۶ بهمن ۱۳۹۷، ۹:۲۰

در ۷ کلان شهر کشور؛

دانشگاههای برتر کنسرسیوم مقابله با آلودگی هوا تشکیل دادند

دانشگاههای برتر کنسرسیوم مقابله با آلودگی هوا تشکیل دادند

معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر گفت: دانشگاه های برتر مامور تهیه فهرست انتشار آلاینده های هوا در ۷ کلانشهر شده اند.

محمد طالعی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست کشور کنسرسیومی میان دانشگاه های برتر با هدف ارائه راهکارها برای رفع مشکل آلودگی هوا در کلان شهرها ایجاد شده است.

وی افزود: در این کنسرسیوم دانشگاه ها مامور شده اند تا طرح فهرست انتشار آلاینده های هوا شامل منابع انسان ساز و ارزیابی سناریوهای اصلی کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها شامل  ۷ کلان شهر تهران، کرج، اصفهان، تبریز، اراک، اهواز و شیراز را تهیه کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر تاکید کرد: این طرح با هدف استفاده از پتانسیل دانشگاه ها برای حل معضلات آلودگی هوای کلان شهرها تدوین شده است.

طالعی اظهار داشت: این کنسرسیوم فرصتی برای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه ها در ارائه راهکارهای حل مشکل آلودگی هوای کلان شهرها به شمار می رود.

وی افزود: در نظام نوین آموزش عالی، مسئولیت پذیری اجتماعی دانشگاه ها با هدف افزایش تعامل با گروه های مختلف مخاطب و به ویژه عموم مردم در راستای حل مشکلات و معضلات جامعه و صنعت، به عنوان یکی از ماموریت های اصلی دانشگاه ها مطرح شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر گفت: در جوامع پیشرفته اهداف کارکردی دانشگاه به کلاس درس و مرزهای معمول آموزش و پژوهش محدود نمی شود و عرصه مسئولیت اجتماعی آن به حوزه های متنوعی گسترش می یابد. روشن است در این عرصه، اجرای طرح­های تحقیقات کاربردی و تقاضا محور و معطوف به رفع مشکلات اساسی کشور و نیاز صنعت و جامعه از تمام دانشگاه ها و به طور خاص دانشگاه­های برتر کشور انتظار می رود.

طالعی ادامه داد: در این راستا شورای معاونان پژوهشی دانشگاه های برتر و بزرگ کشور، با توجه ویژه به لزوم هم افزایی و انجام فعالیت های تحقیقاتی مشترک میان دانشگاهی، اقدام به تشکیل کنسرسیوم پژوهشی دانشگاه های بزرگ و برتر کشور کرده و این کنسرسیوم با امضای روسای ۱۳ دانشگاه سطح یک کشور، تشکیل شده است.

وی اظهار داشت: در اوایل سال جاری با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست این فرصت برای کنسرسیوم فراهم شد تا به منظور ارائه راهکارهای مواجهه با یکی از مشکلات اساسی کشور که معضل آلودگی هوا در کلان شهرها است، به طور مؤثر ایفای نقش کند.

معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر خاطرنشان کرد: تهیه سایه انتشار منابع آلاینده هوای شهر اهواز به دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی محول شده است.

طالعی گفت: دسته بندی و تعیین سهم منابع عمده آلاینده هوا، تعیین ضرایب انتشار منابع تاثیرگذار، تدوین استراتژی ها و راهکارهای کاهش آلودگی متناسب با سهم هر منبع آلودگی هوا و تعیین اثربخشی راهکارها بر میزان کاهش آلودگی هوای کلان شهرها، از جمله برنامه ها و اهداف این طرح است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رفاه اجتماعی و سلامت جامعه، وجود هوای پاک برای تنفس است. آلودگی هوا مساله پیچیده‌ای‌ است که حل آن نیازمند اجرای طرح‌های موثر و کاربردی است و مشارکت دانشگاه های سطح یک کشور در این طرح، زمینه ساز مشارکت نخبگان علمی در فرآیند تصمیم سازی در حوزه سیاست گذاری در مواجهه با مسئله آلودگی هوای کلان شهرها را فراهم می کند.

معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر گفت: امید می رود، دانشگاه های کشور با مرتفع شدن مشکلات و کاستی های موجود و توجه مناسب و درخور مسئولان و سیاستگذاران حوزه علم، تحقیقات و فناوری، در سال­های آینده بیش از گذشته موفق به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود در صنعت و جامعه و مشارکت در فرآیند تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور شوند.

کد خبر 4523466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۶
      0 0
      در برخی کشورهای دیگر دنیا هم دانشگاه ها به بحث آلودگی هوا ورود کرده اند. انشاالله که نتیجه آن هم مثبت باشد و هم همانند این خبر آن را بشنویم.