و از سوی دیگر با ایجاد در گیری در فلسطین میان فتح و حماس فرصتی برای تحقق اهداف اسرائیل می جوید.
این تحلیلگر مسائل بین الملل با تاکید بر ضرورت هوشیاری جهان اسلام نسبت به نمایشنامه نوشته شده توسط آمریکا گفت : اختلاف میان جمهوری اسلامی ایران و کشور های عربی بهترین فرصت برای صهیونیست هاست.
ترقی به تلاش هیات حاکمه آمریکا برای سر پوش گذاشتن بر نابسامانی های عراق اشاره کرد و آن را به عنوان یکی دیگر از زمینه های فشار بر ایران برشمرد.
جهان امروز با سیاست های آمریکا کنار نخواهد آمد / موقعیت ایران از هر زمان دیگری مستحکم تر است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا در سیاست های خود موفقیت چندانی حاصل نکرده و موقعیت ایران در منطقه از هر زمان دیگری مستحکم تر است.
رشید جلالی جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: ناکامی های آمریکا در عراق و افغانستان ، نارضایتی از وضعیت لبنان و عدم پیروی ایران از سیاست های آمریکا این کشور را به بحران کشانده و آمریکا مدام در پی فرار به جلو است.
وی افزود: حمله به کنسولگری ایران در اربیل ، اقدام اخیر ربودن دبیردوم سفارت ایران در عراق، افزایش نیروهای نظامی ، تقاضاهای مکرر به منظور جلب دوستی و یافتن هم پیمانان جدید همگی با هدف فرافکنی و خلاصی بوش از فشارهای متعدد است.
جلالی خاطرنشان کرد: رفت وآمد ناوهای آمریکایی در منطقه نیز در همین راستا ارزیابی می شود و تحرکات امریکا در خاورمیانه و خلیج فارس در راستای استراتژی ایالات متحده برای ایجاد جو رعب و وحشت نسبت به ایران در منطقه است.
نماینده مردم کرج و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته آمریکا در سیاست های خود موفقیت چندانی حاصل نکرده و موقعیت ایران در منطقه از هر زمان دیگری مستحکم تر است.
جلالی یادآور شد: بحران در خلیج فارس ، ایران و خاورمیانه مطلوب هیچ یک از کشورهای منطقه ، آسیا و اروپا نیست و امریکا در اجرای سیاست های خود به شدت تنها مانده و این تنهایی، آمریکا را که مدعی ابرقدرتی جهان است منزوی کرده است.
وی تاکید کرد: سایر هم پیمانان بوش نیز در کشور خود تحت فشار سایر مقامات و مجالس خود هستند و جهان هوشیار امروز به سادگی با سیاست های آمریکا کنار نخواهد آمد.
جلالی درخصوص شفاف سازی فعالیت های هسته ای ایران گفت: فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران از ابتدا نیز شفاف بوده و هیچ ابهامی در آن وجود نداشته و تصور ابهام آمیز بودن این فعالیت ها از سوی آمریکا به سایرین تلقین شده است.
وی عنوان داشت: اگر ایران کوچکترین ابهامی در فعالیت های هسته ای خود داشت درهای تاسیسات هسته ای خود را به روی خبرنگاران و سفرای کشورهای خارجی نمی گشود و این اقدام ایران شفاف سازی مکرر فعالیت های دانشمندان جوان و توانمند ایرانی است.
جلالی در پایان اظهار داشت : اقدامی شبیه این تاکنون از سوی هیچ کدام از کشورهای دارای انرژی هسته ای صورت نگرفته است و آنانی که به فعالیت های ایران انتقاد دارند گزارش فعالیت های خود را به مجامع ذیصلاح ارائه کنند.
مدیریت مسئله هستهای نیازمند تاکتیکهای جدید است
پیروز ورجاوند با بیان اینکه دولت باید فضای متشنج کنونی را که دیگران از آن علیه ایران بهره می گیرند تغییر دهد، گفت: مذاکره با آمریکا به عنوان طرف اصلی و یک قدرت هژمونیک غیر قابل مقایسه با چین و روسیه ، با لحاظ نمودن شرایط منطقی می تواند راه حل مسئله هسته ای ایران برای حفظ منافع ملی باشد.
استراتژی روسیه در طول تاریخ همواره تلاش برای وجود یک ایران ناتوان بوده است، بنابراین چرخش دیپلماسی ما به سمت اتکا به روسیه عملی غیر کارشناسانه است |
ورجاوند افزود: ایران باید قدرتی باشد که دیگران به سمت او بیایند نه اینکه از او دور شوند.
وی با بیان اینکه ما باید همواره نسبت به آمریکا به خاطر دخالت هایش در امور ایران با دید منفی تحلیل و برخورد کنیم ، اظهار داشت: نگرش منفی ما نسبت به آمریکا باید به صورت منطقی جلوه گر شود و نباید سبب ایجاد موانع بر سر راه رشد ایران شود.
این کارشناس روابط بین الملل با تاکید بر اینکه دولت باید در انتخاب نقطه های اتکای دیپلماسی با احتیاط برخورد کند ، خاطر نشان کرد: استراتژی روسیه در طول تاریخ همواره تلاش برای وجود یک ایران ناتوان بوده است، بنابراین چرخش دیپلماسی ما به سمت اتکا به روسیه عملی غیر کارشناسانه است.
برخی موضع گیریهای غیرضروری این اجازه را به قدرت های تبلیغاتی و سیاسی جهان داد تا علیه ایران اجماع کنند |
وی تصریح کرد: باید با دیپلماسی توانمند از فرصت سوزی بپرهیزیم.
این استاد دانشگاه، موضع گیری معقول را تنها در چهارچوب شناسایی نقاط ضعف و قوت خود و حریف قابل تعریف دانست و گفت: آنجا که منافع ملی یک کشور مطرح است استفاده از تمام مکانیزم ها برای حفظ این منافع ضروری است.
ورجاوند افزود: قدرت هایی مانند روسیه ، چین و اتحادیه اروپا هم در مسائل گوناگون با آمریکا مخالفند اما مخالفت هایشان را معقول و منطقی بیان می کنند.
وی در پایان با انتقاد از آنچه "برخی سیاست های غیر ضروری دولت نهم " خواند ، ابراز عقیده کرد: برخی موضع گیری های غیر ضروری نظیر هولوکاست این اجازه را به قدرت های تبلیغاتی و سیاسی جهان داد تا علیه ایران اجماع کنند.
مدیریت مسئله هستهای نیازمند تاکتیکهای جدید است
دکتر علیرضا داوری، دوره مدیریت جدید پرونده هستهای را نیازمند تاکتیکها و سیاستهای جدید و متفاوت از گذشته دانست و گفت: مذاکره با طرف اصلی پرونده هستهای ایران، به ویژه آمریکا بهترین راه برون رفت از شرایط فعلی است.
دکتر علیرضا داوری کارشناس مسائل آمریکا و صاحبنظر در مسائل بین الملل در گفتگوبا خبرنگار مهر، اظهار داشت: با توجه به جنگ روانی آمریکا علیه جمهوری اسلامی در خصوص مسائل هستهای، باید همچنان راههای دیپلماتیک با عزم راسخ ازسوی جمهوری اسلامی برای این مسئله ادامه یابد.
وی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی ما باید عکس العمل خود را مطابق با مسیری که غرب در پیش می گیرد، تنظیم کند ، افزود: اگر غرب بر مبنای اعتماد سازی یا فریبکاری و یا جنگ رسانه ای برخورد می کند دستگاه دیپلماسی ما هم باید برهمین اساس واکنش نشان دهد.
دستگاه دیپلماسی ما باید عکس العمل خود را مطابق با مسیری که غرب در پیش می گیرد، تنظیم کند، ما باید بازتاب ناکامی های آمریکا در عراق و افغانستان را در قالب افکار عمومی به سمت مرزهای واشنگتن بکشانیم |
داوری با تاکید بر اینکه ایران باید با مدیریت بحران، سیاست های آمریکا علیه خود را با دست انداز مواجه کند ، خاطر نشان کرد: وقتی آمریکا با اتخاذ مواضع تند علیه ما جنگ رسانه ای به راه می اندازد. ما باید آگاهانه با تاکید بر سیاست همگانی با حکمت و عرف جهانی و نیز، همگام ساختن افکارعمومی داخل، جنگ رسانه ای را به سمت غرب بکشانیم.
این کارشناس روابط بین الملل دوره مدیریت جدید پرونده هسته ای را نیازمند تاکتیک ها و سیاست های جدید و متفاوت از گذشته دانست و گفت: طرف های درگیر ما هم شرایط شان نسبت به گذشته تغییر کرده است، پس ما نیر نیازمند تاکتیک جدید هستیم.
وی افزود: آمریکا در حال حاضر از شرایطی برخوردار نیست که دو سال پیش در عراق و افغانستان برخورداربود، چرا که به طور کلی شرایط در منطقه به ضرر آمریکاست و ایران باید این بازتاب ناکامی های آمریکا را در قالب افکار عمومی به سمت مرزهای واشنگتن بکشاند.
داوری در خصوص مذاکره ایران با آمریکا نیز اظهار داشت: تنها از طریق مشارکت و گفتگوی مستقیم و بدون شرط و در شرایطی برابر آمریکا و ایران می توان سوء تفاهمات را بر طرف نمود.
وی مذاکره با طرف اصلی پرونده هسته ای کشورمان به ویژه آمریکا را بهترین راه برون رفت از شرایط فعلی دانست و گفت: این در حالی است که گفتگو برای آمریکا نیز مفید و مهم است، بنابراین باید تلاش کنیم با سیاست واقع بینانه آمریکا را متوجه کنیم دست از تخاصم بردارد.
وی اظهار داشت: مقامات کاخ سفید می دانند که نتایج هرگونه اقدام نظامی در آینده می تواند بسیاربرای آنان زیانباروخطرناک باشد.
داوری با اشاره به اینکه پتانسیل لازم برای دیپلماسی هسته ای در سطح ملی به کار گرفته نشده است ، گفت:هر چند گفتگوهای مستقیم بین ایران و آمریکا انجام نشده است، اما زمان زیادی برای حل برنامه هسته ای ایران از طریق مذاکره وجود دارد و حقایق مربوط به این برنامه برایده اقدام نظامی که نومحافظه کاران آمریکایی از آن حمایت می کنند، خط بطلان می کشد.
این صاحب نظر درمسائل بین الملل مذاکره ایران و آمریکا را در حل مسائل هسته ای امکانپذیر خواند و افزود:ایران و آمریکا می توانند برای حل مشکلات موجود و در جهت ایجاد ثبات درخاورمیانه همکاری کنند.
این استاد روابط بین الملل با بیان اینکه ایران در خصوص مذاکرات و تاکید غرب بر تعلیق باید دو رویکرد متفاوت را ملاک قرار دهد، گفت: اول آنکه با اتخاذ موضع متفاوت و یکسویه با موقعیت یاد شده به چالش های کنونی دامن زده و به رویارویی مستقیم با آمریکا ادامه دهد که با توجه به اتفاق نظروهمسویی کلی بین المللی به نظر می رسد منافع ملی را در مخاطره قرار داده و به انزوای ایران در عرصه بین المللی و حتی در منطقه بیانجامد.
مسدولان پرونده هسته ای درقالب مذاکرات هدفمند بر رسمیت شناختن حقوق ملت ایران در استفاده از فناوری هسته ای به رفع نگرانی های بین المللی در این زمینه بپر دازند |
به گفته وی، شواهد نشان داده است که ایران زمان برای تبادل دیدگاه های خود با کشورها وکانون های منطقه ای ذی نفوذ در صحنه بین المللی را از دست نداده است و در واقع جمهوری اسلامی ایران در کنار سیاست گفتگو وتبادل نظر اصل حوصله را نیز به دیپلماسی خود افزوده است، در واقع ایران با عبور از دیپلماسی گفتگو با اروپا حوزه دیپلماسی خود را به تمام کشورها گسترش داده و این سیاست مثبت و پر حجم باعث خنثی شدن تبلیغات جوسازیهای رسانه ای علیه ایران شده است، در واقع ایران به دنبال دور شدن از ضرب الاجل تحریم و به دنبال فرمولی است که با آن بتواند فعالیت های غنی سازی محدود را دامه دهد و در عین حال تضمین هایی ارایه دهد که در پی اهداف نظامی نیست.
یک کارشناس مسائل آمریکا همچنین در خصوص بازدید گروه نم و خبرنگاران خارجی از تاسیسات هسته ای ایران بر این اعتقاد است که، این امر نشان از شفاف سازی، عدم پنهان کاری ایران در خصوص مسائل هسته ای است در مورد بازدید کشورهای غربی از تاسیسات هسته ای ممانعتی وجود ندارد و اعلام شده است که چنین برنامه ای را داریم که در آینده بازدیدی را برای این کشورها و سفرای آنها قرار دهیم.
وی ادامه داد: در واقع از این بازدیدها می توان نتیجه گرفت که رابطه ایران با آژانس و همکاری ها در چارچوب ان پی تی، و به شکل طبیعی انجام خواهد پذیرفت و ایران بر عکس آمریکا برای سازمانها و نهادهای بین المللی جایگاه خاصی قائل است و آنچه که اکنون میان ایران وآژانس باقی مانده چند موضوع از گذشته است.
داوری همچنین خاطر نشان کرد: موضوعات گذشته موضوعاتی نیست که غیر قابل حل باشد، منتهی چون پرونده هسته ای ایران یک پرونده سیاسی است، تا زمانی که مسایل سیاسی حل نشود، آژانس نمی تواند این موضوعات را حل کند و یا اینکه نمی خواهد این موضوعات حل شوند چرا که در نهایت باید موضوعی در آژانس باشد که محل بحث و گفتگوهای ایران باشد.
این استاد روابط بین الملل افزود: آنچه هم اکنون باید درباره آن اندیشید، نوع عملکرد دیپلماسی هسته ای است که ایران در این مدت در پیش گرفته و در آینده نیز در پیش خواهد گرفت. مسئولان کشورمان با جمع بندی شرایط و بر اساس منافع ملی تصمیم لازم را بگیرند اما در شرایط فعلی حفظ یکپارچگی و همدلی، پرهیز از سخنانی نسنجیده و شتابزده، استفاده از خرد جمعی همه دلسوزان و قوه کارشناسی به همراه ذکاوت و هوشمندی می تواند موفقیت ایران را تضمین نماید.
داوری گفت: امروز سیاست تعامل با اروپا نتیجه منفی خود را بروز داده و در وضعیت کنونی باید با یک تصمیم جدی سیاست حاکم بر دیپلماسی هسته ای ایران دستخوش تحول شود اما این تحول نباید به معنای بیگداربه آب زدن باشد.
وی ادامه داد: دولت آمریکا با استفاده از یک دیپلماسی فرسایشی و فشار تدریجی ائتلافی را از پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان برای مقابله با برنامه هسته ای ایران تشکل داد و توانست این کشورها را با اعتباری کمتری برای برخورد با هر یک از آنها از طریق یک راه دیپلماتیک بدست آورد.
به گفته وی دراین میان مهمترین و سرنوشت سازترین گام دیپلماتیک ایران در حالی برداشته می شود که تمام نگاه ها به سمت تهران و پاسخ صریح و کامل ایران به تعلیق غنی سازی دوخته شده است.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: با توجه به موفقیت نسبی ایران در مراحل قبلی به نظرمی رسد جمهوری اسلامی ایران در گام دیگر خود در شرایط کنونی می تواند با مذاکره و ارائه پیشنهادات دیگری "پیشنهاداتی که منافع ملی را تحت تاثیر قرار ندهد" و با تعریف کردن و روشن ساختن نقاط ابهام در تعهدات خواسته شده از ایران، تعریف و میزان غنی سازی داخلی با همسان سازی، مشوقها و تعهدات در قالب مذاکراتی سازنده وهدفمند و ضمانتهای عینی و اجرایی متقابل به حفظ حقوق و توسعه صلح آمیزهسته ای و تثبیت توان دیپلماتیک خود بپردازد.
مسئولان پزونده هسته ای از هر گونه اظهار نظر های متناقض و تندروانه و یا تاکید بر تقابل به جای تعامل پرهیز کرد تا ایران به حق مسلم خود در استفاده از انرژی هسته ای دست پیدا کند تا غرب نیز با چشم باز پیشنهادات ایران را بپزیرد |
داوری گفت: باید اذعان کرد که زمان دیپلماسی هوشیارانه و محتاطانه از سوی ایران فرا رسیده است زیرا کلید حل موضوع هسته ای در دست خود ایران است و تلاش های بین المللی زمانی برای رفع اختلافات موجود بر سربرنامه هسته ای ایران به نتیجه می رسد که مقامهای غرب تصمیم صحیحی را در قبال خواسته های مطرح شده ایران "حق مسلم ایران در استفاده از انرژی هسته ای است" اتخاذ کند، بنابراین باید از هر گونه اظهار نظر های متناقض و تندروانه و یا تاکید بر تقابل به جای تعامل پرهیز کنند.
این کارشناس مسائل آمریکا همچنین در خصوص سیاست همراهی با کشورهای عربی منطقه گفت: امروز تمام تلاش آمریکا و اسراییل این است که ایران را تهدیدی برای صلح و ثبات جهانی بخوانند، جمهوری اسلامی را دشمن اعراب خطاب کرده و برای بزرگ نمایی خطر ایران برای منطقه خلیج فارس تلاش کنند، درواقع آمریکا و اسراییل با شعله ور کردن آتش فتنه بین اهل تسنن و شیعیان درتلاش برای تحقق خواسته های خود از برخورد با ایران طی هرشرایطی هستند.
به گفته ای این کارشناس مسائل بین الملل اصرار واشنگتن در بزرگنمایی نقش تهران در بی ثباتی های عراق عاملی است که آمریکایی ها با تاثیر گذاری مستقیم کشورهای عرب منطقه از جمله اردن، مصر و عرستان را در عراق نادیده بگیرند یا مجبور به مماشات با آنها شوند، این درحالی است که نقش ایران در استقرار ثبات در عراق یک نقش کلیدی است و این مسئله با خاطر وجود اشتراکات فرهنگی مذهبی و بین ملت ایران و عراق است که آمریکا ناچار است با آن کنار آید.
داوری افزود: امروز آسیب های جدی سیاست آمریکا در عراق خود را نشان داده و مقامات کاخ سفید در تلاشند تا با ربط دادن ایران به مسئله عراق در مسیرغیر واقعی حرکت کرده و خود را به دلیل گرفتاری در نا آرامی های عراق و گاه افغانستان و نیز شدت گرفتن تعارض هایش با تهران ازاین حالت خارج نمایند.
جمهوری اسلامی در کنار سیاست گفتگو وتبادل نظر اصل حوصله را نیز به دیپلماسی خود افزوده و با عبور از دیپلماسی گفتگو با اروپا حوزه دیپلماسی خود را به تمام کشورها گسترش داده است |
داوری در ادامه مصداق این مدعا را ، گرایش های اعلام شده برای بازگشت بعثی ها به ساختار قدرت در عراق است که سفر رایس وزیر امور خارجه ایالات متحده به منطقه در واقع نوعی واکنش در برابر ایران به بهای انفعال بعید در قبال دولت های عربی است که طی دست کم 10 سال گذشته مورد انتقاد مستقیم واشنگتن قرار داشته اند.
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان اینگونه ابراز عقیده کرد که، باید با شفاف سازی به کشورهای منطقه اعلام شود که برنامه صلح آمیز هسته ای ایران برای آن هیچ خطری ندارد و ایران به همزیستی همکاری و روابط خود با این کشورها به عنوان یک اصل اساسی در سیاست خارجی خود می نگرد.
راه حل مسئله هستهای ایران حاکم شدن منطق و آرامش بر مذاکرات است
دکتر محمود دهقان با بیان اینکه نباید اروپا و شورای امنیت احساس کنند که در مسئله هستهای ایران شکست خوردهاند، گفت: باید منطق و آرامش در مذاکرات حاکم شود و از شعارهای تند و تحریک آمیز بپرهیزیم .
دکتر محمود دهقان کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، مذاکره با آمریکا را در مقطع کنونی غیر عملی خواند و گفت: مذاکره با آمریکا نیاز به گذر از مرحله منفی گرایی صرف، به آرامش و اعتماد دارد .
پذیرفتن تعلیق غنی سازی به معنای تاخیر در تزریق گاز، یکی از راهکارهای عملی برای لغو قطعنامه ها علیه ایران است |
دهقان افزود: طرح مذاکره با آمریکا غیر واقع بینانه است زیرا آمریکایی ها به این راحتی از مواضع خصمانه خود دست بر نمی دارند.
دهقان در ادامه در پاسخ به سئوالی گفت: بازدید سفرای کشورهای خارجی و خبرنگاران از تاسیسات هسته ای هر چند می تواند سبب اعتماد سازی شود اما کارگشا نیست.
وی افزود: از آنجا که نظام بین الملل بر زور و قدرت استوار است، حتی در صورتی که ایران تمام و کمال هم شفاف سازی کند اما اگر قدرت های مطرح نخواهند بپذیرند، شفاف سازی ایران را زیر سئوال می برند و در جامعه جهانی تردید ایجاد می کنند.
این کارشناس روابط بین الملل با بیان اینکه رسانه های جهانی هیچ انعکاس مثبتی به نفع ایران در بازدید سفرا از تاسیسات هسته ای نمی دهند، گفت: حتی اگر تمام خبرنگاران جهان هم از تاسیسات هسته ای دیدن کنند، تاثیری در تصمیمات شورای امنیت و صدور قطعنامه های دیگر علیه ایران ندارد .
دهقان تاکید کرد که پذیرفتن تعلیق غنی سازی به معنای تاخیر در تزریق گاز، یکی از راهکارهای عملی برای لغو قطعنامه ها علیه ایران است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با منطق و واقع بینی می توانیم از بحران هستهای با سربلندی و موفقیت خارج شویم .
نظر شما