به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس امیر رضا آرمیون مجری این طرح ، با اعلام این خبر به انگیزه و هدف اصلی این پروژه کاربردی اشاره کرد و افزود : متاسفانه بیماران تشنجی (صرع) به هنگام تشنج،هوشیاری خود را از دست داده و قادر به کمک خواستن نیستند و از طرفی ممکن است این نوع بیماران دچار تشنج بشوند و کسی از وضعیت آنها با خبر نشود. برای رفع این مشکل نوعی چشم هوشمند تصویری طراحی شده است که بیمار را هنگام کار، خواب و یا استراحت تحت نظر داشته و در مواقع تشنج وضعیت او را به اطرافیانش اطلاع می دهد.
مهندس آرمیون ادامه داد : در واقع هدف اصلی از طرح و تعریف این پروژه مراقبت اتوماتیک وهوشمندانه از بیماران صرع و اعلام به موقع وضعیت اضطراری ( تشنج ) آنهاست.
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی در مورد نحوه عملکرد سیستم نرم افزاری طراحی شده ، اظهار داشت : در این پروژه، یک دوربین به صورت پیوسته از محل کار یا استقرار بیمار تصویر ثبت می کند و با استفاده از روشها و الگوریتمهای بهینه شده تشخیص و تخمین حرکت ، بررسی می شود که آیا بیمار حرکت کرده است یا نه . چنانچه توسط سیستم طراحی شده ، حرکات بیمار، سریع و غیر معمول ( حالت تشنج ) تشخیص داده شد، اعلام وضعیت اضطرای می شود .
وی ادامه داد : در این پروژه برای تشخیص این امر در یک دنباله تصویری ، برای هر فریم تصویری یک مقدار عددی ( بر اساس الگورتیمهای تشخیص و تخمین حرکت ) محاسبه می شود که میزان تغییرات را در آن فریم بیان می کند. مجموعه این مقادیر برای دنباله تصویری ، سیگنال مشخصه را تشکیل می دهد که با انجام پردازشهای ، زمانهای حرکت ( عادی و تشنجی ) را در آن مشخص می کنیم .
مهندس آرمیون اضافه کرد : طراحی این پروژه در حدود یک سال بطول انجامید . روشهای ارائه شده با دقت حدود 97 درصد قادر به تشخیص تمام حرکت فرد در طول دنباله تصاویر می باشند، همچنین این روشها با دقت بالاتر از 94 درصد حرکات تشنجی را از حرکات عادی تمییز می دهند.
این پروژه با راهنمایی دکتر منصور وفادوست عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیر کبیر انجام شده است.
نظر شما