به گزارش خبرنگار مهر، در پی کسب مقام اول جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب ایران توسط روستای جایدشت فیروزآباد، شامگاه دوشنبه روحالله منوچهری، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس؛ محمد حسن زاده، رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی ایران؛ مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس، روحالله بهرامی مدیرکل امور عشایر فارس در کنار فرماندار، امام جمعه و مسئولان شهرستان فیروزآباد با حضور در کتابخانه عمومی اباعبدالله الحسین(ع) روستا، از مسئول کتابخانه و مردم دوستدار کتاب این روستا قدردانی کردند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس در این دیدار با قدردانی از مردم روستای جایدشت گفت: از این پس نام جایدشت را هر کجا میشنویم عنوان فرزانگی، کتاب و دانش هم همراه آن خواهد بود .
روحالله منوچهری به جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب اشاره کرد و گفت: در این جشنواره، هر سال ۱۰ روستا به عنوان روستای برگزیده تقدیر میشوند که از میان یک روستا به دلیل استمرار در فعالیتهای ترویجی کتابخوانی میتواند برگزیده برگزیدگان شود. روستای جایدشت، توان کسب این مقام در سال آینده را دارد.
وی اضافه کرد: در این پنج دوره جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب، تاکنون منطقه عشایری شرکت نکرده است؛ اما جایدشت با وجود اینکه جزو مناطق عشایری به شمار نمیآید، اولین روستایی است که در حوزه عشایری ورود کرده و بیشتر فعالیتهای این کتابخانه در حوزه عشایری بود و در این زمینه موفق بوده است.
منوچهری با اشاره به اینکه کتابخانه عمومی روستای جایدشت دو سال است که افتتاح شده، خاطرنشان کرد: در همین مدت زمان کم مردم روستای جایدشت استقبال خوبی از این کتابخانه و برنامههای آن داشتهاند.
رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی ایران در جمع مردم روستای جایدشت، با بیان اینکه روستا یعنی صفا و صمیمیت، یعنی «جایدشت» عنوان کرد: بسیار خوشحالم که من جزو اولین افرادی هستم که از خارج از استان فارس و در فاصله چند روز از برگزیده شدن این روستا در سطح کشور، در کتابخانه حضور یافتم تا به مردم دوستدار کتاب جایدشت تبریک بگویم.
محمد حسن زاده اضافه کرد: استقبال گسترده مردم روستای جایدشت از کتابخانه معانی بسیار دارد و نشان میدهد که یک روستا میتواند در کنار تمام مشغولیات خود برای کتاب هم وقت بگذارد. این باید سرمشق تمامی افرادی باشد که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند.
دانشیار دانشگاه تربیت مدرس با تأکید بر اینکه روستای جایدشت را باید چندین بار تقدیر کرد، گفت: در این روستا کتابخانه عمومی ایجاد کردید، آن را مدیریت کردید و در مدت دو سال به سرانجام رسانید. این میتواند برای ایران الگو باشد.
وی با بیان اینکه برا رسیدن به جایگاههای کنونی شهیدان بسیاری دادهایم، گفت: در طول سالیان افراد بزرگی برای فرهنگ و هنر زحمت کشیدند که نمونه آن محمد بهمن بیگی از عشایر استان فارس است. و من معتقدم بهمن بیگی های بسیاری از این روستا سربرمیآوردند و جای او را خواهند گرفت.
رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی با بیان ایکنه امیدوارم اگر روزی برگشتم شاهد گسترش کتابخانه و ارائه خدمات ترویج سواد، بهداشت و مهارت در کتابخانه جایدشت باشم، گفت: در انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی تلاش میکنیم تا روستاهایی همچون جایدشت و شهرستانهایی مانند فیروزآباد را حمایت کنیم که از نظر سرانه کتاب، زیربنا و بودجه تقویت شود.
مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این دیدار با بیان اینکه برای انتخاب این روستا باید تبریک گفت، عنوان کرد: جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب چندین سال است که از سوی وزارت فرهنگ برگزار شده است. در پنجمین دوره این جشنواره علاوه بر جایدشت، روستای کریشکی لارستان نیز برگزیده شده است.
امیدبخش به حضور شیراز و صدرا در مرحله پایانی پایتخت کتاب ایران نیز اشاره و گفت: استان فارس در هر دو جشنواره، بیشترین جایگاه را داشته است.
وی اضافه کرد: این نوید را میدهم که با توجه به اهیمت دادن تمامی مسئولان شهرستان فیروزآباد به مباحث فرهنگی و همچنین برگزیده شدن جایدشت، مسیر رسیدن شهر فیروزآباد به عنوان پایتخت کتاب ایران در دوره بعد راحت تر خواهد بود.
حجتالاسلام سید عزیز هاشمی زاده، امام جمعه شهرستان فیروزآباد نیز با بیان اینکه همه ما باید به این لحظات احترام میگذاریم، بیان کرد: بشر بدون کتابت نمیتواند پایبند به هیچ چیز باشد.
وی افزود: باید استعدادها را به سمت کتابت جلو برد و نسل آینده را به کتابت تشویق کنیم.
فرماندار شهرستان فیروزآباد نیز در این دیدار با بیان اینکه امروز شاهد به جشن نشستن روستای جایدشت به عنوان روستای برتر دوستدار کتاب هستیم، گفت: این برای شهرستان فیروزآباد افتخاری بزرگ و نتیجه تلاشهای مجموعه کتابخانههای عمومی شهرستان به ویژه محمدحسین بهرامی کتابدار جوان و خوشذوق کتابخانه عمومی روستای جایدشت است.
کمال علوی، فیروزآباد را شهرستانی کهن، متمدن ،تاریخی و با پتانسیل بسیار در حوزه فرهنگی دانست و افزود: در تلاشیم که شهر فیروزآباد نیز در جشنواره سال آینده به عنوان شهر پایتخت کتاب ایران معرفی کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، در این دیدار همچنین از نشان «جایدشت، روستای دوستدار کتاب» رونمایی و بخش طبیعت این کتابخانه افتتاح شد.
نظر شما