حجت الاسلام سبحانی:

فضای مجازی مملو از شبهات امامت است/ لزوم رصد دانشگاه های معاند

فضای مجازی مملو از شبهات امامت است/ لزوم رصد دانشگاه های معاند

حجت الاسلام سبحانی گفت: امروز فضای مجازی ما پر از شبهه و مسئله و خلط و التقاط در زمینه امامت است. ما نیازمند کسانی هستیم که آخرین تحقیقات دانشگاه‌های مختلف معاند را در عرصه امامت رصد کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سومین نشست سالانه امامت‌پژوهان مرکز تخصصی امامت اهل‌بیت (ع) با حضور آیت الله حسینی بوشهری، آیت الله میلانی و جمعی از اساتید، دانش‌پژوهان و پژوهشگران بنیاد فرهنگی امامت برگزار شد.

حجت الاسلام محمدتقی سبحانی، مدیر بنیاد فرهنگی امامت و مدیر مرکز تخصصی امامت اهل بیت (ع) در ابتدای این نشست با بیان اینکه دهمین سال تأسیس مرکز تخصصی امامت را پشت سر می گذاریم خاطرنشان کرد: امامت دیگر از بنیاد امامت فراتر رفته است و امروز فرهنگ خواهان امامت و پیگیران امامت منحصر به یک گروه یا موسسه نیستند و ما خوشحالیم از اینکه این عرصه فراتر برود. مراکز مختلف رشته امامت را اجرا کنند پژوهش‌های امامت در اولویت پایان نامه‌ها قرار بگیرد و کاری برای این زمینه صورت بگیرد.

آموزش امامت نباید اختصاص به گروه خاصی از طلاب باشد

وی ادامه داد: ما این انتظار و علاقه را داریم و امکانات بنیاد را در اختیار می گذاریم. حدود ۵۰ استاد که امروز می توانند ادبیات امامت را به صورت علمی تدریس کنند الحمدلله تربیت شدند. ما انتظارمان این است که حوزه علمیه قم برای همه طلاب الفبای آموزشی امامت را بگذارد و روزی برسد که هیچ حوزوی ما از آغاز ورودش در حوزه بی بهره از این معارف نباشد و تجربه کردیم عزیزانی که آمده‌اند و در دوره‌های مقدماتی شرکت کردند بلافاصله علاقه مند شدند و توانستند این مسیر را بیشتر طی کنند.

اجرای برنامه‌های تشویقی برای کسانی که به عرصه امامت می‌آیند

وی افزود: زمانی بود که در ایران ما کسانی که آشنای به قرآن باشند و حافظ قرآن باشند وجود نداشتند. با یک برنامه تبلیغی، تشویقی و رسانه‌ای طوری شد که بچه‌ها از کوچکی و حتی در سن ۷ سالگی حافظ کل قرآن شدند. امروز حافظان قرآن در میان طلاب فراوان هستند. حدیث ثقلین اصلی است که به ما می آموزد قرآن بدون امامت و فرهنگ اهل بیت (ع) کافی نیست. یک بال از این ثقلین به نتیجه رسیده است و ما انتظارمان این است که با همت بزرگانمان روزی بتوانیم شاهد این باشیم که فرهنگ امامت و معارف اهل بیت علیهم السلام در کنار قرآن کریم توسعه پیدا کند و هر مسلمان شیعی بی بهره از این اصول نباشند.

در حوزه بین الملل دست ما از امکانات بین المللی در توسعه فرهنگ امامت کوتاه است

سبحانی اظهار داشت: باید تلاش بشود که امکانات و ابزارهای بین المللی در اختیار این فرهنگ قرار بگیرد و ظرفیت‌های بین المللی به بنیاد امامت و امامت پژوهان توسعه پیدا کند.

توجه ویژه مدیریت عالی حوزه نسبت به عرصه تحقیقات، پایان نامه‌ها و مجموعا فرهنگ تولید دانش در زمینه امامت را خواستاریم

وی افزود: ما در زمینه امامت بزرگانی داشتیم، ستارگانی داشتیم، اگر نگوییم بی نظیر کم نظیر بودند، اما ستاره بودند و با تک ستاره‌ها نمی‌توان این اصل مهم فرهنگی و دینی را توسعه داد. ما نیازمند تکثیر و تکرار این ستاره‌ها هستیم . الحمدلله بنیاد فرهنگی امامت این توفیق را پیدا کرد در سایه وجود حضرت آیت الله میلانی (مدظله العالی) به عنوان علمدار این میدان یک چنین اتفاقی را صورت دهد که ۶۰ نفر تربیت کند که بتوانند این کار را انجام دهند. کار توسعه فرهنگ امامت به خصوص در حوزه اندیشه سازی و تولید علم باید فراتر برود. مباحثی که ما امروز در حوزه امامت داریم آموزش می‌بینیم و تعلیم می‌کنیم، اینها مرهون زحمات بزرگان ما در گذشته است اما امروز با یک نگاه به فضای مجازی، کاری که دشمن دارد انجام می‌دهد و میدان های وسیعی ما در زمینه معارف امامت داریم را باید پژوهش کنیم، بنویسیم و راه های جدیدی را بگشاییم. بزرگان ما در آن عرصه و میدان خودشان کارهای بزرگی کردند اما مرد زمان بودن پرداختن به مسائل جدید است. یک محقق خوب باید دو چشم داشته باشد، چشمی به گذشته و میراث و چشمی به امروز و فردا. ما نیازمند کسانی هستیم که آخرین تحقیقات دانشگاه‌های مختلف معاند را در عرصه امامت رصد کنند و این‌ها را به عنوان موضوع تحقیق بگیرد و دنبال کند. طبیعی است که کار سختی است و اگر حوزه علمیه و مراکزی که امکانات و نیروی انسانی دارند به خدمت این مجموعه نیایند این بار به زمین می‌ماند. امروز فضای مجازی ما پر از شبهه و مسئله و خلط و التقاط در زمینه امامت است و این با دستان تنهای دوستان امامت پژوه ما تمام نمی‌شود. چرا پایان نامه هایی به این سمت نیاید؟ چرا مراکز پژوهشی، پژوهش‌های خودشان را در این زمینه نیاورند؟

در پایان حجت الاسلام سبحانی گفت: مرکز تخصصی امامت از پیشرفته‌ترین مراکز آموزشی حوزه است که دائم در حال تحول، نوآموزی و طراحی روش‌هایی است که واقعا به تربیت های مفید بیانجامد. اصل اساسی که ما در این جا داشتیم این است که آموزش کافی نیست. آموزش باید با پژوهش و پژوهش با تربیت باشد. ما در حوزه امامت فقط عالم نمی‌خواهیم، مدافع می‌خواهیم، سرباز و سردار می‌خواهیم. انسان‌هایی می‌خواهیم که با قلب و لسان و دست، ناصر خط اهل بیت (ع) باشند و این نیازمند یک نظام آموزشی و تربیتی ویژه است. دوستان ما در معاونت آموزش بنیاد طرحی را از امسال اجرا کردند که دارای مزایایی است و می‌تواند الگویی باشد برای مراکز آموزشی حوزه و ما این افتخار را داریم.

کد خبر 4512263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha