۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۷:۳۷

۴۲ درصد حجم سدهای لرستان خالی است

معادله مجهول سال پرباران و سدهای خالی از آب لرستان!

معادله مجهول سال پرباران و سدهای خالی از آب لرستان!

خرم‌آباد- علی‌رغم سال پربارانی که در لرستان شاهد بوده‌ایم، همچنان ۴۲ درصد حجم مخازن سدهای این استان خالی است تا مسئولان مشکل مطالعاتی و جانمایی نامناسب سدها را عامل خالی ماندن آن‌ها بدانند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مسائل مطرح شده در شورای حفاظت از منابع آب لرستان، خالی ماندن ۴۲ درصد حجم مخازن سدهای این استان علی رغم بارش خوب باران در لرستان بود. مسئله ای که واکنش استاندار لرستان را در پی داشت تا سید موسی خادمی دستور بررسی موضوع و تحقیق پیرامون جنبه های فنی و مطالعاتی پروژه های سدسازی لرستان را بدهد.

آب ذخیره شده در ۶ سد لرستان ۱۱۴ میلیون مترمکعب است

رضا میرزایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در سخنانی با اشاره به میزان آب ذخیره شده در مخازن سدهای لرستان تا چهارم اسفندماه سال جاری اظهار داشت: ۶ سد مروک،  ایوشان، هاله، خان آباد،  کزنار و حوضیان ۲۰۶ میلیون مترمکعب حجم مخزن دارند که در مجموع آب ذخیره شده در آن ها ۱۱۴ میلیون مترمکعب است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۵۸ درصد از حجم مخازن سدهای لرستان پر است و ۴۲ درصد آن ها خالی است.

بخش عمده آب حوضه آبریز سد «مروک» در سد «کمال صالح» استان مرکزی ذخیره می شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان با اشاره به میزان آب جمع شده در مخزن سد «مروک» ۴۰ میلیون مترمکعب است، گفت: ۲۰ کیلومتری بالادست «مروک»، سد کمال صالح را ساخته اند که بخش عمده آب این حوضه آبریز را می گیرد.

میرزایی با بیان اینکه ۴۷.۶۸ میلیون مترمکعب آب نیز پشت سد ایوشان ذخیره شده است، یادآور شد: پیش بینی می شود این سد تا پایان سال سرریز کند و آب اراضی مناطق زاغه و چغلوندی را تامین کند.

حوضه آبگیر سد «خان آباد» یکساله پر نمی شود

وی با تاکید بر اینکه سد هاله کوهدشت نیز برای اولین بار بعد از ۱۲ سال از ساختش امسال سرریز کرد، افزود: حجم مخزن سد «خان آباد»  ۱۴ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر حجم آب پشت سد ۵.۶ میلیون مترمکعب است؛ علت پر نشدن مخزن این سد این است که در الیگودرز بیشتر بارش ها برف است که در زمین نفوذ می کند و حوضه آبگیر سد خان آباد یکساله پر نمی شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان با اشاره به سرریزکردن سد «کزنار» افزود: حجم آب پشت سد «حوضیان» نیز ۱۷ میلیون مترمکعب است.

میرزایی با بیان اینکه اگر سد «معشوره» زده شود در سال چندبار مخزن آن پر و ذخیره شود، تصریح کرد: همچنین اگر سد «زال» را احداث کنیم آورد رودخانه زال ۲۸۹ میلیون مترمکعب در سال است و بنابراین مخزن سد دو یا سه بار در سال تخلیه می شود.

سد های لرستان قطعا مشکل مطالعاتی و فنی داشته اند

سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز در سخنانی با اشاره به پر نشدن مخزن سدهای لرستان اظهار داشت: این سد ها قطعا مشکل مطالعاتی و فنی داشته اند، چگونه می شود در سال پرآب و بارش لرستان سدها پر نشوند.

اگر در این قضیه مشاور پروژه سدسازی خطا کرده باشد او را به دادگاه معرفی می کنیم

وی افزود: در این موضوع یک گیر اساسی وجود دارد؛ این پروژه های سدسازی مشاور داشته اند و دوره بازگشت و آورد سالانه حوضه آبریز باید در نظر گرفته می شده است.

استاندار لرستان با تاکید بر رسیدگی به این موضوع خاطرنشان کرد: اگر در این قضیه مشاور خطا کرده باشد او را به دادگاه معرفی می کنیم، مشاور پروژه باید پاسخگو باشد.

جانمایی نامناسب سدهای لرستان

مدیرعامل آب منطقه ای لرستان نیز در ادامه بررسی این موضوع با تاکید بر اینکه جانمایی سدهای لرستان که در گذشته ساخته شده اند خوب نبوده و با توجه به آورد حوضه آبریز آن ها چندسال طول می کشد تا مخزن این سدها پر شود، گفت: جانمایی های سال های اخیر از جمله چولهول و زال خوب است.

بر اساس این گزارش،  میزان کل بارش های لرستان در سال آبی جاری معادل ۶۷۸ میلی متر بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸۹ درصد و نسبت به میانگین آمار بلندمدت ۱۰۱ درصد افزایش را نشان می دهد؛ با این حال همچنان ۴۲ درصد حجم مخازن سدهای لرستان خالی از آب است.

کد خبر 4551319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha