به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید محمود نبوی عصر چهارشنبه در جمع اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه پیام نور استان بوشهر اظهار داشت: ما در کشور با مشکلات و معضلات اجتماعی روبرو هستیم و دلیل آن فاصله گرفتن از سبک زندگی اسلامی است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور در خصوص اهمیت سبک زندگی اسلامی گفت: ما از سبک زندگی اسلامی فاصله گرفتهایم و باید دوباره به این سبک زندگی برگردیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور تاکید کرد: در این میان وظایف بخش آموزشی ما از جمله دانشگاهها و مدارس بسیار مهم است و علاوه بر آموزش باید به تربیت نیز توجه جدی شود.
حجتالاسلام نبوی در خصوص نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی در جامعه ۹ راهحل را ارائه کرد و گفت: اولین راه نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی تقویت باورها و ارزش های دینی در جامعه است.
وی راه دوم را تاکید برآموزشهای کاربردی و مصداقی که نمونه عینی آن سبک زندگی پیامبر بود که توانست سبک اعراب نیمه وحشی جاهلی را تبدیل به سبک زندگی تعالی جویانه و پیشرو کند و ایشان هرگز به آموزش های کلی اکتفا نکردند و ریزترین مصادیق را در گفتار و کردار خود انجام دادند.
حجت الاسلام نبوی تاکید بر آموزش اخلاق حرفهای را روشی دیگر برای نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی دانست و اذعان کرد: ما در بسیاری از حرفهها هیچگونه آموزشی درباره اخلاق حرفه ای ندیدهایم و این موجب ایجاد معضلات فراوانی شده است. ظرفیت اصناف درکشور ما یک ظرفیت بزرگی است که اگر جه گیری فرهنگی پیدا کند می توتند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور ادامه داد: ترویج عزت فرهنگی میتواند یکی دیگر ازاین روشهای رسیدن به سبک زندگی اسلامی باشد و ملت ما به خوبی در عرصههای اعتقادی و سیاسی این دو اصل را پیداه کرده است و یکی از راههای مقابله با سبک زندگی غربی و غیر اسلامی سرایت دادن این روحیه در مسائل فرهنگی و اقتصادی است.
وی عدالت و نظم ساختاری را یکی دیگر از راهها دانست و افزود: برای نهادینه سازی سبک زندگی مطلوب نباید به راهحلهای درونی اکتفا کرد. تقوا و عدالت فردی هرچند لازم است اما برای جامعه سازی کافی نیستند.
نبوی افزود: استفاده درست از ظرفیت مساجد در کشور و ظرفیت اماکن زیارتی هم میتواند در این راه گرهگشا باشد زیرا هم اکنون ۷۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد. همچنین استفاده بهینه از ظرفیت هیئتهای مذهبی میتواند در این زمینه گرهگشا باشد.
وی اجرای بدون کم و کاست قانون در برابر متخلفان را از عوامل موثر در تغییر سبک زندگی مردم به سمت اسلامی شدن دانست و در این خصوص بیان کرد: عامل بسیاری از تخلفات فرهنگی ما مسایل فرهنگی نیست؛ زیادهخواهیها، طمعورزیها و مشتهیات نفسانی بی پایان را نیز باید درنظر گرفت.
حجت الاسلام نبوی در خصوص آخرین پیشنهاد دراین خصوص گفت: اصلاح رفتار مسئولان و ذینفوذان در این زمینه بسیار مهم است چرا که یکی از مهمترین شیوه های اصلاح آسیبها و فرهنگسازی درست اصلاح رفتار و فرهنگ مسئولان و متولیان جامعه است.
نظر شما