به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا قاسمینیا، پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران ضمن تبریک هفته سوادآموزی اظهار کرد: برای باسواد کردن گروه سنیهای مختلف هر سال به معاونت سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش سراسر کشور حجمی اختصاص مییابد که ابتدای سال جاری به استان قم سهم ۷ هزار و ۴۰۷ نفری اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه باسواد کردن گروههای سنی مختلف جامعه در چند مرحله رخ میدهد، تصریح کرد: از مجموع رقمی که برای استان قم در نظر گرفته شده بود از ابتدای سال جاری تا کنون ۶ هزار و ۲۹۱ نفر زیر پوشش سواد آموزی قرار گرفتند که در ۵۶۰ کلاس مشغول تحصیل هستند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با تفکیک تعداد افرادی که بر اساس سهمیه در نظر گرفته شده در سال جاری زیر پوشش سواد آموزی قرار گرفتهاند، بیان کرد: از مجموع ۵۶۰ کلاس ذکر شده ۳۶۹ کلاس دوره سواد آموزی که شامل مقاطع اول تا سوم ابتدایی، ۱۳۲ کلاس مقاطع چهارم تا ششم و ۵۹ کلاس تحکیم سواد تا کنون تشکیل شده است که در این راستا میتوان گفت ۸۵ درصد از سهمیه در نظر گرفته شده برای قم محقق شده و این استان از استانهای پیشرو در اجرای موفقیت آمیز طرح باسوادی محسوب میشود.
وی به جمعیتی که در استان قم تا دیپلم درس خواندهاند اشاره و تصریح کرد: این جمعیت که کم شمار هم نیستند ادامه تحصیل ندادهاند و باید برای آنان برنامه جامعی اندیشیده شود تا بتوانند ادامه تحصیل دهند.
حجت الاسلام قاسمینیا با تأکید بر اینکه معاونت سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش قم ۶ برنامه برای جلوگیری از رشد بی سوادی را در قم اجرا میکند، گفت: این مسئله باید به یک دغدغه ملی تبدیل شود تا شاهد رجعت به بی سوادی نباشیم.
تشویق سواد آموزان به کتابخوانی
وی در بخش دیگری از سخنان خویش از تشویق و ترغیب سواد آموزان به کتابخوانی همراه علم آموزی خبر داد و گفت: بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب «امروز، کتاب خوانی وعلم آموزی، نه تنها یک وظیفه ملی؛ بلکه یک واجب دینی است.» که از مهمترین اهداف و برنامههای مستمر نهضت سوادآموزی در راستای آموزش سواد و مهارت خواندن محسوب میشود.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان اینکه طرحهای خواندن باخانواده، حلقههای کتاب وکتاب خوانی ودوره تحکیم سواد ویژه کم سوادان و نوسوادان به اجرا میرسد، عنوان کرد: نهضت سوادآموزی در تهیه و تولید کتاب و ترویج، گسترش و تشویق کم سوادان بزرگسال برای کتاب خوانی که پدران و مادران جامعه و قشر مولد و موثر اجتماع هستند پیش قدم است.
وی در پایان تأکید کرد: برای آموزش و تقویت مهارت خواندن و تشویق افراد کم سواد بزرگسال برای کتاب خوانی و مطالعه، نشریه فرصت دوم با موضوعات دینی و فرهنگ اسلامی، اجتماعی، مدیریت اقتصادی خانواده، خانهداری، بهداشتی و مهارتهای زندگی تولید و بین بزرگسالان کم سواد توزیع میشود که فرصتی برای سایر اعضای خانواده فراهم میآید تا آنها نیز به مطالعه کردن تشویق شوند.
نظر شما