به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، چند سالی است که پاییز و زمستان در کنار برف و باران، تحفه نامبارکی به نام «آلودگی شدید هوا» برای شهرنشینان به همراه دارد؛ مشکلی که هر ساله با افزایش تعداد خودروها شدت بیشتری پیدا میکند و موجب تعطیلی مدارس و محدودیتهای تردد خودروها میشود. از این رو لازم است تدابیر جدی برای حل این مشکل اندیشیده شود تا خسارتهای جانی و مالی آن به حداقل برسد.
با توجه به سهم بالای خودروها در آلایندگی هوا، کاهش انتشار گازهای سمی و خطرناک یکی از راهکارهای کم کردن آلودگی هواست. یک شرکت ایرانی طی سالهای اخیر با استفاده از فناوری نانو، کاتالیستهایی برای کاهش آلایندگی خودروها به بازار عرضه کردهاست.
نازنین شاهوردی مدیر بازرگانی این شرکت گفت: از حدود چهار سال قبل، با تولید کاتالیستهای حاوی نانومواد وارد حوزه فناوری نانو شدیم. فناوری که قبلًا استفاده میشد، بسیار قدیمی بود که قیمت بالا و عملکرد پایینی داشت. از این رو با پیادهسازی برنامه تحقیق و توسعه، موفق به ارائه کاتالیستهایی شدیم که علاوه بر ارزان بودن، کارایی بالایی دارند و کسب استانداردهای زیستمحیطی را در خودروهای تولید داخل امکانپذیر میکنند.
وی افزود: دلیل کاهش هزینه تولید آن است که با نانویی شدن، میزان استفاده از فلزات گرانبها در کاتالیست کاهش مییابد. از سوی دیگر با نانویی شدن، عملکرد به گونهای افزایش یافته که کاتالیستهای نانویی امکان دریافت استاندارد یورو ۵ و یورو ۶ را دارند.
شاهوردی ادامه داد: در حال حاضر یک شرکت خودرو سازی در کشور بیشترین سهم را در خرید از محصولات شرکت ما دارد، به طوری که ما ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ هزار کاتالیست نانویی برای تیبا و ۲۰۰ هزار کاتالیست نانویی برای پراید را داریم.
مدیر بازرگانی این شرکت درباره مزیت این کاتالیستهای نانویی نسبت به فناوریهای رایج گفت: از آنجایی که در این کاتالیستها از فناوری نانو استفاده شده، عملکرد محصول ارتقاء یافته و این موضوع مزیت رقابتی برای شرکتمان ایجاد کردهاست. استفاده از این کاتالیستها کمک زیادی به بهبود هوا کرده و تأثیر مثبتی بر محیط زیست دارد.
نظر شما