۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۵:۲۶

مسجدجامعی در مخالفت با لایحه اصلاح مصوبه اخذ عوارض حفظ فضای سبز:

افزایش درآمد جرائم تخریب فضای سبز افتخار ندارد

افزایش درآمد جرائم تخریب فضای سبز افتخار ندارد

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه اخذ ۱۵۰ میلیاردی جرائم فضای سبز و قطع درختان اتفاق مثبتی نیست، گفت: اینکه از محل تخریب باغات و فضای سبز چنین درآمدی به دست آمده موضوع افتخارآمیزی نیست.

خبرگزاری مهر- گروه جامعه- کامران غلامی: احمد مسجدجامعی که در مخالفت با لایحه اصلاحیه مصوبه اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای سبز در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران سخن می‌گفت، افزود: نام این اصلاحیه اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای سبز تهران است، در حالی‌که عملاً در اصل اخذ عوارض تخریب باغات و قطع درختان است. یعنی وقتی فضای سبز را تخریب کنند، عوارض اخذ می‌کنیم و این رقم نشان می‌دهد که چقدر ما فضای سبز را تخریب کرده‌ایم.

وی با اشاره به گزارش رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درباره درآمد کسب شده از محل جرایم تخریب فضای سبز گفت: این گزارش بسیار گزارش خوبی است اما اگر دقیق نگاه کنیم می‌بینیم ۱۵۰ میلیارد تومان در این حوزه جرایم داریم که در اثر تخریب فضای مشجر بوده است، این اتفاق خیلی بدی‌ست، چیزی نیست که آمار افتخارآمیزی باشد.

مسجدجامعی افزود: ما در بودجه سالانه این مبلغ را ۴۰ میلیارد تومان پیش‌بینی کردیم؛ در واقع این عدد ۱۵۰ میلیارد تومان نشان می‌دهد که الان با یک بحران روبرو هستیم و به نسبت آنچه پیش‌بینی می‌کردیم این عدد، افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه عمده تخریب‌ها در حوزه فضای سبز مربوط به مناطق ۱ و ۲ است، افزود: این موضوع نشان می‌دهد که تخریب باغات و فضای سبز همچنان به صرفه است.

مسجدجامعی با اشاره به پیشنهاد بسته تشویقی از سوی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا، گفت: این پیشنهاد خوبی‌ست. الان ارزش زمین بایر از زمین مشجر بیشتر است، با اینکه روی یک زمین مشجر خیلی کار شده و باید برعکس چیزی باشد که الان هست؛ بنابراین سیاست تشویقی باید همینجا باشد و ما یک اصلی را برای این موضوع پیش‌بینی کنیم.

عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران نکته در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید تفاوتی بین مالکان حقیقی و مالکان حقوقی در حوزه زمین‌های مشجر قائل باشیم، تصریح کرد: برخی از مالکان حقوقی باغات را از بین می‌برند که مثلاً چند اصله درخت را و کسی هم چندان کاری به آنها ندارد. به عنوان مثال، موضوعی که جلسه قبل خانم نوری از باغ اراج گفتند، به این دلیل به دادگاه رفت که موقوفه بود وگرنه ما از این تخریب‌ها زیاد داریم.

وی با طرح پیشنهادی در زمینه درآمدهای حاصل از جرایم تخریب فضای سبز گفت: پیشنهاد می‌کنم درآمدهای حاصل از این موضوع را به شهرداری واریز نکنیم و بفرستیم به صندوقی که متعلق به سازمان بوستان‌ها و فضای سبز است؛ الان اینگونه است که درآمدها به شهرداری می‌رود؛ خاطرم هست در یک دوره‌هایی آن چیزی که به سازمان بوستان‌ها برمی‌گشت برخی نقد بود و برخی غیر نقد و می‌دانیم که درآمد غیرنقد در شهرداری به درد ما فعالیت‌های سازمان نمی‌خورد؛ پیشنهاد می‌کنم مشابه اتفاقی که در دو-سه سال پیش در مورد سازمان آتش‌نشانی افتاد این درآمد در سازمان بوستان‌ها متمرکز و فقط حرف تملک باغات و غرس درختان شود.

مسجدجامعی در ادامه افزود: مساله بعدی این است که در این حوزه تخلفات افراد حقوقی با افراد حقیقی فرق دارد؛ شرایط اینکه فردی باغی را تخریب کند با وقتی که یک شخصی رمپی بزند و مجبور شود درختی را بردارد تفاوت دارد، یعنی آن دیگر از موارد اضطرار نیست و باید در قانون برای آن فکر اساسی‌تری کرد؛ مثلاً پیشنهاد می‌کنم برای جبران خسارتی که وارد ساخته مشابه آن باغ را یا یک پارک یا یک بوستان بسازند وگرنه این اتفاق همچنان سودآور است و درآمد حاصل از آن بالا رفته است.

وی در جمع‌بندی سخنان خود گفت: به عنوان جمع‌بندی پیشنهاد می‌کنم در وهله اول بسته تشویقی برای کسانی که باغ و فضای مشجر را حفظ می‌کنند و گسترش می‌دهند در نظر بگیریم؛ دوم بین افراد حقیقی و مراکز و نهادهای حقوقی تفاوت قائل شویم؛ ما در همین شورا توانستیم بنیاد مستضعفان را متقاعد کنیم که جلوی تخریب باغات مثلاً باغ برره و فروش زمین‌های آن را بگیرد که این همان تفاوت قائل شدن میان بخش حقیقی و مراکز و نهادهای حقوقی است.

کد خبر 4473906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha