۴ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۵۵

دبیرشورای عالی شهرسازی؛

خطر فرونشست در جنوب تهران جدی است

خطر فرونشست در جنوب تهران جدی است

دبیرشورای عالی شهرسازی و معماری گفت: به دلیل مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی با معضل فرونشست در جنوب پایتخت به عنوان محل احداث پالایشگاه مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعید ایزدی در نشست آموزش بازآفرینی شهری با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری در خصوص سیاست های ۱۸ گانه بازآفرینی شهری گفت: شهرهای ما به لحاظ ایمنی، امنیت، بحران هویت و ابعاد مختلف دچار مخاطره هستند.

وی افزود: حتی زیست پذیرش شهری نیز دچار مخاطره شده در سالهای آینده تنفس در تهران با خطرات مختلفی مواجه خواهد بود.

وی با اشاره به پدیده بحران آب در کشور در سالهای اخیر در پی مصرف بی رویه آب ادامه داد:  راه حل هایی که هم برای بحران آن ارائه می‌شود عجیب و غریب و بزن و بکوب است.

معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ۳۰ درصد مساحت شهرهای ما دچار آسیب های جدی هستند، تصریح کرد: با این حال مشکلات شهری صرفا به این بافت ها محدود نمی شود.

ایزدی با تاکید بر لزوم تغییر برنامه ریزی های شهری از کمی به کیفی افزود: نتیجه توسعه کمی شهرها این است که برخی تاسیسات خطرآفرین شهری مانند پالایشگاه تهران، مخازن نفت پایتخت و تعدادی از بیمارستانهای تهران بر روی گس های تهران احداث شده اند. حتی در برخی شهرها پروژه های مسکن مهر را بر روی گسل ساخته اند.

دبیرشورای عالی شهرسازی و معماری یکی دیگر از مشکلات شهری ایران را معضل فرونشست عنوان و خاطرنشان کرد: دشت همدان به دلیل مصرف بی رویه آب از سفره های زیرزمینی دچار فرونشست شده که این معضل سبب ایجاد حفره های زیاد شده است. همچنین این پدیده، تهران را نیز تهدید کرده و یک فرونشست در مسیر خطوط مترو یا لوله های اصلی گاز شهری می تواندفاجعه آفرین باشد. جنوب تهران به شدت با خطر فرونشست مواجه است.

وی به ساخت و سازهای شهری در مسیر رودخانه های درون شهرها اشاره کرد و گفت: سیل هایی که اخیرا در بسیاری از شهرها در پی هر بارش بوجود می آید به دلیل ساخت و ساز در مسیر رودخانه های درون شهری است.

معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی افزود: متاسفانه در سالهای گذشته راه حل هایی که برای رفع مشکلات شهری دنبال می کردیم عمدتا کالبدی بوده است و هیچگاه بدنبال حل مسئله با کمک مردم نبوده ایم. مثلا جوی جدول ساخته ایم و می گوییم محله را بهسازی کرده ایم. اینکه نامش بهسازی محله نیست.

ایزدی گفت: در ۳۰ سال گذشته هیچ اثر قابل دفاع معماری در شهرها احداث نشده و همچنان به مفاخر معماری گذشته مانند عمارات های تاریخی  و میدان نقش جهان به عنوان مفاخر شهرسازی افتخار کرده ایم.

معاون وزیر راه افزود: برنامه ریزی کرده ایم تا ۲ هزار و ۷۰۰ محله را طی دو دوره ۵ ساله تحت بازآفرینی قرار دهیم اما بازآفرینی، قرص و آمپول نیست که به سرعت به نتیجه برسد بلکه یک جریان ۱۰ ساله است. بازآفرینی این ۲ هزار و ۷۰۰ محله باید مستمر باشد.

وی با تاکید بر اهمیت مشارکت دادن شهروندان در فرایند بازآفرینی شهری اظهار داشت: اوراق مشارکت شهرداری ها را به بفروشیم نامش مشارکت شهروندان نیست بلکه یک معامله اقتصادی است.

دبیرشورای عالی شهرسازی و معماری درباره ارتقای کیفیت زندگی در محلات نابسامان شهری افزود: برای کیفیت زندگی هر شهر یک متوسط در نظر گرفته ایم که باید کیفیت بافت های نابسامان آن شهر به متوسط کیفیت زندگی همان شهر نزدیک شود.

وی دو مصوبه اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری یادآور شد و گفت: روز گذشته ابلاغ شد که باید رویکرد بازآفرینی شهری در طرح های جامع شهری لحاظ شود. همچنین مصوبه ای در این شورا داشتیم که برای شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت، سیاست های کلان تبیین شود ولی مسئولیت اجرایی آن و سیاست های خرد به کارگروه های هر استان واگذار شود. در حال حاضر تنها ۷۰ شهر ما بالای ۱۰۰ هزار نفر و هزار و ۴۲۰ شهر زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

به گفته ایزدی، کمیسیون های ماده ۵ و ماده ۱۰۰ شهرداری ها به محل درآمد شهرداری ها تبدیل شده است.

کد خبر 4494914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha