۸ اسفند ۱۳۸۵، ۱۵:۰۵

عضو کمیته خلع سلاح پارلمان آلمان در گفتگو با مهر :

ایران مهمترین شریک استراتژیک اروپا است / قطعنامه شورای امنیت به معنای توقف مشارکتهای بین المللی با ایران است

ایران مهمترین شریک استراتژیک اروپا است / قطعنامه شورای امنیت به معنای توقف مشارکتهای بین المللی با ایران است

عضو کمیته خلع سلاح پارلمان آلمان با استراتژیک خواندن ایران به عنوان یکی از مهمترین شرکای اروپا تصریح کرد که همکارهای تکنولوژیکی با این کشور باید در چارچوب قوانین و مقررات آژانس باشد .

"هولگر های باخ " ( Holger Haibach ) عضو کمیسیون سیاست خارجی و کمیته منع گسترش تسلیحات کشتارجمعی پارلمان آلمان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری "مهر" درباره استراتژی آینده اروپا در قبال ایران با توجه  به اینکه تا کنون دوبار به مذاکره با ایران وارد و سپس خارج شده، اظهار داشت : ایران برای اروپا به گونه ای معنا و مفهوم استراتژیک دارد .

وی افزود: ایران نه تنها درزمینه های اقتصادی به عنوان صادرکننده نفت وتامین کننده بازارهای مصرفی برای کشورهای اروپا یی، بلکه به عنوان فاکتور قدرتمند در خاورمیانه و خاورنزدیک به شمار می آید که هم در امنیت و هم در نا امنی منطقه تاثیرگذار است .

عضو کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان درباره جایگاه تهران در مناسبات دیپلماتیک با برلین وموضع دولت این کشور درباره اینکه ایران نیزهمانند سایر کشورها حق برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای را دارد ، گفت : من به عنوان عضو پارلمان آلمان نمی توانم از موضع دقیق دولت این کشور سخن به میان آورم .

عضو کمیته خلع سلاح پارلمان آلمان درباره وعده های اروپا در قبال همکاری های لازم در جهت دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای تصریح کرد : این طبیعی است که ایران نیز مانند هرکشور دیگری یک شریک مناسب برای همکاری های تکنولوژیکی برای اروپا است .

"های باخ " افزود : البته باید اطمینان پیدا کرد که همکاری ها در چارچوب تعهدات و قوانین آژانس  بین المللی انرژی اتمی انجام می شود .

این نماینده پارلمان آلمان درباره موضعگیری این کشور با توجه به این نکته که شورای امنیت پیش از ارائه پاسخ ایران به بسته پیشنهادی اقدام به صدورقطعنامه کرده و خواستار توقف غنی سازی اورانیوم شده، اظهار داشت : قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که با اکثریت آرا به تصویب رسیده به نوعی به معنای توقف مشارکتهای بین المللی با ایران در مقابل فعالیتهای هسته ای این کشور است .

این سیاستمدار دموکرات مسیحی پارلمان آلمان درباره ضمانتهای احتمالی ایران بدون در نظر گرفتن همکاریهای شفاف و سازنده این کشور با آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت : به عقیده من ایران باید به وظایف و تعهدات خود در قبال آژانس بین المللی انرژی اتمی پای بند باشد؛ امری که تا کنون به نظر می رسد به خوبی تحقق نیافته است .

عضو کمیته خلع سلاح و کنترل تسلیحاتی پارلمان آلمان در پاسخ به این سوال که چرا کشورهای گروه 1+5 مدام بر توقف فعالیت غنی سازی اورانیوم ایران با وجود تاکید آژانس وقوانین بین المللی بر این حق مشروع اصرار دارند، خاطر نشان کرد : نقطه نظر جامعه بین المللی این است که ایران لازم نیست تا برای مدت طولانی از غنی سازی اورانیوم چشم پوشی کند، بلکه تنها تا زمانی که نا امنی های موجود در منطقه برچیده شود .

کد خبر 452739

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha