۲۶ بهمن ۱۳۸۵، ۹:۰۷

جواد طوسی در گفتگو با مهر : داوری جشنواره فجر امسال حاصل کیفیت فیلم‌هاست

جواد طوسی در گفتگو با مهر : داوری جشنواره فجر امسال حاصل کیفیت فیلم‌هاست

نتایجی که از داوری فیلم‌های بخش‌های مختلف جشنواره فجر امسال به دست آمده، نشاندهنده کیفیت نه‌چندان بالای آثار است.

عضو هیئت داوران بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره فیلم فجر در مورد انتخاب برگزیدگان جشنواره به خبرنگار مهر گفت: "مسئله داوری که تا این اندازه درباره آن حرف و حدیث به وجود آمده، نشاندهنده وضعیت کیفی فیلم های امسال است. دلیل اعلام محدود نامزدها در بخش های مختلف جشنواره کیفیت آثار شرکت کننده است که هر بخش با ضعف و کاستی های مختلفی مواجه بوده است. این اقدام هیئت داوران جشنواره فیلم فجر حاکی از نگاه کنایه آمیز در مورد واقعیت های موجود آثار جشنواره امسال است."

جواد طوسی در مورد برخی اعتراض ها به آرا هیئت داوران جشنواره افزود: "در پایان هر جشنواره مسئله داوری تا حدودی چالش برانگیز است و یکسونگری ها و دلخوری هایی به وجود می آورد. به عبارتی، هر کسی از ظن و منطق خود داوری را زیر سئوال برده است. به نظر می رسد این اعتراض ها امسال گسترده تر شده است. نوع انتخاب ها نشان می دهد ما تا چه اندازه درست عمل کرده ایم یا اعتراض ها چقدر بر دلیل و منطق استوار است. همان ایرادی را که به مجموعه داوری می گیرند در مورد ناعادلانه بودن انتخاب ها نیز بیان شد. به عقیده من سعه صدر و تحمل پذیری در حیطه هنر لازم است."

این داور جشنواره فیلم فجر در مورد استفاده از لفظ "نود شبی" در نشست مطبوعاتی نسبت به فیلمی که بازیگرانش نامزد دریافت جایزه شده بودند، اظهار داشت: "اگر بخواهم روی این مسایل بیش از حد توضیح دهم، به بیان حقانیت رای داوران باید اشاره کنم که ترجیح می دهم به این سمت کشیده نشوم. مسئله اصلی این است که در سینمای مطبوعات که شان و منزلت خاصی برای آن قائل هستیم و جلسات نقد و بررسی فیلم ها که از حرمت برخوردار است، نباید یک بازیگر تریبون را در اختیار بگیرد و هر چه دوست دارد بگوید. به خصوص اگر حرفش منطقی و منصفانه نباشد. قضاوت در این خصوص را به کسانی واگذار می کنم که در این جلسه حضور داشتند. مردم می توانند داوران منصف و بی طرفی باشند."

وی یادآور شد: "جامعه هنری در حال حاضر نیاز به همدلی دارد. اگر هر کس بخواهد به هر مناسبتی در جهت تضعیف هم صنف خود بر بیایید، زمینه های آسیب پذیری و شکل گیری بحران بیشتر می شود. این امر به ضرر مجموعه سینما خواهد بود."

طوسی در مورد رویکرد فیلمسازان اجتماعی در جشنواره امسال گفت: "از نظر گستره سینمای اجتماعی در شرایط چندان مطلوب و ایده آلی قرار نداریم. بخشی از این امر به نگاه کنترل شده و ممیزی در زمینه فیلمنامه نویسی برمی گردد. اگر بخواهیم بخش مسابقه فجر را بستری برای بررسی وضعیت سینمای اجتماعی قرار دهیم، با بضاعت بسیار محدودی رو به رو بودیم. نگاه جسارت آمیز و معترضانه توام با دغدغه دلسوزی در طیف محدودی مشاهده شد. مسئولین سینمایی باید تا حدودی به هنرمندان این دوره اعتماد و توجه بیشتری نشان بدهند تا در عرصه سینمای اجتماعی با سرفصل جدیدی رو به رو باشیم."

کد خبر 448387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha