به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی محمدپور در ظهر سهشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه براساس مستندات موجود در حال حاضر ۱۴۰ هزار متر مکعب فاضلاب انسانی وارد زرجوب و گوهررود در رشت می شود، اظهارکرد: تنها ۲۰ درصد این فاضلاب به صورت تصفیه شده است.
وی با بیان اینکه ۲۴ هزار مترمکعب فاضلاب صنعتی نیز وارد این دو رودخانه می شود، افزود: ۷۵ درصد فاضلابهای صنعتی ورودی تصفیه شده و مابقی به صورت خام هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در ادامه با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در این مدت در زمینه ساماندهی به این وضعیت انجام شده است، گفت: در صورتی که دستگاههای متولی براساس اولویتهای خود در زمینه ساماندهی به این وضعیت اقدام می کردند نباید شاهد بروز این شرایط برای این دو رودخانه می شدیم.
وی با بیان اینکه براساس قوانین جاری کشور ورود فاضلابها خارج از استاندارها به رودخانهها و آبهای سطحی با این موارد برخورد می شود، بیانکرد: در این مدت براساس پایشهای صورت گرفته از سوی اداره کل محیط زیست گیلان تعدادی از مسئولان بیمارستانها، شهرداران، مدیران آب و فاضلاب شهرستان و استان به مراجع قضایی معرفی شده اند.
محمدپور با اشاره به اینکه در حوزه بیمارستانی باید بیمارستانهای استان مجهز به سیستم تصفیه شوند، ادامه داد: بیمارستانهای پورسینا، رازی و ولایت در حال حاضر پروژه راهاندازی تصفیهخانه آنها با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد همراه بوده که انتظار می رود در دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسند.
وی با بیان اینکه امروز یکی از دغدغههای محیط زیستی موضوع ورود شیرانه زباله سروان به رودخانههای زرجوب و گوهررود است، افزود: شهرداری رشت و آب و فاضلاب شهری باید تمام تلاش خود را برای نصب تصفیهخانه زباله سوز در این منطقه انجام دهند.
نظر شما