به گزارش خبرنگار مهر، انور اسماعیلی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان، اظهارداشت: این رویداد از ۱۵ آذر ماه سال جاری آغاز شده و تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد و همه کسانی که در ارتقا و توسعه عرصه بیمه سلامت می توانند ایده های جدیدی در راستای خدمت رسانی بهتر به مردم ارائه دهند، می توانند در سامانه این طرح ثبت نام کنند.
وی با بیان اینکه بحث حوزه سلامت بسیار گسترده است و روز به روز دچار تغییر می شود، افزود: بیمه سلامت نیز بدنبال این است که نیازها و آخرین تکنولوژی های موجود را در راستای خدمت به مردم ارائه دهد و قصد دارد با اجرای این رویداد گام های موثری برای رفع نواقص خدمات ارائه شده به مردم در حوزه بیمه سلامت بردارد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان ادامه داد: همیشه این نگرانی را داشته ایم که در حوزه بیمه سلامت به روز نیستیم و به همین دلیل با اجرای این طرح سعی داریم ایده های جدید در عرصه خدمت رسانی بیمه سلامت را از مردم دریافت کنیم.
اسماعیلی با بیان اینکه با اجرای این رویداد جلب مشارکت های مردمی و معرفی دوباره بیمه سلامت در سطح جامعه صورت می گیرد، یادآور شد: افکار عمومی جامعه و به ویژه متخصصان این حوزه می توانند بهترین ایده ها را برای این رویداد ارائه دهند.
وی در ادامه سخنان خود به محورهای این رویداد هم اندیشی اشاره کرد و بیان کرد: پوشش بیمه ای، قوانین، مقررات و فرآینده ها، نظارت بر خدمات بیمه سلامت، آموزش، پیشگیری و ارتقای سلامت، مدیریت منابع، مصارف و سرمایه انسانی و همچنین کاربرد فناوری اطلاعات در نظام بیمه سلامت شش محور این رویداد هستند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به مخاطبان این رویداد اشاره کرد و گفت: اساتید و دانشجویان، پزشکان و متخصصان، کارکنان سازمان بیمه سلامت، کارکنان مراکز تشخیص درمانی، کارکنان دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ایران مهمترین مخاطبان ما برای برگزاری این رویداد هستند.
اسماعیلی اظهارداشت: پس از پایان مهلت ثبت نام در سامانه shareidea.ihio.gov.ir و ارائه ایده ها از سوی مخاطبان، از ۱۵ دی تا ۱۵ بهمن این ایده ها بررسی شده و در نهایت از هر محور سه ایده به عنوان ایده های برتر معرفی و در برنامه کشوری این ایده ها توسط صاحبان آنها ارائه می شود.
وی افزود: همچنین در راستای ترغیب مخاطبان و ارائه ایده از سوی مخاطبان، جوایز نفیسی در نظر گرفته شده و به نفرات اول در هر محور مبلغ ۱۶ میلیون تومان، نفرات دوم هشت میلیون تومان و نفرات سوم نیز چهار میلیون تومان پرداخت می شود و در مجموع ۱۸ نفر برگزیده می شوند.
راه اندازی سامانه ۱۶۶۶
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به سامانه ارتباطی ۱۶۶۶ اشاره کرد و ادامه داد: در راستای رفاه حال بیمه شدگان بیمه سلامت این سازمان سامانه ارتباطی ۱۶۶۶ در استان را همزمان با سراسر کشور راه اندازی کرده و بیمه شدگان می توانند در روز دوشنبه هر هفته از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح به طور مستقیم با مدیر کل بیمه سلامت استان ارتباط گرفته و مطالب خود را ارائه دهند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه خدمات غیرحضوری این سامانه الکترونیکی است، یادآور شد: دریافت خدمات سامانه ۱۶۶۶ شامل خدمات غیرحضوری در سه بخش نظارت بر شرکای کاری یا ادارات کل استانی در صورت انتقاد، پیشنهاد، شکایت یا تقدیر، پیگیری نظارت، خسارت متفرقه یا تائید دارو و همچنین اطلاع رسانی الکترونیکی مانند صدور، تامین، تمدید، المثنی و ابطال دفترچه است.
فعالیت شش صندوق بیمه ای در عرصه بیمه سلامت
وی در بخش دیگری از سخنان خود به صندوق های بیمه ای بیمه سلامت اشاره کرد و بیان کرد: بیمه سلامت در قالب شش صندوق بیمه روستایی، سایر اقشار، بیماران خاص، ایرانیان، کارمندی و بیمه همگانی به مردم خدمات درمانی ارائه می دهد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان با بیان اینکه بیشترین مخاطب ما در بخش صندوق روستایی است، گفت: در مجموع در حال حاضر در سراسر کردستان یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر عضو بیمه سلامت هستند که از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر در قالب صندوق بیمه روستایی ساماندهی شده اند.
اسماعیلی اظهارداشت: بعد از آن صندوق بیمه همگانی با ۳۷۰ هزار نفر عضو بیشترین مخاطب را در حوزه بیمه سلامت به خود اختصاص داده است و بقیه بیمه شدگان نیز در صندوق های دیگر پذیرفته شده اند.
پیش بینی وجود ۱۵۰ هزار نفر در هم پوشانی بیمه ای
وی در خصوص هم پوشانی بیمه ای نیز با بیان اینکه تاکنون ۱۱۰ هزار نفر که این مشکل را داشتند، شناسایی و حذف شدند، افزود: پیش بینی می کنیم که ۱۵۰ هزار نفر دیگر نیز از این تعداد بیمه شده در استان مشکل هم پوشانی بیمه داشته باشند که در صورت مراجعه به مراکز درمانی دولتی اگر این مشکل محرز شود تا زمانی که آن را رفع نکنند به آنان خدمات ارائه نمی شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان ادامه داد: کسانی که عضو صندوق بیمه روستایی هستند در نزدیک ترین محل به محل زندگی خود، در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه از خدمات رایگان درمانی بهره برده و نیازی به مراجعه به شهر ندارند و در صورت ارائه خدمت مورد نظر آنها اگر در روستاها این امکان وجود نداشته باشد می توانند به مراکز دولتی شهری مراجعه کنند.
اسماعیلی یادآور شد: در حال حاضر ۱۲۴ تیم پزشکی در سطح استان کردستان ساماندهی شده اند که به طور میانگین هر چند روستا در یک مکان مشترک نزدیک به هم از خدمات درمانی و ۴۳۶ قلم دارو به صورت رایگان بهره می برند.
وی در ادامه سخنان خود به صندوق بیمه ایرانیان نیز اشاره کرد و بیان کرد: کسانی که در این صندوق عضو هستند می توانند با پرداخت سالیاته مبلغ ۲۶۵ هزار تومان برای هر یک از اعضای خانواده خود علاوه بر ارائه خدمات درمانی در مراکز دولتی از خدمات درمانی مراکز خصوصی در سراسر کشور به طوری که تنها پرداخت ۵۰ درصد هزینه ها به عهده انان باشد، از خدمات بیمه سلامت ایرانیان بهره بگیرند.
پرداخت مطالبات در سال ۹۷ به روز صورت می گیرد
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به میزان مطالبات مراکز خدمات درمانی و داروخانه ها از بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از سال ۹۶ تنها ۸۰ میلیارد تومان به علوم پزشکی کردستان بدهکار هستیم که در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز این میزان نیز پرداخت می شود تا هیچگونه بدهی به مراکز خدماتی درمانی دولتی و خصوصی و همچنین داروخانه ها نداشته باشیم.
اسماعیلی اظهارداشت: در سال ۹۷ نیز با توجه به اینکه ۸۰ درصد مراکز خدماتی ما دولتی هستند تقریبا در پرداخت پرداخت مطالبات به روز هستیم و ۸۰ درصد مطالبات در پایان هر ماه پرداخت شده و ۲۰ درصد باقیمانده نیز پس از بررسی اسناد طی یک پروسه سه ماهه پرداخت می شود.
وی افزود: در خصوص مراکز درمانی بخش خصوصی نیز ماهیانه ۷۰ درصد مسالبات پرداخت می شود و ۳۰ درصد باقیمانده نیز مانند بخش دولتی پس از بررسی اسناد بعد از گذشت حدود سه ماه پرداخت می شود تا بدهی برای سال آینده باقی نماند.
جریمه یک میلیاردی مراکز و پزشکان متخلف در سال ۹۶
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان به سقف ارائه خدمات به بیماران در مراکز دولتی نیز اشاره کرد و ادامه داد: طبق قانون هر پزشکی برای هر بیمار باید ۲۰ دقیقه وقت بگذارند و اگر این کار صورت گیرد طی چهار ساعتی که پزشکان ما در این مراکز به بیماران تحت پوشش بیمه سلامت خدمات ارائه می دهند می توانند ۱۲ نفر را معاینه کنند.
اسماعیلی یادآور شد: متاسفانه این قانون اجرا نمی شود و ما شاهد هستیم که در همان ساعت ابتدایی این تعداد بیمار ویزیت شده و در سه ساعت زمان باقیمانده با توجه به اینکه سقف ارائه خدمات بیمه سلامت پر شده، مراجعه کنندگان باید به صورت آزاد از خدمات درمانی بهره ببرند که به دنبال حل این مشکل هستیم.
وی با اشاره به اینکه در صورت مشاهده این مسئله در بازدیدهای مستمر کارشناسان بیمه سلامت از مراکز درمانی دولتی، این مراکز و پزشکان جریمه می شوند، بیان کرد: در سال ۹۶ یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در خصوص تعدادی از مراکز و پزشکان در سطح استان کردستان جریمه شده اند.
اخاذی افراد سودجو در قالب بیمه سلامت
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متاسفانه در چند استان کشور گزارش هایی مبنی بر مراجعه افرادی تحت عنوان کارکنان بیمه سلامت درب منازل مسکونی مردم دریافت شده که به ازای ارائه خدمات مختلف مانند بیمه تکمیلی از شهروندان مبالغی را اخذ کرده اند.
اسماعیلی با بیان اینکه ما افتخار می کنیم که بتوانیم درب منزل مردم مراجعه و به آنان خدمات درمانی ارائه دهیم، اظهارداشت: متاسفانه امکان این مورد را نداریم و هرگونه مراجعه ای که تحت این عنوان صرت گیرد مردم باید بدانند یک نوع کلاهبرداری و اخاذی است و به بیمه سلامت ارتباطی ندارد.
وی افزود: خوشبختانه در استان کردستان تاکنون این مورد مشاهده نشده و گزارشی نیز ارائه نشده است و خدمات به مردم استان تنها در ۳۳ مرکز و ۱۰ اداره سطح استان به مدم ارائه می شود.
هیچ ارتباطی بین میزان هزینه و سلامت وجود ندارد
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان در بخش پایانی سخنان خود نیز با بیان اینکه طبق آخرین مطالعات سازمان جهانی بهداشت، هیچ ارتباطی بین میزان هزینه و سلامت وجود ندارد، ادامه داد: نمی توان ادعا کرد چون فردی بیشتریت هزینه را در طول سال در حوزه سلامت پرداخت کرده از وضعیت سالم تری برخوردار است.
اسماعیلی یادآور شد: کشورهایی که توانسته اند این مسئله را مدیریت کنند و به یک مدیریت منسجم در بحث سلامت برسند در بحث شاخص های سلامت نیز در بهترین وضعیت ممکن قرار دارند.
وی بیان کرد: متاسفانه در ایران نیز این مسئل هنوز آنگونه که باید مدیریت نشده و در حال حاضر ما در مکان ۹۶ دنیا در بحث سلامت قرار داریم و نیاز است در این بخش بیشتر کار کنیم.
نظر شما