به گزارش خبرنگار مهر، پروفسور محمد یعقوبی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری کنفرانس سالانه «انرژی پاک» با توجه به گذشت یک سال از پایان برنامه ششم، گفت: در حال حاصل ۷۰۰ مگاوات تولید انرژی داریم که از برنامه عقب هستیم.
وی که سابقه بیش از ۴۵ ساله در دانشگاه شیراز دارد درخصوص کنفرانس یادشده، گفت: برای اولین بار سال ۱۳۵۴ خورشیدی اولین کنفرانس انرژی در دانشگاه شیراز برگزار شد.
یعقوبی با اشاره به اینکه اولین مرکز انرژی خورشیدی برای تولید بخار در سال ۷۵ در دانشگاه شیراز تاسیس شد افزود: بدین خاطر دانشگاه شیراز پیشگام این حوزه است، زیرا اولین نیروگاه خورشیدی در مجاورت دانشگاه شیراز طراحی شد و از سالهای دور تولید انرژی های تجدید پذیر در این مرکز معتبر علمی دنبال شده است.
وی ابراز نگرانی کرد که در آینده کشور مصرف بی رویه انرژی از این جهت که بهره وری خوب در بخش های مختلف نداریم، گریبان گیر می شود.
دبیر ششمین کنفرانس سالیانه «انرژی پاک» با اعلام اینکه برای تولید یک تن آلومینیوم در ایران ۷۵.۶ واحد انرژی مصرف می شود، افزود: تقریبا در این زمینه اروپایی ها دو سوم ایران انرژی صرف تولید این محصول می کنند.
وی دیگر مورد چشمگیر کشور را برشمرد و گفت: هشتمین کشور تولید کننده CO۲ و گازهایی آلاینده هستیم و رشد آن ۳.۵ درصد است که متاسفانه ادامه دارد؛ اگر رشد مصرف گاز به همین ترتیب باشد ما در دهه های آینده واردکننده گاز خواهیم بود.
دبیر ششمین کنفرانس سالیانه «انرژی پاک» تصریح کرد: برای حفظ سلامت مردم و انرژی این نگرانی ها وجود دارد لذا این کنفرانس در جهت اندیشیدن تمهیدات لازم از اهمیت برخوردار است.
یعقوبی درخصوص وضعیت نیروگاه خورشیدی شیراز، گفت: فاز اول این نیروگاه سال ۸۸ آغاز بکار کرد که از سال ۸۹ فاز تولید بخار شروع شد. اما خرید و نصب تجهیزات فاز دوم انجام نشد درحالیکه در این نیروگاه، کلکتور خورشیدی با دهانه ۵.۷ متر با استاندارد صنعتی استفاده می شود.
وی با اعلام اینکه کشورهای امارات، کویت و عمان نیروگاه های خورشیدی را بکار گرفته اند اضافه کرد: رشد کشور ما در این حوزه علیرغم وجود بخش های تحقیقاتی علمی به مرحله اجرا نرسیده است، در حالیکه کشورهای منطقه علیرغم منابع سرشار فسیلی به دلیل آینده نگری به این سمت رفتند و نیروگاه های مختلف را با ظرفیت های کلان می سازند که ما در این زمینه رشد نداشتیم.
به گفته پروفسور یعقوبی، اگر یک هزارم سطح کشور به نیروگاه های خورشیدی اختصاص پیدا کند ۱۴۰۰ گیگا وات ظرفیت تولید برق خورشیدی داریم.
این در حالیست که به گفته چهره ماندگار مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز، بعد از برجام یک حرکت قابل توجه در میان کشورهای صاحب صنعت تولید انرژی های تجدیدپذیر شکل گرفت که در ایران نیروگاه های خورشیدی بسازند، اما با تحریم های اخیر این روند ادامه نیافت و روند استقبال از ساخت نیروگاه های خورشیدی پس از برجام متوقف شد.
وی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره وضعیت «مزرعه سولار» در نزدیکی سروستان فارس، عنوان کرد: از جمله این اقدام ها که با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی تحقق یافت، مزرعه تولید برق خورشیدی در سروستان فارس است.
دبیر ششمین کنفرانس سالیانه «انرژی پاک» ادامه داد: ۷۰۰ مگاوات ظرفیت پروژه های در دست ساخت و طراحی است.
وی با توجه به اینکه رشد این صنعت در دنیا رو به پیشرفت است، افزود: قیمت برق تولیدی این نیروگاه ها کمتر از دیگر حوزه هاست.
به گزارش خبرنگار مهر، ششمین کنفرانس سالیانه «انرژی پاک»، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۸ و ۹ اسفندماه به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار می شود.
نظر شما