به گزارش خبرگزاری مهر، مسلمانان بریتانیا پوشش خبری رسانه های این کشور در پی دستگیری 9 نفر مسلمان از سوی پلیس انتقاد و اقدامات آنها را غیر منصفانه توصیف کردند.
رویکرد غیر منصفانه رسانه های بریتانیا نسبت به مسلمانان
طی دیداری که هفته گذشته در مسجد مرکز شهر بیرمنگام برگزار شده بود مسلمانان از اتهامات رسانه ها و پوشش های خبری غیر منصفانه آنها بیش از هر عامل دیگری ابراز نارضایتی کردند.
پلیس بریتانیا، 31 ژانویه 9 نفر را در یک منطقه مسلمان نشسین مرکز شهر بیرمنگام دستگیر کرد که به نظر می رسد این بریتانیایی های پاکستانی تبار مظنون به قتل یک سرباز هستند.
این در شرایطی است که حتی پیش از مشخص شدن جزئیات این دستگیری و قتل مربوط به آن رسانه های بریتانیایی از واژه هایی برای ارائه تیترهای خود استفاده کردند که حساسیت مردم را نسبت به مسلمانان تحریک می کرد .
افراد دستگیر شده همچمنان در بازداشت پلیس به سرمی برند و پلیس می تواند افراد مظنون را بدون اتهام بیش از 28 روز در بازداشت نگاه دارد.
از سوی دیگر پلیس این کشور نیز به دنبال حملات انفجاری لندن در سال 2005 بشدت مورد انتقاد قرار گرفت چرا که اقدامات مقامات پلیس به نام اجرای قانون و مبارزه با تروریسم همواره انگشت اتهامی به سوی مسلمانان بوده و زمینه تبعیض و تعصب در جامعه را افزایش داده است.
به تازگی نیز حمله پلیس به خانه یک مسلمان در شرق لندن شکاف میان مسلمانان و پلیس را افزایش داد. دو برادر طی این حمله دستگیر و یکی از آنها مجروح شد . این در شرایطی است که آنها مدتی بعد بدون هیچ اتهامی آزاد شدند و پلیس تصدیق کرد که عملیات آنها بر اساس اطلاعات نادرست انجام شده بود.
فیلمی از بحران کاریکاتورهای موهن دانمارکی ساخته می شود
اریک کلاسن کارگردان شهیر دانمارکی فیلمی درباره بحران کاریکاتورهای موهن این کشور با تمرکز بر چشم انداز روابط میان فرهنگی و ابعاد انسانی می سازد و نوشتن فیلمنامه را بر اساس طرح بحران این کاریکاتورها به زودی آغاز می کند.
به گزارش مهر، وی افزود: این فیلم علاوه بر چشم انداز روابط میان فرهنگی به تغییرات سیاسی پس از بحران نیز اشاره کرده و موضوع آزادی بیان و حدود آن را مورد تأکید قرار می دهد.
بحران کاریکاتورهای موهن از ماه سپتامبر 2005 و در پی انتشار 12 کاریکاتور در روزنامه پرتیراژ "یولند پستن" آغاز شده که طی آنها پیامبر اعظم(ص) اسلام را مورد اهانت قرار داده بود. به رغم اینکه بر اساس قوانین اسلام هر نوع تصویرنگاری از پیامبر و ائمه ممنوع تلقی می شود . این کاریکاتورها پس از دانمارک با دستاویز قرار دادن آزادی بیان در بسیاری از روزنامه های اروپایی منتشر و موجبات خشم مسلمانان جهان را برانگیخت.
این کارگردان 64 ساله دانمارکی گفت: ساخت این فیلم که با زیرنویس عربی همراه خواهد بود 2 سال زمان می برد و برخی از صحنه های آن در خاورمیانه با همکاری فیلمسازان مسلمان تولید می شود.
کلاسن که انتشار این کاریکاتورها را یک اشتباه بزرگ توصیف کرد و افزود: وقوع این بحران و تشکیل ستادهای ضد اسلام در غرب، شباهت با ستادهای ضد یهود دهه 1930 را به ذهن متبادر می کند.
امام عبدالوحید پیدرسن از رهبران مسلمان دانمارک این فیلم را گام مثبت و راهی تازه برای بحث درباره بحران کاریکاتورها دانست. اطمینان دارم که این فیلم می تواند تأثیر بزرگی بر روی یکی از وخیمترین بحرانهای سیاست خارجی در تاریخ مدرن دانمارک داشته باشد.
طرح محرمانه اتحادیه اروپا و افزایش محدودیت مسلمانان
یک طرح بسیار محرمانه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است موضوعی که به عنوان مسلمانان افراط گرا توصیف کرده را تحت نظارت داشته باشند، پایگاه های اینترنتی اسلامی افراط گرا را محدود کرده و ائمه جمعه و رهبران جامعه اسلامی را ترغیب کنند با افراط گرایی مبارزه کنند.
به گزارش مهر، این سند که به دست خبرگزاری رویترز رسیده است از دولتهای اروپایی می خواهد ائمه جمعه را که در اروپا سفر می کنند به شدت مورد نظارت قرار دهند. طی این سند عنوان شده است کشورهای اروپایی باید به جمع آوری و تبادل اطلاعات درباره شخصیتهای افراط گرا پرداخته و توجه ویژه ای به از بین بردن تأثیر آنها داشته باشند.
سازمانهای اطلاعاتی اروپا پس از حملات یازدهم سپتامبر تاکنون به شدت مسلمانان را زیر نظر داشته اند و دامنه جاسوسی آنها از ردیابی حسابهای بانکی تا استراق سمع در مساجد و خطبه های روز جمعه گسترش یافته است.
این طرح محرمانه نسخه به روز شده یک طرح عملیاتی است که در سال 2005 مورد تصویب نمایندگان اتحادیه اروپا قرار گرفته و انتظار می رود ماه جاری مورد بررسی دولتهای اتحادیه اروپا قرار گیرد.
از کشورهای اتحادیه اروپا اطمینان حاصل کنند آموزش های پایه ای نیروهای پلیس صورت گرفته باشد و این امر درباره آموزگاران و مددکاران اجتماعی نیز انجام شود. این سند همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است به بررسی چگونگی اشاعه میانه روی پرداخته تا تأثیر پیامهای افراط گرایانه خنثی شده، منافات آن با اصول حقیقی اسلام مورد تأکید قرار گیرد و از امامان جمعه که دارای توانایی های تدریس و زبان کشور مورد نظر هستند حمایت شود.
بر اساس این طرح کشورهای عضو باید جوامع اسلامی خود را ترغیب کنند به خطبه های هر واعظی اعتنا نکنند بلکه توانایی های وی را مورد بررسی قرار دهند.
بررسی پایگاه های اینترنتی برای بررسی فعالیتهای افراط گرایانه همچنین از دیگر نکات مورد توجه این طرح محرمانه است و کشورها موظف هستند افزایش میزان سخنرانی های ناشی از انزجار در اینترنت را نظارت کرده و همچنین مقامات اتحادیه اروپا در رسانه های اسلامی بیش از گذشته ظاهر شوند تا درک بهتر حاصل شود.
از سوی دیگر مقامات امنیت ملی ملزم شده اند تا اطلاعات خود را با همتایانشان در سایر کشورهای اروپایی به اشتراک گذارند.
دولت یونان مشکلات اقلیت مسلمان این کشور را بررسی می کند
پس از 25 سال نادیده گرفتن اقلیت مسلمان و مشکلات آنها، دولت یونان سرانجام متعهد شد به شرایط دشوار مسلمانان در شمال شرق این کشور رسیدگی و مشکلات آنها را پاسخگو باشد.
دورا باکویانیس وزیر امور خارجه یونان در دیداری که از این منطقه شمالی یونان داشت گفت: هدف ما انسجام حقوق مدنی و تساوی در برابر قانون برای اقلیت مسلمان منطقه تراس است.
وی وعده داد مشکلات 100 هزار مسلمان این منطقه را کاهش دهد و در همین راستا به اظهار داشت: دولت در حال حاضر به صورت سیستماتیک فعالیت می کند تا سیاست خود را درباره اقلیتهای این کشور اروپایی به روز در آورده و اجرایی کند.
دولت یونان در حال بررسی سیاست تساوی میان مسلمانان و مسیحیان بوده و به آنها وعده داده برای این اقلیت دینی فراموش شده، اشتغال زایی کرده و بودجه ای را برای آموزش و سایر خدمات اجتماعی در اختیار آنها قرار دهد.
مسلمانان این منطقه طرح های دولت را با خوشبینی محتاطانه پذیرفته و اظهار داشتند وعده هایی که مدتها انتظار آن را داشتیم پس از مدتها تعویق مورد بررسی قرار می گیرد.
تأسیس نخستین دانشگاه اسلامی ایالت مینه سوتای امریکا
نخستین دانشگاه اسلامی ایالت مینه سوتای امریکا با ثبت نام از 160 دانشجو و تمرکز بر آموزش مبانی دین اسلام، قرآن و زبان عربی تأسیس شد.
دکتر فاروق حمد سمیرا درباره هدف از تأسیس این دانشگاه اظهار داشت: ما تلاش می کنیم میانه روی و واقع بینی اسلام را در فضای آکادمیک آموزش دهیم. با توجه به این حقیقت که در ایالت مینه سوتا علمای مسلمان بسیاری زندگی می کنند این دانشگاه از دانش ائمه جمعه درمساجد محلی، روانشناسان مسلمان و اساتید علوم اسلامی بسیاری بهره می برد.
حدود 150 هزار مسلمان و اکثراً سومالیایی تبار در مینه سوتا زندگی می کنند که مبالغ اهدایی آنها تأسیس این دانشگاه را میسر ساخت.
رئیس این دانشگاه با اشاره به اینکه 35 درصد دانشجویان این دانشگاه تازه تأسیس را زنان تشکیل داده اند گفت: این امر خود اثباتی برای رد ادعاهای نادرست درباره اسلام است؛ چرا که آموزه های این دین آسمانی کاملاً با تبعیض جنسی و نژادی منافات دارند.
تمام واحدهای درسی این دانشگاه به استثناء قرائت قرآن به زبان عربی با ترجمه همزمان انگلیسی ارائه می شوند.علوم قرآنی، زبان و زبان شناسی عربی، قوانین اسلامی، اساس دین اسلام و آموزش اسلامی از جمله دپارتمانهای این دانشگاه محسوب می شوند.
زندگی مسلمانان آمریکایی به روایت تصویر مستند می شود
شورای روابط اسلامی – آمریکایی مستقر در واشنگتن اعلام کرد پروژه میراث مسلمانان آمریکایی را آغاز کرده و بر اساس آن تصمیم دارد تصاویری که از زندگی و تاریخ مسلمانان در ایالات متحده گرفته شده را گردآوری و مستند کند.
شورای روابط اسلامی – آمریکایی به دنبال تصاویری است که تجربه مسلمان آمریکایی را به تصویر کشیده و پس از گردآوری تصاویر مورد نظر خود آنها را در یک پایگاه اطلاعاتی آنلاین به عنوان یک منبع آموزشی قرار می دهد.
این شورای اسلامی عکسهایی که تاریخ بلند مدت اسلام در آمریکا، تنوع در جامعه اسلامی آمریکا، سهم مسلمانان در جامعه آمریکا و آداب دینی اسلامی را به خوبی منتشر کرده است در پایگاه اطلاع رسانی مورد نظر خود قرار می دهد.
ربیحه احمد، مدیر ارتباطات شورای روابط – اسلامی آمریکایی گفت: جامعه مسلمان آمریکا از تاریخی غنی و چند بعدی در این جامعه سود می برد که باید مستند و نگهداری شود. این اقدام ابتکاری همچنین با هدف شناسایی عکاسان مستعد مسلمان صورت می گیرد، چرا که این سازمان اسلامی از عکاسان حرفه ای و همچنین آماتور برای شرکت در این پروژه دعوت کرده است.
شورای روابط اسلامی- آمریکایی (CAIR) بزرگترین گروه مدافع حقوق و آزادیهای مدنی مسلمانان در سراسر آمریکا به شمار می رود. این سازمان مستقل اسلامی که در راستای ترویج چهره مثبت اسلام و مسلمانان در آمریکا فعالیت می کند، خود را صدای جریان تفکر اسلام میانه رو درعرصه های سیاسی در آمریکا می داند. شورای روابط اسلامی آمریکایی به عنوان بزرگترین گروه اسلامی مدافع آزادیهای مدنی مسلمانان آمریکا، سراسر ایالات متحده و کانادا دفاتر اداری دارد و دفتر مرکزی آن در واشنگتن دی سی واقع شده است.
اعتراض مسلمانان زنگبار به ممنوعیت رانندگی زنان با پوشش صورت
مقامات زنگبار در اقدامی که تنها با هدف گرفتن جمعیت قابل توجه مسلمان این منطقه صورت گرفته، رانندگی زنان محجبه را ممنوع اعلام کرد که مسلمانان این جزیره آفریقایی با استناد به بی پایه بودن این تصمیم، به آن معترض شدند.
رمضان خطیب رئیس پلیس زنگبار مدعی شد هدف از این ممنوعیت کاهش تصادفات رانندگی بوده که طی سال گذشته تعداد آنها به 680 مورد رسیده است. این در شرایطی است که وی هیچ اشاره ای نکرد که آیا تاکنون تصادفی رخ داده که علت آن به طور مستقیم به حجاب زنان یا پوشش صورت آنها ارتباط داشته باشد یا خیر.
زنان مسلمان در داشتن پوشش صورت آزاد هستند اگر چه اسلام پوشیدن حجاب را برای زن مسلمان واجب کرده است.
یک گروه اسلامی در زنگبار که 95 درصد از جمیعت یک میلیونی آن مسلمان هستند به این ممنوعیت اعتراض کرده و آن را مخالف فرهنگ محلی توصیف کردند.
شیخ خالداذان رئیس مرکز اسلامی تبلیغ گفت: این ممنوعیت قابل قبول نیست چرا که هیچ پایه حقوقی برای این قانون وجود ندارد و ما با آن مبارزه خواهیم کرد، چرا که پوشیدن حجاب و حتی پوشش اختیاری صورت برای زن فضیلت تلقی می شود.
یکی از زنان محجبه که به این قانون معترض بود گفت: اعتقاد ندارم که این ممنوعیت در کاهش تصادفات نقش داشته باشد پلیس باید عامل حقیقی تصادفها را یافته و آن را از بین ببرد. این امر با اعتقادات من منافات دارد چرا که تنها همسرم مرا بدون پوشش صورت می بیند.
طی سالهای اخیر ممنوعیت حجاب و یا پوشش صورت به موضوع روز کشورهای بسیاری تبدیل شده که این امر بیش از هر کجای دیگر در کشورهای اروپایی مشاهده می شود.
زنگبار اگرچه نیمه مستقل عمل می کند، اما بخشی از کشور تانزانیا تلقی می شود.
نظر شما