۲ اسفند ۱۳۸۵، ۱۴:۴۹

در سال گذشته ؛

10 میلیارد ریال خدمات حمایتی بعد از خروج به زندانیان ارائه شد

طی سال گذشته در استان تهران ، به مددجویان تحت مراقبت بعداز خروج از زندان ، بیش از 10 میلیارد ریال خدمات حمایتی ارائه شد که این خدمات شامل تخصیص وام خود اشتغالی ، مددکاری ، بهداشتی و درمانی بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، مدیرکل زندانهای استان تهران در مراسم بازدید سیمون آمان ، معاون بخش سیاسی اداره حقوق بشر ، دومینک لینر قاضی و مسئول زندانهای سوئیس از ندامتگاه فردیس شهرستان کرج ، گفت: در ایران بنا بر تاکید رئیس قوه قضائیه مبنای کار بر حبس زدائی و کاهش جمعیت کیفری است و احکام جایگزین درحال تصویب است و حتی برخی قضات درحال حاضر حکم بر اشتغال در کنار خانواده را صادر می کنند که بسیار موثر خواهد بود.

سهراب سلیمانی ضمن توضیح در خصوص تاریخچه سازمان زندانها در ایران ، گفت: هدف از تاسیس این سازمان در ایران اصلاح وتربیت و تغییر رفتار ضد اجتماعی مجرمینی است که بنا به شرایط فردی و اجتماعی جهت تادیب و اصلاح به این مراکز توسط مراجع قضائی معرفی می شوند.

وی افزود: این سازمان از سال 1366 تاسیس شده که قبلا از طریق شهربانی وقت اداره می شد اما در حال حاضر در هیچ کدام از سالن های تامینی و تربیتی ما پلیس یا کادر نظامی وجود ندارد.

مدیرکل زندانهای استان تهران تصریح کرد: نگاه ما به زندانی و مددجو به عنوان یک امانت است و سعی خود را در جهت انطباق وی با شرایط اجتماعی و تغییر ضد اجتماعی وی انجام می دهیم.

وی افزود: آموزش ، اشتغال و حرفه آموزی ، تلاش در جهت بازگشت سعادتمندانه مددجویان و انطباق آنها با نظام خانوادگی از طریق مرخصی و ملاقات ، مراقبت بعد از خروج ، از جمله مهمترین اقداماتی است که در راس فعالیت های سازمان زندانها قرار دارد.

سلیمانی در خصوص آموزشهای مددجویان گفت: در سطح زندانها 3 نوع آموزش تحصیلی و کلاسیک، آموزش عقیدتی و احکام و آموزش حرفه و فن استفاده می کنیم و در همه زندانهای ایران، مدرسه رسمی آموزش و پرورش از ابتدایی تا دبیرستان وجود دارد و با دانشگاه های پیام نور و علمی‌ـ کاربردی نیز قرار داد همکاری امضا کرده ایم.

وی ادامه داد: آموزش عقیدتی از زندانها برای ادیان مختلف آزاد است، همچنین آموزش فنی وحرفه ای با بیش از 75 رشته شغلی که در برخی از زندانها 100 درصد و برخی بالای 20 درصد در حال آموزش هستند و کانون و اردوگاه های استان تهران نیز 100 درصد حرفه آموزی دارند.

وی گفت: دراین مرکز 750 نفر زندانی داریم که 500 نفر در مرخصی به سر می برند همچنین زندانیان زن در مرکز بازداشتگاه اوین ، ندامتگاه ورامین و زندان رجائی شهر به سر می برند .

مدیرکل زندانهای استان تهران گفت: در خصوص آموزش کارکنان ، در سراسر کشور 7 مرکز آموزش رسمی در سطح زندانها فعال است و حتی رشته ای در دانشگاه تحت عنوان رشته اصلاح و تربیت داریم که به صورت تخصصی تعلیم افرادی را به عهده دارد که قصد اشتغال در زندانها را دارند همچنین در حال حاضر تمامی افراد شاغل باید دارای تحصیلات دانشگاهی باشند و مراقبین تربیتی نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

مسئول زندانهای سوئیس در خصوص آمار تکرار جرم و نوع مجازات های تعیین شده برای افراد خاطی پرسید که سلیمانی در پاسخ گفت: مجموع تکرار جرم حدود 19 درصد است و کمتر از 2 درصد بازگشت مجدد داریم که 43 درصد از زندانیان ایران ، دارای جرائم مواد مخدر بوده و تکرار جرم نیز بیشتر مربوط به این جرم است.

این بازدید در راستای گفتگو های دو جانبه حقوق بشر بین جمهوری اسلامی یران و سوئیس به انجام رسید که در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در تهران برگزار شد.

کد خبر 451523

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha