به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد نجار امروز در ششمین کنفرانس انجمن هوا و فضای ایران در تهران گفت: وزارت دفاع زمینه سامانههای نوین فضا برای هدایت فضا، پرتاب موشک های دقیق و سریع، یکپارچه سازی فضای نبرد برای شلیک توپخانه ها، حرکت شناورها و نیروهای زرهی و بالگردها برای رفع نیاز به هدایت و ناوبری از بالا پرداخته است.
وی در خصوص محصولات وزارت دفاع در زمینه هوا و فضا گفت: هواپیمای ایران 140، جنگنده آذرخش، انواع پهباد، هدف، چند منظوره و پروازی، بالگردهای مختلف در 16 مدل، ساخت قایقهای پرنده، ساخت انواع موشکهای دوربرد و میان برد و موشکهای ضد زره، دریایی و کروز و ساخت بالگرد از جمله مهمترین محصولات این وزارتخانه به شمار می آید.
وزیر دفاع اظهار داشت: سند راهبردی هوا فضا نیز در دو زمینه ضرورتهای بنیادی در علوم و فناوری و امنیت مقتدرانه برای توسعه پایدار در هیئت وزیران تصویب شده است.
وی با بیان اینکه صنعت هوا فضا تبدیل به عرصه رقابت در صحنه علم و فناوری شده است گفت: صنعت هوا و فضا به عنوان سمبل قدرت، رشد و تکنولوژی کشورها و غرور ملتها مطرح است و باید از دو جنبه کاربرد دفاعی ـ نظامی و صنایع غیرنظامی مورد توجه قرار گیرد.
نجار افزود: صنعت هوا فضا ارزش افزوده فراوانی دارد و کشورهای پیشرفته با واگذاری صنایع سنگین به جهان سوم و تمرکز بر صنایع مدرن با ارزش افزوده بالا تلاش می کنند این دانش را در انحصار خود نگه دارند.
وی اظهار داشت: صنعت هوا و فضا ظرفیتهای بالای علمی ایجاد کرده و با جلوگیری از جذب نخبگان توسط خارجی ها، ارتباط قابل توجهی با محققان و نخبگان و مراکز تحقیقاتی به وجود آورده است.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: اقتدار دفاعی مبتنی بر اقتدار علمی اساس هر رشد و توسعه است. از این رو وظیفه ما در وزارت دفاع و پشتیبانی تجهیز و ساخت امکانات دفاعی مورد نیاز نیروهای مسلح با سرمایه گذاری در تحقیق و پژوهش برای تولید قدرت به علم قدرت سخت و قدرت نرم است که از تکمیل این دو علم مکمل، بر اساس دکترین نظامی ایران به قدرت سیاسی دست یابیم.
وی خاطرنشان کرد: دستیابی به صنعت هوا فضا به عنوان اهرمی در معادلات برای کاهش قدرت تهدید دشمنان است و سبب غرور ملی و نماد رشد و تکنولوژیکی یک کشور است.
سردار نجار با اشاره به اینکه آمریکا نیروی فضایی را نیروی چهارم خوانده است، گفت: آمریکا علاوه بر سه نیروی نظامی، زمینی، هوایی و دریایی، سازمان های فضایی را نیز بررسی می کند و این امر نشانگر این است که امنیت فضا به عنوان بعد چهارم امنیت کشورها مطرح است.
وی افزود: در زمینه هوا فضا تحریم دشمنان باعث تولید صنعت هوا فضا و الکترونیک شد و این تهدید و تحریمها، عزم متخصصان ما را راسخ تر کرد تا پس از تحقیق و پژوهش به قدرت ساخت و تولید انبوه نیاز نیروهای مسلح دست یابیم و به دنبال کسب رتبه اول در منطقه و حصول اهداف چشم انداز 20 ساله و کسب جایگاه اول فناوری در ایران 1404 باشیم.
نجار اظهار داشت: وزارت دفاع در سه حوزه صنعت هوایی با ساخت پرنده ها، صنعت هوا فضا در بخش موشکی و صنعت الکترونیک با ساخت مجموعه های الکترونیکی - اپتیکی مربوط به سامانه های فضایی، امور فضایی خود را دنبال می کند.
نظر شما