۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۴

جمالی نژاد مطرح کرد:

استفاده از اوراق مشارکت در جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی

 استفاده از اوراق مشارکت در جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور از انتشار اوراق مشارکت در جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ،مهدی جمالی نژاد در حاشیه همایش روز ملی حمل و نقل در جمع خبرنگاران با بیان این که ۵۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی های کشور فرسوده است گفت : در تلاش هستیم حرکت جدی در خصوص نوسازی ناوگان اتوبوسرانی داشته باشیم  با بازسازی اتوبوس های فرسوده آنها را به چرخه خدمات رسانی بازگردانیم و همچنی با استفاده از کحل تبصره ۱۸ ناوگان جدیدی اضافه شودند.

او از بسته های حمایتی به ناوگان تاکسیرانی نیز خبر داد و ازحمایتی هایی مانند لاستیک و یا بیمه رانندگان که حدود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد اعتبار نیاز داشته است خبر داد.

معاون وزیر کشور از انتشار اوراق مشارکت برای نوسازی حمل و نقل عمومی در شهرها خبر داد و گفت : برخی از شهرها از محل فروش اوراق مشارکت اتوبوس های بی آر تی خود را تامین کرده اند.

جمالی نژاد در خصوص کند شدن روند نوسازی تاکسی ها توضیح داد :در سال اخیر نوسازی تاکسی های فرسوده با کندی هایی همراه بود که پیگیری های لازم انجام شده و امیدواریم در مصاحبه بعد خبر به نتیجه رسیدن این پیگیری ها را اعلام کنیم.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزارت کشور به آمار حوزه ناوگان ریلی شهری اشاره کرد و گفت: ارتقای خطوط و ناوگان مترویی در ۹ کلانشهر یکی از برنامه های مهم است که ۹۵کیلومتر آن در دست بهره برداری است، ۱۹۳ ایستگاه، ۱۷۳۹ واگن موجود، ۸۲۴میلیون سفر مسافر سالانه داریم و بعلاوه حدود ۲۸۹ کیلومتر خطوط قابل اضافه داریم.

وی افزود: تعداد واگن های جدید موردنیاز  تا پایان طرح ۲۰۰۰ عدد است که امیدوارم تا سال ۱۴۰۰ محقق شود. در این صورت ۱۵۵۳میلیون سفر مسافران سالانه اضافه شده و جمع کل خطوط در پایان طرح ۵۸۴کیلومتر میشود که کل تعداد کل مسافر در پایان طرح ۲۳۳۷میلیون سفر خواهد بود.

معاون وزیر کشور با اشاره به این که خوشبختانه فصل جدیدی را در راستای ارتقای انسان محوری در شهرها و به تبع آن نگاه افزایش کیفیت زندگی و حمل و نقل عمومی شهرها در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها شاهد هستیم گفت : به خصوص در دهه اخیر کارهای بسیار خوبی انجام گرفته و تلاش شده نگاهی که به شهرها و روستاها تجویز می کنیم، در سازمان شهرداری و دهیاری ها به عنوان نهاد نظارت، حمایت و کمک کننده شهرداری ها و دهیاری ها حقیقتاً و عملاً حاکم باشد.

وی ضمن تبیین رویکردهایی که در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها دنبال میشود ابراز امیدواری کرد: مجموعه حمل و نقل وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، با همکاری خود شهرداری ها و جلب حمایت های فرابخشی، بتوانند اهداف مد نظر در عرصه حمل و نقل را محقق سازند.

جمالی نژاد افزود: پیگیری نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شروع شده و امیدواریم با وجود شرایط سختی که داریم بتوانیم، این نوسازی را خصوصاً در شهرهای بزرگ به صورت بارزی اجرا کنیم.

وی در ادامه به طرح های در دست اجرا اشاره کرد و گفت: اجرای قانون هوای پاک که شامل معاینه فنی، نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، استفاده از دوچرخه و موتورهای برقی و اسقاط خودروهای فرسوده می شود، همچنین پیگیری سند آسیب شناسی حمل و نقل مصوبه هیات وزیران، تبدیل شهر خودرو محور به شهر انسان محور، ارتقای سطح ایمنی معابر شهری، شناسایی نقاط حادثه خیز شهری و تکلیف به استفاده از صندلی کودک را در دستور کار قرار دادیم.

وی با بیان اینکه اقداماتی نیز در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی داشته ایم، گفت: تصویب طرحهای جامع شهرهای بزرگ و میانی کشور، تدوین ضوابط نظارتی سرویس مدارس و سرویس ادارات، تدوین ضوابط نظارت بر ساماندهی حمل و نقل بار و مسافر، ساماندهی تردد موتورهای سطح کشور و تعیین تکلیف هویت موتورها در بانک شماره گذاری راهور و برخورد با تخلفات حادثه ساز، ارتقای کیفیت تولید موتورسیکلتها و امضای تفاهم نامه هایی با معاونت فناوری ریاست جمهوری در جهت استفاده از موتورسیلکت های برقی و برنامه ترویج فرهنگ استفاده از کلاه ایمنی از سوی موتور سیکلت سواران در این راستا انجام میشود.

وی با اشاره به اینکه در عرصه هوشمندسازی اقدامات زیادی انجام شده است، گفت: بهره گیری از فناوری های نوین و ارتباطی برای توسعه نظم و اعمال قانون در حوزه حمل و نقل عمومی، بهره گیری از فناوری های نوین در ارتقای سیستم های ناوبری و اتوبوس های شهری، استفاده از دوربین های نظارتی تصویری و استفاده از تجهیزات الکترونیکی و هوشمند سازی طرح ترافیک و اجرای طرح LEZ نیز از جمله برنامه های این حوزه بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل ریلی نیز اقدات خوبی انجام شده است، که امضای طرح توسعه حمل و نقل مسافران با قطارشهری کلانشهرها را داشتیم که بر اساس آن، تا پایان سال ۱۴۰۰، دو هزار واگن برای شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، شیراز، قم، مشهد، کرج و کرمانشاه تحویل داده شود.

جمالی نژاد خاطرنشان کرد: براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، وزارت نفت مکلف شده است به ازای هر مسافر که در نتیجه استفاده از حمل و نقل عمومی حدود ۶دهم لیتر سوخت صرفه جویی می کند، تسهیلات برای توسعه حمل و نقل عمومی ارائه کند.

کد خبر 4487512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha