۲۸ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۰۷

رئیس اداره بهداشت دامپزشکی کرمانشاه خبر داد

اجرای طرح پایش بیماری آنفلوانزای پرندگان در کرمانشاه

اجرای طرح پایش بیماری آنفلوانزای پرندگان در کرمانشاه

کرمانشاه_رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از اجرای طرح پایش بیماری آنفلوانزای پرندگان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا حیدری امروز دوشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به احتمال بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل های سرد سال، طرح پایش، مراقبت و دیده وری از پرندگان مهاجر در سایت های حیات وحش استان اجرا می شود.

وی گفت: عامل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از طریق پرندگان مهاجر انتقال می یابد و پرندگان آلوده به ویروس در طول مسیر مهاجرت خود می توانند محیط و سایر پرندگان وحشی غیر مهاجر را آلوده کنند و از این طریق بیماری را به ماکیان روستایی انتقال دهند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه کنترل و جلوگیری از انتشار ویروس بیماری در منطقه را در گرو تشخیص سریع این بیماری در اولین کانون دانست و تصریح کرد: همچنین انجام دیده وری و پایش پرندگان وحشی در تالاب ها و روستاها و واحد های صنعتی پرورش طیور موجود در اطراف این مکان ها تا شعاع ۱۰ کیلومتری توسط تیم های مشترک و یا انفرادی ادارات حفاظت محیط زیست و دامپزشکی می تواند در تشخیص سریع و به موقع این بیماری باشد.

وی افزود: در هفت ماه امسال در استان حدود ۹هزار مورد بازدید و پایش از واحدهای صنعتی، روستایی، تالاب ها، آبگیرها و کشتارگاه های صنعتی طیور، به عمل آمده است که این تعداد بازدید ۲هزار و ۵۰۰ نمونه اخذ شده و بر اساس آزمایش های صورت گرفته خوشبختانه تاکنون موردی از بیماریآنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است.

حیدری با بیان اینکه پایش، دیده وری و مراقبت فعال پرندگان مهاجر در سایت های استان ساکن می شوند، یاد آور شد: برای دامپزشکی که وظیفه تامین بهداشت و سلامت جمعیت دامی را بعهده دارد انجام این پایش ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی خاطر نشان کرد: براساس اطلاعات اخذ شده از اداره کل حفاظت محیط زیست استان حدود ۲۱ سایت در ۱۰ شهرستان استان در اطراف تالاب ها، سراب ها ، سد ها، رودخانه ها و آبگیرها وجود دارد که تعدادی از پرندگان مهاجر معمولا از اوایل آذرماه تا اردیبهشت ماه سال بعد در این مکان ها زیست می کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در پایان از مردم و مرغداران خواست در صورت مشاهده هرگونه تلفات پرندگان چه در حیات وحش و در طیور بومی را به نزدیک ترین اداره دامپزشکی و یا با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و یا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ را به اداره کل دامپزشکی استان اطلاع دهند.

کد خبر 4462694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha