۷ اسفند ۱۳۸۵، ۱۱:۲۰

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی :

تهیه نقشه جامع علمی به عنوان یک تکلیف از سوی رهبری ابلاغ شده است / بی توجهی به علوم انسانی تنگناهای مسیر توسعه را افزایش می دهد

تهیه نقشه جامع علمی به عنوان یک تکلیف از سوی رهبری ابلاغ شده است / بی توجهی به علوم انسانی تنگناهای مسیر توسعه را افزایش می دهد

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تهیه نقشه جامع علمی به عنوان یک تکلیف از سوی رهبری ابلاغ شده است، گفت : با توجه به اهمیت علوم انسانی در مسیر توسعه، دانشگاه علامه طباطبایی به دلیل تخصصی بودن در علوم انسانی می تواند در بخش عظیمی از تهیه نقشه جامع علمی کشور نقش آفرین باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صدرالدین شریعتی صبح امروز در نخستین همایش نقشه جامع علمی کشور در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی افزود: علم یک مقوله بنیادی در تاریخ بشریت است به طوریکه شخصیت انسان با آن رقم می خورد. در جامعه بشری نیز اگر ملتی بخواهد مقام اول را به دست بیاورد باید به سراغ علم برود.

وی افزود : در مبانی دینی ما نیز این واقعیت مطرح است که فراگیری علم برای رفع نیاز جامعه واجب کفایی است و جامعه اسلامی باید از آن بهره مند شود.

دکتر صدرالدین شریعتی با اشاره به دیدارهای مقام معظم رهبری و تأکیدات ایشان بر تهیه نقشه جامع علمی کشور گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدارهای خود پیوسته تهیه نقشه جامع علمی را به عنوان یک تکلیف ابلاغ کرده اند.

وی اضافه کرد : از این رو دانشگاه علامه طباطبایی چندی است که پرداختن به این امر را در دستور کار معاونت پژوهشی قرار داده است. این دانشگاه به علت تخصصی که در علوم انسانی دارد می تواند در بخش عظیمی از تهیه این نقشه علمی نقش آفرین باشد.

وی اضافه کرد: دانشگاه علامه در بخش های مختلف روانشناسی و علوم تربیتی، علوم اجتماعی، می تواند فعالیت و در کنار سایر برنامه ریزی ها برای توسعه کشور تلاش کند.

شریعتی با بیان اینکه اگر توسعه به مقوله علوم انسانی نپردازد کارآمد و اثر بخش نیست، گفت: بی توجهی به علوم انسانی ما را در تنگناها و ناکامی ها مسیر توسعه قرار می دهد و بالعکس توجه به آن ما را از این تنگناها رهنمون می سازد.

وی تأکید کرد: باید در کنار فراگیری علم و تکنولوژی غرب، فرهنگ ملی خود را به کار برده و علوم انسانی را متناسب با نیاز های جامعه خود بومی کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص پرداختن به علم و تهیه نقشه علمی کشور افزود: سخنان مقام معظم رهبری از توصیه و ارشاد فراتر رفته و به مقوله تکلیف و وظیفه رسیده است. از این رو باید برای رهایی از وابستگی و حفظ استقلال و آزادی خود به توسعه علم و فناوری بپردازیم و همچنین تولیدات علمی را از قوه به فعل تبدیل کنیم تا پاسخگوی نیازهای جامعه باشد. 

کد خبر 453569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha