۹ اسفند ۱۳۸۵، ۱۲:۳۶

فرمانده ناجا اعلام کرد:

بن بست ترافیکی در راه است / عمر طرح زوج و فرد رو به پایان است

بن بست ترافیکی در راه است / عمر طرح زوج و فرد رو به پایان است

در بخش ترافیک در مرحله رسیدن به بن بست هستیم و باید چاره ای نو در این زمینه اندیشیده شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم امروز در همایش مدیران و روسای راهنمایی و رانندگی و پلیس راه سراسر کشور ، گفت: تا به نقطه بحرانی نرسیم مسئولان و مردم به راهکارهای جدید تمکین نمی کنند.

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: شاخص مدیریت کشور را می توان در حذف تیم استقلال دید که در آن مدیران کشور بعد از دقیقه 90 ، وارد میدان شدند اما امیدواریم این امر در حوزه راهنمایی و رانندگی تکرار نشود.

احمدی مقدم ادامه داد: ما همیشه در پشت مسئله ایستاده ایم در حالی که باید یک گام جلوتر باشیم . پیش از حادثه باید پیش بینی کنیم به گونه ای که تحقیقات قدرت پیش بینی و بهره بری ما را افزایش  دهد.

فرمانده ناجا یاد آور: سرعت رشد ترافیک در کشور ما سریع تر از رشد صنعتی ، اقتصادی و اجتماعی است.

وی با بیان اینکه بهره مندی افراد از خودرو در کشورهای پیشرفته یکی از شاخصه های توسعه یافتگی به حساب می آید ، متذکر شد: باید در نظر داشت این توسعه در امر میزان خودروها ، تبعاتی را به دنبال خود دارد.

احمدی مقدم با مقایسه آمار 15 سال گذشته خودروی کشور نسبت به میزان احتمالی آن در 15 سال آتی ، گفت: در سال 70 یک میلیون خودرو موجود بود اما هم اکنون 5/8 میلیون خودرو در حال تردد است و اگر این روند همچنان ادامه یابد ، با افزایشی 20 میلیونی در میزان خودرو و 2 برابر شدن مصرف سوخت روبرو خواهیم شد.

فرمانده ناجا با اشاره به مخاطرات راههای فرعی و روستایی گفت: امسال افزایش حوادث در جاده هایی بوده است که ماموران راهنمایی و رانندگی حضور نداشتند.

وی با بیان اینکه تا 20 درصد افزایش تلفات جانی را در راههای روستایی و فرعی  شاهد بوده ایم علت آن را پر خطر و غیر استاندارد بودن جاده ها دانست.

فرمانده ناجا ، فرهنگ پایین رانندگی ، راههای غیر استاندارد و خودروهای فرسوده را عامل های اصلی افزایش تلفات در جاده های فرعی و روستایی عنوان و تصریح کرد:هم اکنون در ماه پایانی سال و نقطه اوج ترافیک در شهرها و افزایش تقاضای سفرهای برون شهری مواجه هستیم.

احمدی مقدم در ادامه این همایش گفت: اکنون شهرها از خودرو اشباع شده اند و دیگر با ساختن زیر گذر و روگذر و پل ، ترافیک را نمی توان حل کرد ، زیرا تمام معابر از خودرو پر شده است لذا باید راهکار دیگری اندیشید.

فرمانده ناجا با بیان اینکه میزان فعالیتهای راهنمایی و رانندگی معیار ناجا را نزد مردم بالا و پایین می برد ، تاکید کرد: بیشتر نگاه مردم به عرصه عمومی به فعالیتهای پلیس راهور است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغییر ساعت کار بانکها به روال گذشته ، گفت: با این اقدام ترافیک صبح گاهی تشدید شد. ما نیز نظر کارشناسی خود را در این رابطه اعلام کرده بودیم اما جامعه نمایندگان مردم و افکار عمومی با این طرح همراهی نکردند زیرا مشکلاتی برای آنها پدید آورده بود و از سویی دیگر مسئولان انعطاف های لازم را نداشتند.

احمدی مقدم با توضیح اینکه طرح تردد زوج و فرد خودرو نیز تا 2 سال دیگر به حد نصاب صفر و پایان عمر خود می رسد اظهار داشت: طرحهایی مثل تبصره 13 و مانند آن ضربتی و زود بازده نیستند.

فرمانده ناجا با اشاره به اینکه نیروی انتظامی به جز پرداخت وام در تمامی زمینه ها ، آمادگی انجام فعالیت برای از رده خارج کردن خودروهای فروسوده را دارد گفت: ما آمادگی کامل خود را به رئیس جمهور نیز اعلام کرده ایم.

احمدی مقدم با انتقاد از اینکه چرا برخی تولید و خرید خودرو از سوی مردم را امری منفی می دانند ، گفت: اگر بتوانیم سرعت حمل و نقل عمومی در شهرها را 2 برابر کنیم گویی که تعداد اتوبوس ها و تاکسی ها را افزایش داده ایم.

این مقام ارشد انتظامی با ابراز تاسف از اینکه استفاده از خودروی جمعی (اتوبوس) در کشورمان امری خلاف تشخص قلمداد می شود ، گفت: امروزه در کشور ما هیج رئیس اداره ای برای سر کار رفتن خود از اتوبوس استفاده نمی کند.

وی با تشکر از تلاش مجلس و اهتمام ویژه شخص رئیس جمهور به مبحث راهنمایی و رانندگی ، اظهار داشت: تنها بخشی که در بودجه سال 86 شاخص توسعه بخش راهور ناجا است.

احمدی مقدم با بیان اینکه راهنمایی و رانندگی کشورمان هر ساله با یک فاجعه بم روبرو است گفت: سالیانه بیش از 27 هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته و نزدیک به 6 میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می شود .

فرمانده ناجا در ادامه با بیان اینکه بررسی های انجام شده حاکی از وقوع 65 درصد از کل حوادث رانندگی در 30 کیلومتری شهرها و 85 درصد کل حوادث در روزها ، گفت: باید بر روی مسئله فرهنگ راهنمایی و رانندگی و رعایت قوانین کار بیشتری شود.

وی با اشاره به اینکه پلیس نماد اقتدار حاکمیت است ، اظهار داشت: اینکه امروز موتور سواری روبروی پلیس اقدام به ویراژ دادن می کند ، عملی بسیار زشت و غیر قابل پذیرش است راهنمایی و رانندگی اگر در مدت یک ماه سخت گیری کند فرهنگ این مسئله نیز جا می افتد.

احمدی مقدم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستاوردهای الکترونیک راهور ناجا از جمله جاده شیراز ، مشهد ، بزرگراه قم و قزوین که زیر پوشش سیستم جی پی اس و یا دوربین رفته اند ، اظها رداشت: انتظار می رود که راههای اصلی کشور نیز هر چه سریعتر زیر پوشش مراقبت و خدمات های الکترونیکی برود .

فرمانده ناجا در بخش دیگری از سخنانش پس از اعلام سخن سردار رویاییان مبنی بر راه اندازی رسیدگی به شکایت اجراییات در 15 اسفند ماه جاری از طریق اینترنت ، اظهار داشت: امیدواریم که بتوانیم به این مسئله دست یابیم .

وی با اشاره به اقدام های صورت گرفته از سوی پلیس نامحسوس ، اظهار داشت: در پلیس نامحسوس باید مردم عادت کنند که بدانند پلیس همه جا حضور دارد.

احمدی مقدم با اشاره به اینکه برخورد با متخلفان راهنمایی و رانندگی باید سخت گیرانه باشد ، تاکید کرد: سخت گیری نباید منجر به تعدی و بی احترامی به مردم شود.

فرمانده ناجا همچنین با بیان اینکه برخی از ردهای پلیس راهنمایی و رانندگی سوء استفاده هایی را از اختیارهای خود می کنند ، اظهار داشت: به عنوان نمونه ، توقف و انتقال خودرو به پارگینگ ها نباید منجر به رشوه گیری از مردم شود.

وی تاکید کرد: اگر میزان تخلف های ماموران راهور از یک میزانی بالاتر رود با روسای پلیس های راه برخورد می شود.

فرمانده ناجا با بیان اینکه شاخص جریمه به عنوان میزان فعالیت ماموران راهور مورد پذیرش نیست ، گفت: شاخص کمبود تخلف است.

به گزرش مهر ، سخنان فرمانده ناجا با رضایت حاضران و ذکر دو صلوات از سوی روسای راهور سراسر کشور به پایان رسید.

کد خبر 454782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha