به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدمهدی زاهدی در بیست و پنجمین سفر استانی هیئت دولت به استان گیلان با حضور در آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی، در جمع کارآفرینان پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به سیاست حمایتی دولت از رشد و توسعه پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد اظهار داشت: بر اساس مصوبه دولت همه استانداران موظفند تا پایان برنامه چهارم توسعه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری را در استانهایشان ایجاد کنند.
وی از امضای تفاهمنامه ای با وزارت کار خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه وزارت کار پرداخت وام برای مبحث کارآفرینی و اشتغالزایی زودبازده را برعهده گرفته و اصل مهم این تفاهمنامه قبول ریسکپذیری پروژههای کارآفرین توسط وزارتین علوم و کار است.
وزیر علوم همچنین در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به پیشرفت آموزش عالی کشور در دو دهه اخیر و مقایسه شاخصهای آموزش عالی نسبت به دوران قبل از انقلاب، اظهار داشت: با توجه به دو برابر شدن جمعیت کشور نسبت به سال 57 و همچنین پشت سر گذاشتن هشت سال دفاع مقدس، کمتر کشوری را میتوان یافت که شاخصهای آموزش عالی آن تا این حد رشد کرده باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه رویکرد ما گسترش و سرمایهگذاری بیشتر در بخش تحصیلات تکمیلی و تحقیقات و فناوری است، گفت: همه مسائل کشور به پژوهش ختم می شود و با تأسیس شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که همه معاونان پژوهشی سازمانها و وزارتخانهها عضو آن هستند، ظرفیت پژوهش کشور مشخص شده و با اعلام این خبر به رئیس جمهور، ایشان درخصوص تأمین بودجه مناسبی در این خصوص قول مساعد داده است.
دکتر زاهدی با دعوت از دانشگاهیان برای حضور در صحنه و انجام پروژه های کاربردی برای حل مشکلات اساسی کشور اظهار داشت: ما برای عملیاتی کردن تحقیقات کاربردی، در سیستم ارتقای اعضای هیئت علمی بازنگری کردهایم و در کنار ارائه مقالات ISI، انجام پژوهشهای کاربردی را نیز ملاک ارتقا قرار دادهایم. البته این به معنای تسهیل ارتقای اعضای هیئت علمی نیست بلکه میخواهم فقط رویکرد را تغییر داده و حالت کاربردیتری به آن بدهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزایش چشمگیر بودجه آموزش عالی کشور در دو سال اخیر را ناشی از اختصاص بودجه دانشگاهها بر اساس سرانه دانشجویی دانست و این روش را دقیقترین و منصفانهترین روش تخصیص بودجه به دانشگاهها عنوان کرد.
همچنین وزیر علوم در دیدار با دانشجویان دانشگاه گیلان، با بیان این مطلب که امروز علم و فناوری حرف اول را در جهان میزند و همه مسائل درآمدزا به علم ختم میشود، گفت: موفقیت دولت در سال گذشته، مرهون توجه بیشتر به مسائل علمی بوده و این گفتمان علمی است که باید به صورت همه جانبه در کشور جاری شود تا از نظر درآمدزایی به پیشرفتهای بزرگی نائل شویم.
وی همچنین با اشاره به شگفتی آفرینی جوانان کشورمان در موفقیت های علمی در سطح جهان و بخصوص علوم هسته ای اظهار داشت: در بحث هسته ای همین دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای کشورمان با هدایت استادان خود در ساخت قطعات و فناوریهای هستهای (که از تکنولوژی بالایی برخوردار بوده و فقط در انحصار کشورهای آمریکا و انگلیس بود) چنان مهارتی از خود نشان دادند که شگفتی دانشمندان هستهای جهان را در پی داشت.
دکتر زاهدی با اعلام اینکه انشاءا... در 50 سال آینده، تولید علم در کشورمان به حدی برسد که سایر دانشمندان برای فراگیری آن ناچار به یادگیری زبان فارسی شوند، درخصوص گسترش آموزش عالی در تمام مناطق کشور اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی وزارت علوم، رعایت عدالت آموزشی و گسترش مراکز آموزش عالی در تمام مناطق کشور است، البته در کنار آن باید جذب اعضای هیئت علمی و تأمین تجهیزات آموزشی را نیز باید پیشبینی و تقویت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با حمایت از گسترش مهندسی فرهنگی در دانشگاهها، گسترش رشتههای میان رشتهای را گامی بلند در جهت اشتغالزایی و کاربردی کردن علوم قلمداد کرد و گفت: تاکنون یکصد و پانزده رشته میان رشتهای کاربردی در بخش علوم انسانی تعریف شدهاند و با راهاندازی این رشتهها در دو سال آینده، پیشرفت بزرگی در جهت کاربردی کردن رشتههای علوم انسانی مانند رشته حقوقIT و یا حقوق راههای دریایی و بیمههای دریایی (که تاکنون متخصص در کشور نداشته) پدید میآید.
دکتر زاهدی در بخش دیگری از سخنان خود از عملیاتی شدن بحث حوزه و دانشگاه خبر داد و گفت: حوزهها تولیدات علمی فراوانی دارند که اگر به طور آکادمیک و قابل عرضه در سطح جهان عرضه شوند، فرهنگ و تمدن ایران زمین دوباره به دوره شکوفایی اسلامی بازمیگردد و ما در تعامل با حوزهها در جهت اقدام عملی در این خصوص هستیم.
نظر شما