به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسینی روز پنجشنبه در کارگروه تخصصی اشتغال مشترک استان مرکزی و سه شهرستان تفرش، آشتیان و فراهان با حضور معاون توسعه و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل فرمانداری فراهان، عنوان کرد: ایجاد اشتغال در شرایط کنونی در صنایع بزرگ در استان صنعتی مرکزی با مشکلات بسیار جدی مواجه است بنابراین باید از ظرفیت های موجود در روستاها برای ایجاد اشتغال استفاده کرد. در این زمینه تسهیلات ارزان قیمت می تواند زمینه ساز اشتغال پایدار خواهد شد.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس اضافه کرد: باید با اختصاص منابع و تسهیلات در زمینه اشتغال پایدار در روستاها گام برداشته شود تا از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: البته توجه به این نکته که اختصاص تسهیلات به تنهایی مشکل اشتغال کشور را رفع نمی کند باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا اختصاص تسهیلات فقط تسکین دهنده است و با این اقدام مشکل اشتغال برطرف نخواهد شد.
حسینی توضیح داد: باید با آموزش و مهارت آموزی انگیزه افراد را برای اشتغالزایی افزایش دهیم خوشبختانه در قانون بودجه ۱.۵میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به منظور اشتغال در روستاها اختصاص یافته که این مهم در کنار توجه به بحث مهارت آموزی می تواند اشتغال در روستاها را محقق کند.
وی اظهار داشت: با توجه به مشکلات و مسائل موجود در حوزه اشتغال و با توجه به اینکه بیکاری از ۷.۶ دهم درصد در سال ۹۵ به ۹.۶ دهم درصد رسیده اگر برای ایجاد اشتغال برنامه وجود نداشته باشد قطعا با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهیم بود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس خاطر نشان کرد: فراهان در زمینه تولید فرش دستباف دارای جایگاه بسیار مهم و ارزشمندی است، متاسفانه از این ظرفیت در زمینه اشتغال به درستی استفاده نشده و این صنعت در این شهرستان مغفول مانده است.
حسینی گفت: در قانون تضمینی در زمینه نهادههای حمایتی به ویژه حوزه کشاورزی وجود ندارد و به لحاظ سبقه ای که در بانک ها ایجاد شده، سند منزل روستایی، سفته و سند زمین کشاورزی به عنوان تضامین کشاورزان و روستایی ها برای اخذ تسهیلات روستایی قابل قبول است .
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه شهرستان فراهان کانون آبی پایداری را ندارد و برای انجام اقداماتی از جمله کشاورزی از آبهای زیرزمینی استفاده میکند باید در این شهرستان به دنبال ایجاد مشاغل از طریق صنایع کمآب بر باشیم که با توجه به این شرایط ایجاد نیروگاههای خورشیدی و بادی و ایجاد شغل از این طریق در این شهرستان می تواند جایگزین مشاغل دیگر شود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلش تصریح کرد: متاسفانه هماکنون برخی از روستاییان با مشکلاتی در زمینه دریافت تسهیلات به دلیل اینکه سند زمین بیشتر روستاییان در این منطقه به صورت مشاع است و همچنین برخی از زمین ها تحت تصرف منابع طبیعی است، مواجه هستند.
حسینی عنوان کرد: با توجه به اینکه هدف از پرداخت تسهیلات روستایی ریل گذاری به منظور دستیابی به اشتغال پایدار است. باید در این زمینه و رفع مشکلات و موانع موجود تدابیر ویژهای اتخاذ شود. این در حالی است که ۵۰ درصد از ۱.۵ میلیارد دلار اعتبار تخصیص یافته به اشتغال روستایی با بانک ها عقد قرارداد شده و ۵۰ درصد دیگر به تازگی برای این مهم نهایی شده است.
نظر شما