۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۲۵

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ضرورت اصلاح الگوی کشت برای غلبه برکم‌آبی/تولیدپنبه اردبیل احیا شد

ضرورت اصلاح الگوی کشت برای غلبه برکم‌آبی/تولیدپنبه اردبیل احیا شد

اردبیل - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: برای غلبه بر کم‌آبی و فرسایش خاک توجه به سیاست‌های اصلاح الگوی کشت در منطقه ضروری است.

احمد شهریار در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: تغییر اقلیمی دما و افزایش تبخیر باعث کاهش منابع آبی شده و فرسایش خاک نیز بر افزایش مشکلات این حوزه دامن زده است تا ضرورت نهادینه شدن اصلاح الگوی کشت مورد تاکید قرار گیرد.

وی به محصولاتی که از نیاز آبی کمتری برخوردار هستند اشاره کرد و افزود: پنبه از جمله محصولاتی بوده که تطابق مناسبی با کم آبی داشته و از جنبه اقتصادی مطلوبی نیز برخوردار است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از میزان اشتغال مطلوب کاشت پنبه در اردبیل خبر داد و یادآور شد: به صورت متوسط در هر هکتار از مزارع پنبه در طول فصل زراعی برای چهار نفر کار ایجاد می‌کند.

شهریار ادامه داد: پنبه در سال زراعی جدید به عنوان یکی از محصولات صنعتی کشور به میزان سه هزار و ۵۰۰ هکتار در اردبیل کاشت شد تا با برخورداری از ۱۲ هزار تن وش در رتبه سه کشوری قرار بگیریم.

وی از احیای تولید پنبه در استان خبر داد و افزود: پنبه محصول زیرساختی بوده که در صنایع نساجی کاربرد بسیاری داشته و خوشبختانه کاشت این محصول در اردبیل در کنار محصولاتی مثل سویا و کلزا در مسیر مناسبی قرار گرفته است.

اردبیل ۴ برابر مساحت خود محصولات کشاورزی تولید می‌کند

 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به قابلیت‌های کشاورزی این استان اشاره کرد و ادامه داد: اردبیل با اختصاص ۱/۹ درصد مساحت جغرافیایی کشور چهار درصد از تولیدات کشاورزی ایران را به خود اختصاص داده تا به میزان چهار برابر مساحت خود محصولات کشاورزی تولید کند.

شهریار یادآور شد: این استان در تولید محصولات باکیفیت زراعی، باغی و گیاهان دارویی زبانزد عام و خاص بوده و در برداشت محصولات مهم به مانند گندم سالیانه از ۶۰۰ تن تولید نیز برخوردار است.

 وی به میزان تولید دیگر محصولات کشاورزی دارای اولویت در استان اردبیل اشاره کرد و افزود: به صورت متوسط میزان تولید سویا در این استان ۴۰ تا ۴۵ هزار تن پیش‌بینی شده و کلزای تولیدی نیز به بیش از ۲۰ هزار تن می‌رسد.

کد خبر 4521335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha