دكتر رياض غيرتمند در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود : طبق قانون هيچ مركزي حق دادن اطلاعات درباره بيماري ايدز را به غير از مركز بيماري هاي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي به علت اهميت اين بيماري ندارد.
وي در باره روش هاي پيشگيري از شيوع اين بيماري در مدارس گفت : در دفتر بهداشت و تغذيه وزارت آموزش و پرورش طرحهايي در حال بررسي است كه اساس آنها آموزش جلوگيري از شيوع بيماري ايدز در مدارس از طريق آموزش معلمان به دانش آموزان ، دانش آموزبه دانش آموز، دانش آموزبه خانواده و انجمن اوليا و مربيان به خانواده ها در حال بررسي است كه تا يك ماه ديگر به طور كامل ارائه مي شود.
دكتر غيرتمند افزود : در مرحله اول اين طرح بيش از 400 معلم كه مدرك كارشناسي يا دكترا دارند ، توسط پنج دانشگاه كشور ده دوره كارگاه آموزشي جلوگيري از شيوع بيماري ايدز را در شهرهاي تهران ، مشهد و شيراز گذرانده اند و اين افراد آموزش هاي لازم را به معلمان مدارس مي دهند.
وي همچنين از تهيه طرح وضعيت آموزش پيشگيري از ايدز در مدارس كشور با همكاري يونسكو خبر داد و افزود : اين گزارش تا يك ماه ديگر تهيه خواهد شد.
ايدز در مدارس وجود دارد
يك كارشناس مسئول ايدز در وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي با تاييد صد در صدي حضور دانش آموزان ايدزي در مدارس گفت : اولين موارد راهيابي ايدز در كشور از طريق بيماران هموفيلي بود كه تعداد زيادي از آنها دانش آموز بودند ، همچنين بچه هايي كه از مادر آلوده ايدزي به دنيا مي آيند ، پس از چند سال در نظام آموزشي كشور قرار مي گيرند.
دكتر كيانوش كمالي با تاكيد بر اين كه ايدز در دانش آموزان به دليل رفتارهاي پرخطر به وجود نيامده است ، افزود : حضور يك بيمار ايدزي در مدرسه هيچ خطري براي دانش آموزان و مسئولين مدرسه ندارد ولي متاسفانه به علت وحشتي كه از اين بيماري در كشور وجود دارد اين دانش آموزان طرد شده و تهديد به اخراج از مدرسه مي شوند.
وي همچنين با تاكيد بر اين كه نمي توان به آمار ارايه شده اطمينان كرد ، افزود : 26 درصد از بيماران پس از دادن آزمايش چون مشخصات درستي از خود نداده اند ، تحت پوشش درمان قرار نمي گيرند.
كاهش سن ابتلا به بيماري ايدز
اما يك متخصص عفوني با تاكيد بر اين كه دانش آموزان مقطع راهنمايي در معرض اين بيماري قرار دارند ، افزود : هرچند شيوع اين بيماري بيشتر بين 30 تا 40 سالگي است ، اما اين سن به سرعت رو به كاهش است و چنانچه پيشگيري نشود و آموزش هاي لازم در اختيار نوجوانان قرار نگيرد در سال هاي آينده به بحران خواهيم رسيد.
دكتر حميد عمادي افزود : چون اين بيماري دوران نهفتگي طولاني دارد نمي توان به آمار به دست آمده اكتفا كرد ولي درگفتگو با مربيان بهداشت مدارس ، مراكز مشاوره و پزشكان مي توان به حجم بالاي افرادي كه در معرض ابتلا به اين بيماري هستند پي برد.
نمي توان به آمار بيماران ايدزي اكتفا كرد
كارشناس دفتر اعتياد سازمان بهزيستي نيز با اشاره به اين كه دختران بيش از پسران در گير اين بيماري شده اند ، درباره آمار مبتلايان به بيماري ايدز گفت : اين آمار در سنين 5 تا 14 سال ، 6 / 1 درصد و 15 تا 24 سال ، 9/13 درصد است.
دكتر سپيده سيگاري با تاييد اين موضوع كه ايدز در مدارس حضور دارد ، افزود : نمي توان به اين آمار اكتفا كرد چرا كه تعدادي از اين آمار از كودكان و نوجوانان خياباني و زنداني است.
نظر شما