به گزارش خبرنگار مهر، الهه سیاوشیان مسئول ارزیابی نشریات کودک و نوجوان در شورای کتاب کودک است. وی از بررسی و روندی پژوهشی در سه زمینه خردسال، نوجوان و کودک در این شورای کتاب خبرمی دهد که ابعادی از این پژوهش دو هفته گذشته در قالب برنامه ای با عنوان ارزیابی نشریات بعد از انقلاب اسلامی در حسینیه ارشاد برگزار شد.
سیاوشیان رشد نشریات کودک و نوجوان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را به لحاظ کمی و کیفی دارای روندی صعودی می داند و اشکالات موجود در این حیطه را ناشی از معضلات اقتصادی مدیران این نشریات عنوان می کند. وی معتقد است: رقابت اینترنت و نشریات کودک و نوجوان اجتناب ناپذیر است. با این حال نشریات نباید به لحاظ اطلاع رسانی و مطالب از رسانه مدرنی چون اینترنت عقب بمانند. هر دوی اینها می توانند به موازات یکدیگر پیش روند و نزد کودک و نوجوان نقش سازنده ای ایفا کنند. در این بین نشریات نیز می توانند به معرفی بازی های کامپیوتری مناسب و سایت های مطلوب و آموزشی بپردازند.
کارشناس ارزیابی نشریات کودک و نوجوان شورای کتاب کودک، از نشریه " کوشش " که به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر می شود به عنوان یکی از سازنده ترین نشریات یاد می کند. به نظر او، نشریه " بادباک " به مدیرمسئولی زهرا فرمانی نیز به لحاظ دارا بودن خلاقیت و " عروسک سخنگو " بواسطه داشتن ویژگی نوشتاری قوی از دیگر نشریاتی است که از سوی شورای کتاب کودک در ردیف بهترین نشریات معرفی شده اند.
الهه سیاوشیان با اشاره به نشریه " دوچرخه " و " بچه ها گل آقا " در زمینه طنز کودکان، سیر تکمیلی نشریات کودک و نوجوان را به خصوص در سال های اخیر مطلوب ارزیابی می کند.
این کارشناس نیز مانند سایر مدیران مسئول نشریات کودک و نوجوان از عدم حمایت های دولتی و نبود امکانات اقتصادی در این نشریات گلایه دارد و معتقد است : درحال حاضر نشریه ای برای کودکان سه ساله وجود ندارد. با وجود اینکه شاید بسیاری تصور کنند این طیف سنی درک درستی از یک نشریه ندارند اما واقعیت این است که سنگ بنای آموزش و ارتقای سطح بصری از همین سنین باید گذاشته شود.
درحاشیه قرارگرفتن فرهنگ از سوی متولیان دولتی یکی دیگر از معضلاتی است که به گفته سیاوشیان حوزه های زیادی را با مشکل مواجه کرده و در برخی موارد حتی به جوانمرگ شدن نشریات کودک و نوجوان منجر شده است.
نظر شما