به گزارش خبرنگار مهر، عادل عربی پیش از ظهر شنبه در همایش یک روزه «تفکیک زباله از مبدا» که با حضور دهیاران استان همدان برگزار شد، عنوان کرد: مشکل اصلی در حوزه محیط زیست که معضلات این حوزه را رقم زده فقدان احساس تعلق و مالکیت به انفال است و این موضوع موجب شده محیط زیست در اولویت مردم قرار نگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: تا وقتی مردم چیزی را با تعلق خاطر نخواهند، اتفاقی در حوزه محیط زیست رخ نخواهد داد.
عربی بابیان اینکه امروز جامعه روستایی مانند گذشته نیست و ویژگی های جوامع شهری را پیدا کرده است، گفت: بر همین اساس مشکل پسماند، از مسائل اصلی روستاهای استان همدان شده است.
وی تاکید کرد: باید در این خصوص به صورت ویژه کار کرده و دفع پسماندهای روستایی را با مدیریت صحیح و اصولی، کنترل کنیم.
وی پسماند را یک سرمایه اقتصادی مغفول برشمرد و ابراز امیدواری کرد: باید مدیریت پسماندهای شهری و روستایی استان همدان به طور صحیح انجام شود.
مجری طرح مدیریت پسماندهای روستایی استان همدان نیز در این همایش بیان کرد: ایجاد زیرساخت های مناسب و بومی سازی آنها برای مدیریت پسماندهای روستایی بیشتر از آموزش اهمیت دارد زیرا اگر زیرساخت ها ایجاد نشود آموزش ابتر خواهد ماند.
علیرضا عسگری ادامه داد: آلودگی های گوناگون سلامت مردم را به خطر انداخته است و در روستاها مدیریت آلودگی خاک و سموم و کودهای شیمیایی و مدیریت زباله ها اهمیت خاصی پیدا کرده است.
وی بابیان اینکه تولید زباله در روستاهای ایران در سال بدون احتساب فضولات دامی، ۴ میلیون تن است که اگر مدیریت نشود بیش از ۲۲ بیماری خطرناک انسانی را در پی دارد، گفت: مسائل امنیت غذایی و سرطان ها و امنیت اجتماعی در روستاها با موضوع مدیریت پسماند روستایی مرتبط است.
وی اظهار کرد: نگاه سرمایه ای به موضوع تفکیک زباله از مبدا، بسیاری از مسائل مدیریت پسماند روستایی را حل می کند و باید جزو اولویت های دهیاری ها باشد که در این راستا کمک فرمانداری ها موثر است.
نظر شما