مجیدی سعیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در سفر رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به کرمان مقرر شد ۱۰ ایستگاه لرزه نگاری در استان کرمان ایجاد شود، اظهار کرد: این امر منجر به توسعه شبکه لرزه نگاری کرمان می شود.
وی ادامه داد: ایستگاه های لرزه نگاری حرکات گسل ها و لایه های زیرین زمین را نشان دهند و از این طریق می توان به عنوان یک پیش نشان گر متوجه شد که قرار است در یک منطقه یکسری اتفاقات رخ دهد.
سعیدی عنوان کرد: پیش لرزه های کوچک آمادگی نسبی به ما و عوامل امدادی می دهد که در منطقه مورد نظر حالت آماده باش داشته باشیم در صورت وقوع اتفاق غافلگیر نشویم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان تصریح کرد: ایستگاه های لرزه نگاری رفتارها را براساس مطالعات پژوهشی بررسی کرده و از این طریق به موسسه ژئوفیزیک و مرکز لرزه نگاری کمک می کنند.
وی در خصوص رصدخانه پیش نشانگری زلزله گفت: قبل از وقوع زلزله نشانگرهایی بروز می کنند.
سعیدی ادامه داد: تقریبا از لحاظ علمی برخی علائم مانند خروج برخی گازها از زمین، تغییرات امواج مغناطیسی درون زمین و حرکات و رفتارهای حیوانات به عنوان نشانگر زلزله پذیرفته شده اند که این علائم قبل از وقوع زلزله رخ می دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان تصریح کرد: رصدخانه پیش نشانگری زلزله این پیش نشانه گرها را رصد و اطلاعات را به مسئولان مربوطه اعلام می کند.
وی در خصوص تفاوت این رصدخانه با ایستگاه های لرزه نگاری، گفت: ایستگاه ها لرزش ها را ثبت می کنند و بر این اساس یکسری اطلاعات را اطلاع رسانی می کنند.
سعیدی ادامه داد: در رصدخانه پیش نشانگرها قبل از وقوع زلزله براساس امواج مغناطیسی و خروج گازها می توانند پیش بینی هایی در خصوص زلزله داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان تصریح کرد: البته این پیش بینی ها به ساعت و دقیقه هم نمی رسد و گاهی اوقات ممکن است به ثانیه برسد.
وی گفت: زمان پیش بینی قبل از وقوع زمین لرزه بسیار اندک بوده و به منظور هشدارهای اولیه به عنوان مثال برای قطع سیستم گاز و ... است.
سعیدی با اشاره به اینکه در حال حاضر زلزله قابل پیش بینی نیست، گفت: امیدواریم روزی علم به جایی برسد که بتوان زلزله را پیش بینی کرد.
نظر شما