خبرگزاری مهر، گروه استان ها- جعفر صیدانلو*: اولین نشست با هنرمندان گرگان به میزبانی فرماندار گرگان و با حضور نبی هزارجریبی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، رییس حوزه هنری استان، مدیر کل اوقاف و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان برگزار شد.
در واقع این اتفاق که برای اولین بار توسط فرمانداری در همه ادوار گذشته با هنرمندان برگزار شد از این حیث حایز اهمیت است که مسئولان تصمیم گیر حوزه فرهنگ و هنر هم شرکت داشتند.
اراده ای که تا به حال از هیچ یک از فرمانداران گذشته دیده نشده بود تا معضلات و مشکلات بخش فرهنگ و هنر را بشنود و دستور پیگیری بدهد.
«درد و دل ها زیاد است» و «من وقتی آمدم ویرانه ای تحویل گرفتم» جمله هایی آشناست که بارها و بارها توسط مدیران پیشین فرهنگ و ارشاد گفته شده است.
صرفاً به بهانه کمبود بودجه، تمام نیازهای جامعه هنری نادیده گرفته می شود با این که وضعیت دولت به گفته رییس جمهور خوب است.
این که بسیار سخت است شخصی به پست مدیر کلی برسد برکسی پوشیده نیست. فارغ از تجربه و تخصص و تعهد نیاز به فاکتورهای دیگر هم هست که گفتنش نه سودی دارد و نه تغییری رخ می دهد.
حال عادله کشمیری که قبل از تصدی پست مدیرکلی ارشاد، کاندیدای ریاست بر فرمانداری گرگان و آموزش و پروش استان بودند که متاسفانه موفق نشدند و در نهایت مدیرکل ارشاد استان شدند جای سوال دارد که وقتی مدیری در این سطح کاندیدای ریاست مراکز مهمی بودند قطعا باید توانمندی منحصر به فردی داشته باشند اما گفتن جملات تکراری که سال ها آویزه گوش هنرمندان است چه دردی را دوا می کند.
با اینکه می دانیم مدیر شدن در کشور فارغ از توانمندی و تعهد از قواعد دیگری هم پیروی می کند اما صفوی فرماندار گرگان در حرف و عمل خیلی متفاوت تر از مدیرانی بودند که در حوزه اهالی هنر وظایف کاری دارند.
چنین نشستی با اهل هنر در نگاه اول انتظاری بود که می شد از مدیرکل ارشاد داشت ولی چه خوب که فرماندار میزبان هنرمندان، مدیران مرتبط و نماینده مجلس بود.
جلسه ای که خروجی آن تشکیل کارگروهی برای پیگیری قول هایی که توسط مسولان داده می شد، بود و میتوان آن را اتفاقی خوب قلمداد کرد که می تواند منجر به تشکیل یک نهاد صنفی مستقل برای حوزه های مختلف شود.
با وجود انجمن های مختلف وابسته به ارشاد که کمتر توانستند نیازهای صنفی هنرمندان را برآورده کنند خلا نهاد یا نهادهای صنفی قانونی کاملا احساس می شود.
اداره کل ارشاد با داشتن نمایندگان انتصابی یا انتخابات با مشارکت حداقلی انجمن هایی دارد که کمتر ابتکار عمل دارند و در واقع با تاثیر گذاریهای اندک پیشرفت چشمگیری را در هنر و فرهنگ ایجاد نکردهاند تا جایی که حتی میتوان وجودشان را نادیده گرفت.
برگزاری نشست های تخصصی و مسترکلاس های مختلف و متعدد بعضاً توسط اشخاص، آموزشگاه ها و حوزه هنری بزگرار می شود و جای خالی آن توسط انجمن های ارشاد به شدت احساس می شود.
وقتی وخامت اوضاع به گونه ای شده که برخی مدعوین که رسالتشان باید آگاهی بخشی به جامعه باشد و تلاششان بالابردن سطح فرهنگی مردم، مانند صحن علنی مجلس! رفتار می کنند احساس نیاز به یک بازنگری و هدف گذاری مشخص در حوزه فرهنگ و هنر احساس می شود.ِ
هنرمندان نیاز به دلگرمی دارند و سخنان ناامید کننده مدیرکل ارشاد اگر ادامه دار باشد ایشان یا فکری بکند تا شاید کسی جایش بیاید یا باید بتواند عملکردی از خود بجای بگذارد تا مدیر بعدی نگوید ویرانه تحویل گرفته است.
ویرانهای که انگار سالهاست دست به دست میشود و هیچ معلوم نیست این همه تلاش عدهای برای نشستن بر کرسی این ویرانهها چه دلیلی دارد؟!
به هر حال بار دیگر با تلاش و دستورالعمل هایی که لااقل به نظر جدیتر از قبل میرسد امید میرود از ویرانه فرهنگ و هنر ققنوسی برخیزد و بارقهای از حل مطالبات و تغییرات محسوس دیده شود.
* خبرنگار و فعال حوزه هنر
نظر شما