۱۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۰۸

رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی خبر داد

اخبار دروغ سوریه در جلسه نقد یک کتاب

اخبار دروغ سوریه در جلسه نقد یک کتاب

در جلسه نقد و بررسی «طوفان سوریه، اخبار دروغ، رسانه‌های اجتماعی و تفرقه ملت سوریه» در اندونزی درباره راه‌یابی اخبار دروغ از سوریه به رسانه‌های اندونزی بحث شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی در تازه‌ترین خبر ارسالی خود به بحث اهالی قلم درباره رواج اخبار دروغ از سوریه در اندونزی در حین جلسه نقد و بررسی یک کتاب خبر داد.

این رویداد در روز یکشنبه ۱۴بهمن تحت عنوان «طوفان سوریه، اخبار دروغ، رسانه‌های اجتماعی و تفرقه ملت سوریه» توسط شورای کتابخانه و اطلاع رسانی سازمان اسلامی محمدیه با حضور احمد نور وحید (رئیس نیروی ویژه پلیس ضد ترور)، دکتر هنری سوبیاکتو (مشاور وزیر ارتباطات و اطلاعات)، محمد ناجح رمضانی (دبیر کل فارغ التحصیلان سوریه)، تریاس کونچاهیونو (خبرگزار ارشد و نویسنده کتاب بهار سوریه) به عنوان سخنرانان برگزار شد.

کمیته هدف برگزاری این رویداد را تلاش برای افزایش سواد در زمان شیوع اخبار دروغ، فتنه، سخنان نفرت آمیز و حفظ وحدت ملی اعلام کرد.

آقای سونتانا، معاون اطلاعات امنیتی پلیس اظهار کرد که اندونزی از گروه‌های مختلف قومی و مذهبی تشکیل شده است. اکنون ما به دلیل انتقال آسان اطلاعات از طریق موبایل با یک چالش جدی در حفظ اندونزی مواجه هستیم. از یک طرف، سهولت دسترسی به اطلاعات فرصتی است برای کسانی که خواهان تفرقه اندونزی (که دارای ثروت طبیعی زیادی است) هستند. براساس مشاهدات پلیس ملی، روند گسترش اخبار دروغ در اندونزی از سال ۲۰۱۲ بالا بوده است.

با این حال، به گفته وی، اندونزی، به خواست خدا، به سوریه تبدیل نخواهد شد؛ زیرا این کشور دارای اتحادیه‌ها و سازمان‌های قوی و معتدل مانند محمدیه و نهضت العلماء است.

آقای هجریانتو نیز درباره سوریه گفت: درگیری در خاورمیانه در واقع یک درگیری سیاسی بود، اما اندونزیایی‌ها آن را همیشه به عنوان یک درگیری دینی و مذهبی پذیرفته‌اند.

در همین حال پروفسور هنری مطالب مختلف راجع به اخبار دروغ و خطرات آن را توضیح داد. ویژگی‌های اخبار دروغ عبارتند از:

  • ایجاد اضطراب، خصومت و نفرت، یا پرستش و انتظارات بیش از حد
  • استفاده از کلمات تحریک آمیز، مانند ویروسی کنید، گسترش دهید، شگفت آور است و...
  • استفاده از تعصب گروهی و مذهبی (سیاست هویت) و آسیب‌های گذشته با تکنیک‌های ایجاد ترس
  • عدم توضیح زمان و مکان اخبار.

پس از آن، دبیر کل فارغ التحصیلان سوریه تجربیات خود را در طول تحصیلاتش در سوریه توضیح داد که هزینه زندگی در سوریه قبل از جنگ بسیار کم بود؛ یارانه بود؛ هزینه‌های بیمارستان و مدارس رایگان بود. شهروندان نیز در کنار هم زندگی صلح آمیز داشتند و هیچ گونه اختلاف فرقه‌ای وجود نداشت. به همین دلیل است عنوان اینکه جنگ در سوریه میان سنی‌ها و شیعیان رخ داد، دروغ بوده است.

نور وحید نیز توضیح داد: ان پنج عامل اندونزی را تاکنون حفظ کرده است: (۱) وجود پنچاسیلا (اصول پنجگانه)؛ (۲) قدرت ساختار اجتماعی آن که سازمان‌های معتدل مانند محمدیه و نهضت العلماء جهت محافظت اندونزی حضور دارند؛ (۳) انسجام نیروی ارتش و پلیس؛ (۴) فرهنگ ویژه اندونزی که با فرهنگ عربی متفاوت است و (۵) حفاظت خداوند.

به گفته نور وحید، این وظیفه تمام عناصر ملت است که مراقبت‌های خوبی از این کشور که «قطعه‌ای از بهشت بر روی زمین» است، داشته باشند.

در همین حال، تریاس کونچهیونو اظهار داشت که سوریه یک دولت یا کشور مقتدر نبود و اگر ایران و روسیه کمک نمی‌کردند، اسد از قبل مغلوب شده بود.

تریاس همچنین یادآوری کرد: درگیری‌های خاورمیانه برای ما یک درس باشد تا بتوانیم وحدت ملت را حفظ کنیم. در پایان به اینجانب فرصت داده شد تا مطالبی از کتاب مورد بحث ارائه دهم. چند نمونه اخبار دروغ درباره سوریه در قالب عکس‌های جعلی مورد استفاده گروه زنان مسلمان حزب التحریر در اندونزی نشان دادم. عکس‌هایی در عراق، فلسطین، آذربایجان را برای نشان دادن قربانیان بربریت اسد استفاده کردند. بیاییم از میهن اندونزی محافظت کنیم و آتش جنگ در خاورمیانه را به اندونزی راه ندهیم.

کد خبر 4534514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha