به گزارش خبرنگار مهر، مهدی تویسرکانی عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تهیه قالی دستباف کرمان برای مفروش کردن صحن در حال ساخت حضرت زهرا (س) حرم امام علی (ع) در سال ۹۳ مطرح و در بهمن ۹۳ در سفر معاون اول ریاست جمهوری تفاهم نامه بافت ۳۰ هزارمتر مربع فرش بین ستاد عتبات عالیات کشور و استانداری کرمان امضا شد.
وی افزود: چون تهیه ریس، پشم و رنگ آمیزی زمان بر بود کارهای آماده سازی محل کارگاه و اطلاع رسانی برای جذب بافنده از اوایل سال ۹۴ شروع شد.
تویسرکانی اظهار کرد: بافت ۳۰ هزار متر مربع فرش برای صحن حضرت زهرا (س) از سال ۹۴ در استان کرمان آغاز شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۸۰ بافنده در ۱۴ کارگاه قالی بافی در شهرستانهای مختلف از جمله رفسنجان، کرمان و راور در حال بافت فرش هستند و ماهانه توسط این افراد در این کارگاهها ۷۰ متر مربع قالی بافته می شود.
مدیر پروژه بافت فرش ستاد عتبات عالیات استان کرمان تصریح کرد: هفت کارگاه با ۱۰۰ بافنده در رفسنجان دائر است و تاکنون نیمی از فرشهای بافته شده در استان کرمان به نجف اشرف ارسال شده و بقیه نیز آماده ارسال است.
تویسرکانی ادامه داد: رنگهای به کار رفته در این فرشها بنفش پررنگ، ترمه ای، سورمه ای، مشکی، بنفش کم رنگ، لاکی، زیتونی، سبز روشن، طلایی، سبزپر رنگ، صورتی، فیروزه ای، عنابی و دارچینی است.
وی افزود: در این کارگاهها برای تولید قالی تلاش می شود از دارهای یک دست استفاده و قالی گره دار با سبک کمان بالا تولید شود.
مدیر پروژه بافت فرش ستاد عتبات عالیات استان کرمان با بیان اینکه این طرح برای تعداد زیادی اشتغالزایی کرده است، عنوان کرد: در طرح بافت فرش برای عتبات عالیات مواد اولیه از داخل تهیه می شود.
تویسرکانی اضافه کرد: تمام هزینه های تولید قالی از طریق جمع آوری کمکهای مردمی است که با نظارت کامل از سوی کارکنان و بازرسان و کارشناسان در حال انجام است و در این رابطه هیچ تسهیلات دولتی دریافت نشده است.
نظر شما