ايرج نوذري درباره كيفيت برنامه هاي مسابقات و سرگرمي تلويزيون، ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار هنري "مهر" گفت: يكي از مشكلات اصلي توليد در تلويزيون ما اين است كه همه كارها را مي خواهند دقيقه نود انجام دهند، تازه گل هم بزنند! با تعجيل نمي توان انتظار يك كار خوب و حساب شده را داشت.
وي به مشكل موجود در زمينه امكانات اشاره كرد و خاطر نشان ساخت: در كشور ما مشكل كمبود امكانات به شكلي عجيب و پيچيده وجود دارد. چون در برخي مواقع امكانات به طور كلي وجود ندارد كه به طور طبيعي از آنها نمي توان استفاده كرد. زماني هم امكانات در اختيار بعضي از سريال ها قرار مي گيرد كه بودجه هاي سنگين دارند اما به دلايل مختلف استفاده از آنها ميسر نمي شود.
نوذري به برخي از اين امكانات اشاره كرد و توضيح داد: استفاده از وسايلي كه انجام تصويربرداري را سهولت مي بخشد و آن را از جذابيت هاي بصري و تحرك لازم برخوردار مي سازد مانند فيلترهاي مختلف دوربين، استفاده از جلوه هاي ويژه كامپيوتري، وسايل حركتي دوربين مانند بازوهاي مختلف كرين، تراولينگ و ساير لوازم مورد نظر مي تواند براي مسابقه جاذبه ديداري به وجود بياورد.
مجري مسابقه « ستاره ها» اختصاص بودجه بالا را دليلي براي موفقيت اثر ندانست و تاكيد كرد: در حال حاضر كارهاي جذابي در تلويزيون ساخته مي شود كه بودجه چندان زيادي را به خود اختصاص نداده اند و برعكس اين موضوع هم وجود دارد. به طول كلي ظرافت در اجراي برنامه، تاثير گذاري و برقراري ارتباط آني با مخاطب بسيار اهميت دارد. آشنايي مجري با برنامه هاي مسابقه و سرگرمي و داشتن اطلاعات كافي از مسابقه اي كه در آن حضور دارد، سواد و سرعت انتقال مجري و ايجاد رابطه ميان شركت كنندگان در برنامه و موضوع مورد نظر از جمله عواملي است كه مي تواند تاثير زيادي بر جذابيت و زيبايي هاي اثر داشته باشد.
وي در ادامه تاكيد كرد: بيشتر مسابقه ها اقدام به ضبط 26 يا 50 قسمت از يك مسابقه مي كنند و سپس آن را به پخش مي سپارند. اين موضوع باعث مي شود عوامل توليد برنامه حداقل 6 ماه بعد از ضبط از نظرات بينندگان و مشكلات اثر باخبر شوند. در حالي كه در مسابقه اي مانند « ستاره ها» كه به عنوان برنامه برگزيده مردمي انتخاب شده است ما هر هفته فقط يك برنامه را ضبط مي كنيم و منتظر بازخورد و اظهار نظر مخاطبان مي شويم تا در كوتاه ترين زمان ممكن آنها را بررسي و حتي اعمال كنيم. البته چنين كاري نيازمند صرف انرژي و بودجه بيشتري است كه امكان دارد بسياري از توليد كنندگان برنامه قادر به انجام چنين كاري نباشند.
ايرج نوذري، مجري مسابقه "ستاره ها" در گفت و گو با "مهر":
بيشتر مسابقه هاي تلويزيون شبيه به هم و فاقد جذابيت هستند
بيشتر مسابقه هاي تلويزيون ما شبيه هم هستند و حتي سوالات تكراري است كه اين مساله جذابيت يك برنامه را به شدت پايين مي آورد. خلاقيت و نوآوري در اجراي برنامه مي تواند منشا ايجاد زيبايي و جلب توجه مخاطبين شود.
کد خبر 45166
نظر شما