آرش فلاحی رهبر گروه کر شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان این مطلب گفت: پس از شکل گیری و تکامل آوازهای دسته جمعی، ابتدایی ترین اشکال آن در کشورهای غربی، شامل سرودهای مذهبی و خواندن انجیل بود. ولی کرال ها در دوره های مختلف، متحول شده اند، بطور مثال در دوره رنسانس که موسیقی پلی فونیک (چند صدایی) به اوج خود می رسد، قطعات کر نیز، شکل پلی فونیک به خود می گیرد.
فلاحی افزود: به مرور زمان و با کمرنگ شدن نقش کلیسا در غرب ، موسیقی از محدوده کلیسا خارج شده و آهنگسازان قطعات کر را برای موقعیت های خارج از کلیسا خلق می کنند ازآن پس موسیقی به تدریج از شکل مذهبی صرف خارج می شود. بعد از دوره رنسانس، موسیقی در طبقات مختلف جامعه گسترش می یابد و بر این اساس شکلهای جدیدی از آوازهای دسته جمعی خلق می شود که در واقع اپرا یکی از این اشکال محسوب می شود از این زمان بود که آهنگسازان غربی ، هریک مشتاق به نوشتن اپرا می شوند، بطوریکه حتی بتهون، با وجود تبحری که در خلق سمفونی داشت، سعی می کند یک اپرا بنویسد. بنابراین موسیقی کرال ریشه در موسیقی سنتی اروپا دارد و به همین علت در تمامی دوران ها در این کشورها مورد توجه وعلاقه بوده است.
آرش فلاحی ادامه داد: امروزه در کشور ما، همچنانکه با وجود وضعیت نابسامان موسیقی در کشور،خوشبختانه هنوز ارکستر سمفونیکی وجود دارد که به اجرای قطعات کلاسیک بپردازد، لازم است تا گروههای کر نیز همچنان به اجرای قطعات کرال بپردازند تا این بخش از موسیقی برای نسلهای جوان کشور ناشناخته نماند. هرچند که همواره می بایست در وهله اول به موسیقی کشور خودمان بپردازیم.
فلاحی در پایان گفت: آثار کرال ئولین باغچه بان،روبیک گریگوریان و مرتضی حنانه، قطعاتی بوده که بر مبنای آوازهای محلی ما نوشته شده است. این تجارب موجب شده تا موسیقی غرب، با موسیقی کشور ما بیآمیزد و ایجاد نوعی موسیقی علمی عامه پسند کند.
نظر شما