به گزارش خبرگزاری مهر، علیمحمد اسماعیلی رئیس فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی دیروز شنبه اول دی با حضور در موسسه خانه کتاب با نیکنام حسینیپور مدیرعامل این مجموعه دیدار و گفتگو کرد که در این دیدار بر فعالیتهای مشترک در زمینه کتاب و کتابخوانی تاکید شد.
حسینی پور در این دیدار گفت: نمیتوان علت کتابنخواندن مردم را تنها در فضای مجازی خلاصه کرد. چراکه این بستر ابتدا به اروپا و کشورهای دیگر وارد شد و سپس به ایران ورود پیدا کرد. فرهنگ ما ایرانیان بیشتر شفاهی است و خیلی مکتوب نیستیم. اگر محتوای خوبی تولید شود، قاعدتا خواننده خود را هم پیدا خواهد کرد. اما در حوزه تولید محتوا ما دچار افت شدیم. نقش سیستم آموزشی تست محور، خانواده، رسانهها و... را نباید در کاهش کتابخوانی در جامعه نادیده بگیریم و از آنها غافل شویم.
اسماعیلی هم گفت: در دوران کنونی دانشآموزان، با کتاب فاصله زیادی دارند و حتی کتابهای درسی خود را هم نمیخوانند. این ویروس از دانشگاه به مدارس سرایت کرده است. ملتی که کتاب نمیخواند محکوم به فقر، بدبختی و نکبت است. شاید از مهمترین علتهای این وضعیت را بتوان در فضای مجازی جستوجو کرد. چراکه همه در گوشیهای هوشمند خود هزاران پیام نخوانده دارند.
وی افزود: طی پنجشش سال آینده نسلی خواهیم داشت که اعضایش با وجود داشتن مدارک تحصیلی، اگر بهصورت تصادفی بخواهند چیزی بنویسند یا بخوانند نمیتوانند. غلطهای املایی فاحشی در نوشتههای دانشآموزان وجود دارد. سبد کتاب مردم روز به روز کم میشود. بررسی چرایی این مساله از وظایف ماست که برای پیداکردن علت و رفع این موضوع باید جلسات متعددی با حضور دانشمندان و محققان برگزار کنیم.
رئیس فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی در ادامه گفت: برای فرهنگسازی افزایش مطالعه کتاب، توسعه کتابهای صوتی و گویا اهمیت زیادی پیدا میکند. همچنین میتوان از ظرفیت و بستر فضای مجازی برای تولید محتوای مناسب درباره کتاب اقدام کرد. این محتوا باید به نحوی باشد که مردم را به کتاب خواندن راغب کند.
نظر شما