۵ اسفند ۱۳۸۵، ۱۲:۵۸

محمد مایلی کهن :

این کمیته اختلافی است نه کمیته انتقالی / روند اتفاقات تیم ملی مثبت است

این کمیته اختلافی است نه کمیته انتقالی / روند اتفاقات تیم ملی مثبت است

سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان گفت: پس از برکناری ایوانکوویچ و حضور قلعه نویی در تیم ملی روند این تیم را مثبت ارزیابی می کنم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مایلی کهن درگفتگو با صدای آلمان با بیان این مطلب در برآورد خود از شرایط فوتبال ایران در هفت ماه پس ازاتمام مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان گفت: به نظر من نتایج تیم ملی ما در جام جهانی بد نبود، اما نوع بازی در واقع مورد قبول آنهایی که فوتبال را می‌شناسند و کارشناس فوتبال هستند نبود. بهرحال با تغییر و تحولاتی که بوجود آمد، من روند فعلی تیم ملی را مثبت ارزیابی می‌کنم و علیرغم اینکه به آن انتقادهایی هم دارم، اما بطورکلی می‌شود گفت تیم ملی روند مثبتی را در پیش گرفته است.

وی تاکید کرد: استعداد و پتانسیل فوتبال ما در کلیه رده‌ها بسیار مناسب است و می‌توانیم در رده‌های مختلف و با یک سری برنامه ریزی‌های بهتر جایگاه مان از این که در دنیا هست ترقی بدهیم. اما در زمینه باشگاهی خوب عمل نمی‌کنیم و مسابقات باشگاهی مان تحت تاثیر سایر مسایل قرار می‌گیرد .

مایلی کهن ادامه داد: اگر آلمان همیشه تیم ملی فوتبالش جزو بهترین‌های دنیا بوده و توانسته سه دوره قهرمان جام جهانی بشود و چند دوره هم سوم یا نایب قهرمان بشود، به دلیل این است که به مسابقات باشگاهی‌اش اهمیت بسیاری داده می شود و این مسابقات به صورت منظم برگزار می شود و در واقع تیم ملی متاثر از بوندس لیگا و رده‌های دیگر مسابقاتی آلمان هست. اما ما درکشورمان یک مقداری به مسابقات باشگاهی کمتر توجه داریم و به انحای مختلف مسابقات باشگاهی ما است که متاثر از تیم ملی است.

وی تصریح کرد: در واقع در هر زمانی مسابقات باشگاهی ما به دلیل وجود تیم ملی در مسابقات رسمی و غیررسمی تعطیل می‌شود و اثراتش را هم ما در تیم ملی می بینیم. بعد از فعل و انفعالاتی که در فوتبال ما اتفاق افتاد یک مقداری روند بهتر شده، نه اینکه صددرصد بهتر شده باشد، اما اندکی تغییرات به وجود آمده است. امیدوارم که این روند ادامه پیدا کند و بهترشود.

سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان در تحلیل خود از سیستم بازی تیم ملی فوتبال کشورمان گفت: ما نمی‌توانیم هیچ سبکی را مدرن یا سنتی بنامیم. هر کشوری، هر فوتبالی و هر تیم ملی یا باشگاهی با توجه به بازیکن‌هایی که در اختیار دارد می‌تواند از سیستم‌های مختلف استفاده کند.نباید استنباط مان این باشد که در زمان آقای برانکو ما با سیستم های۱ـ۳ـ۲ـ۴ یا ۲ـ۴ـ۴ بازی می کردیم و در واقع آن یک سبک مدرنی بود و فوتبال مدرنی را ارائه می‌دادیم . شما به هر سبکی می توانید با وظایفی که به بازیکنان می دهید، آن را مدرن کنید یا اینکه نه! آن را به صورت سنتی انجام دهید. به نظر من هیچ سیستمی را نمی شود نه اسمش را مدرن گذاشت و نه می شود سنتی نامید. کمااینکه امروزه در دنیا دیده می شود تیمهای مطرح نیز در پاره ای از اوقات با سیستمهای 2-5-3 یا 1-6-3 بازی می کنند.

وی افزود: اینکه تیم ملی با چه سیستمی بازی می کند مسئله مهمی نیست. مسئله مهم این است که شما چه وظیفه ای را به بازیکن هایتان بدهید. چه تاکتیک هایی اتخاذ کنید تا از آنها راه ها بتوانید مثلا به دروازه حریف راه پیدا کنید و یا اینکه مانع از فروپاشی دروازه خود شوید. مشکلی ما در زمان آقای برانکو داشتیم این بود که تیم ملی علی رغم داشتن مهره های فوق العاده کلیدی، اما فوتبال کم جاذبه ای را از خودش نشان می داد و نوع بازی تیم ملی مورد پسند تماشاچی نبود. در حال حاضرنیز تیم ملی ما هنوز نتوانسته بطور صددرصد فوتبال زیبایی ارائه بدهد. 

سرمربی سابق تیم فولاد خوزستان تاکید بر این نکته که " کار تیم ملی نسبت به گذشته  بهترشده است"، افزود:  اجازه بدهیم روند حرکتی آینده را ببینیم تا بتوانیم پیرامونش بهتر نظر بدهیم. ما هنوز مشکلاتی داریم و ایرادی که به آقای برانکو می گرفتیم، بازهم در تیم ملی باقی است و از کارهای مدرن و ترکیبی و تاکتیک های مختلف چیزی نمی بینیم. دلیل اصلی این مسئله ناهماهنگی بازیکنانی است که حضور در تیم ملی را به تازگی تجربه می کنند.درصد زیادی از ترکیب تیم ملی تغییر کرده و بازیکنان نیاز دارند که بیشتر در کنار هم قرار بگیرند و در مسابقات بیشتری حضور پیدا بکنند، تا بتوان برآوردی کامل از وضعیت تیم ملی داشت .

مایلی کهن با ابراز نگرانی از روند «بازیکن سالاری» را در بین فوتبالیست های ایرانی، اذعان داشت:اینکه زمان من تیم ملی چگونه بود و الان چگونه است، بعضا این چنین قلمداد می شود که مثلا ما بازیکنان را محدود می کردیم. اما کار من منبعث از همان کارهایی بود که کشورهایی که صاحب سبک در فوتبال صورت می پذیرد و از آنجا سرچشمه گرفته بود و نه از محدود کردن آزادی بازیکن ها.

وی ادامه داد:ما با اینکه با بچه ها دوست و صمیمی بودیم، اما آنها به طبع باید در زمین بازی تحت فرامین مربی هایشان می بودند و در واقع آن خواسته های ما را در زمین پیاده می کردند. اما به تدریج هر مربی سبک و سیاق خودش را دارد و این به نوعی شاید کم رنگ شد و به نظر من برای یک تیم باشگاهی یا تیم ملی بزرگترین آفتی که می تواند به آن تیم باشگاهی یا ملی صدمه برساند، همین دخالت بازیکن در نوع آرایش تیمی و یا اعمال سلیقه اش در تیم است. زمان من خوشبختانه این جریان وجود نداشت و اگر قراربود بوجود بیاید با آن مقابله می شد، حالا می خواهد از سوی هر بازیکنی باشد.

سرمربی اسبق تیم میل با انتقاد از عملکرد کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال گفت: من  نام این کمیته را «کمیته انتقالی» نمی گذارم و آن را«کمیته اختلافی» می دانم. تا به حال در هیچ کجای سابقه نداشته تعداد اعضاء یک کمیته زوج باشند. در این کمیته 6 نفره طبعا می بایست در خیلی از تصمیمات رای گیری شود. وقتی رای گیری صورت پذیرد و تعداد اعضاء زوج باشد، ممکن است سه تا رای مثبت باشد و سه تا رای منفی و در واقع رای آنها تابع اکثریت آرا نمی شود. 

وی تاکید کرد: اگر کار«کمیته انتقالی» این بود که اساسنامه فدراسیون فوتبال کشورمان را با «فیفا» هماهنگ کند، دیگر در این فاصله ۱۰۰روز نباید کار اجرایی فدراسیون هم به این کمیته داده شود.در این کمیته من هیچ شرح وظایفی ندیدم، فقط شنیدم این کمیته می بایستی کار منطبق کردن اساسنامه فوتبال کشورمان را با درخواستهای «فیفا» تنظیم کند. این هم به نظرم کار سختی نیست، مگر اینکه یک جایی جنگ قدرتی بین آقایان بوجود آمده باشد که یک سری موانع را برای فوتبالمان در پی داشته باشد.

محمد مایلی کهن در خصوص تمایل خود به تصدی پست ریاست فدراسیون فوتبال گفت: حدود۶ماه پیش گفتم تمایلی برای قبول مسئولیت در فدراسیون فوتبال ندارم و تا حالا هم بر روی حرف گذشته ام هستم. خیلی از دوستان که به من محبت دارند، تمایل دارند که به نوعی خود را کاندیدا ریاست فدراسیون فوتبال کنم، اما تا این لحظه هیچ تصمیم جدیدی اتخاذ نکرده‌ام.

کد خبر 452570

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha