خبرگزاري مهر، سرويس سياسي : بي شك در اين شرايط حساس تلاش آگاهانه و يا ناآگاهانه براي كمرنگ كردن مشاركت مردم در انتخابات، صدمه جبران ناپذيري به نظام وارد مي كند و در اين شرايط است كه دوستان واقعي انقلاب محك مي خورند.
همانطور كه مقام معظم رهبري بارها تاكيد داشته اند ، در انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي نخستين و مهمترين شاخص و خواسته دلسوزان ايران و انقلاب حضور و مشاركت حداكثري مردم بوده است و عوامل ديگر از جمله منتخبان در مكان پايين تري از نظر اهميت قرار دارند.
به طور معمول همواره قضاوت جهان درباره مقبوليت نظام بيشتر بر اساس ميزان مشاركت مردم در انتخابات بوده است و انتخابات مجلس هفتم نيز به همين دليل نسبت به سالهاي پيش از لحاظ داخلي و خارجي به مراتب حساس تر از دوره هاي پيشين است.
همانگونه كه همه مسئولان كشور تاكيد كرده اند، اين انتخابات به لحاظ بينالمللي با امنيت و استقلال كشور پيوند خورده است، و بي شك هيچ نيرويي بجز حضور پرشور مردم در انتخابات نميتواند كشور را از گزند فشارهاي كشورهاي زورمدار مصون نگه دارد.
بر همين اساس همه گروههاي سياسي داخل نظام ، همچنين نهادها و دستگاههاي موثر بايد با بهره جستن از همه شيوه هاي ممكن با تاكيد بر پي گيري سياست ايجاد فضاي مشاركت مردم گزارش اقدامهاي صورت گرفته خود را با آمار و ارقام به مردم ارائه دهند تا از اين طريق اميد به آينده را در آنان زنده نگه دارند.
بي ترديد كساني كه در اين شرايط همچنان بر طبل اختلاف و درگيري مي كوبند و سياه نمايي را در راس اقدامات خود قرار داده اند قصد دارند با ناديده گرفتن دستاوردهاي غيرقابل كتمان نظام جمهوري اسلامي مردم را نسبت به آينده نظام و كشور نااميد كنند.
اكنون پس از اتمام مهلت ثبت نام داوطلبان نمايندگي هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي آمارها نشان مي دهد كه نخستين موفقيت در عرصه انتخابات نصيب مجموعه نظام شده است و تعداد ثبت نام كنندگان نسبت به دوره ششم مجلس شوراي اسلامي با حدود 22 درصد رشد مواجه بوده است كه اين مي تواند نويد برگزاري انتخاباتي پرشور در اول اسفند ماه سال جاري باشد.
از اين پس هيات هاي اجرايي و نظارت در سراسر كشور نقش اساسي و سنگيني در پرحرارت كردن كوره انتخابات بر عهده دارند، و افزايش يا كاهش مشاركت مردم ارتباط مستقيم با نحوه عملكرد آنان دارد. آن چيزي كه هيات هاي اجرايي و نظارت بايد در سرآمد اقدامات خود قرار دهند دوري جستن از هر اقدام و اظهارنظري كه ياس و نااميدي مردم را در پي دارد، است.
به طور يقين به صحنه بردن نمايش تنش و درگيري بين مجريان انتخابات اقدامي مشاركت سوز بوده و در حال حاضر نتيجه اي جز دلسرد كردن مردم و كاهش حضور مردم به دنبال نخواهد داشت.
رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز در سفر اخير به استان قزوين در جمع پرشور مردم اين استان فرمودند: تاكيد بر حضور مردم درانتخابات مجلس به اين علت است كه مجلس مي خواهد 4 سال سرنوشت كشور و ملت را با قوانين خود تعيين كند بنابراين حضور درانتخابات در روند تعيين نمايندگان مجلس وظيفه اي شرعي ، عقلاني و وجداني است هيچكس نبايد خود را از اين ميدان كنار بكشد.
ايشان خدمت بيشتر مسوولان را عامل تشويق مردم به حضور درانتخابات خواندند وخاطرنشان كردند: عملكرد مسوولان مي تواند درترغيب مردم به حضور در انتخابات اول اسفند نقش مهمي ايفا كند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: منظور از ضرورت برخورداري نمايندگان مردم از دانايي ، كفايت و تقواي سياسي - اخلاقي اين نيست كه كسي از فردا تفتيش عقايد راه بياندازد البته اگر كسي به مخالفت با مباني ارزشي نظام تظاهر مي كند حق ندارد به مجلس برود و همه بايد در مورد اين مساله حساس باشند.
رهبر معظم انقلاب مسووليت احراز صلاحيت هاي نامزدهاي انتخابات را ضرورت دانستند و تاكيد كردند: دراين زمينه هم وزارت كشور و هم شوراي نگهبان مسوولند. وزارت كشور و شوراي نگهبان بر اساس قانون وظايفي دارند كه بايد انجام دهند و هيچ تخلفي از هيچ دستگاهي پذيرفته نيست.
با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري واضح است كه دستگاههاي اجرايي و نظارتي انتخابات بايد با رعايت حدود قانوني خود تنها به برگزاري انتخاباتي سالم و آزاد و با مشاركت حداكثر مردم انديشيده و از هرگونه اقدامي خارج از چارچوب قانون پرهيز كنند.بر اين اساس مي توان ادعا كرد مشاركت گسترده مردم نظام را براي ساليان متمادي بيمه خواهد كرد.
حضور فعال، فراگير و همه جانبه همه گروهها، جريانات و احزاب سياسي معتقد به نظام در عرصه انتخابات، شكل گيري مجلس هفتم با اكثريت نيروهاي وفادار به آرمانهاي امام خميني (ره) و معتقد به حكومت ديني مي تواند مجلسي مطلوب را كه به واقع عصاره ملت محسوب شود، رقم بزند.
از سوي ديگر استمرار اختلاف، كشمكش و منازعه ميان وزارت كشور و شوراي نگهبان به گونه اي كه نزد افكار عمومي اين گونه تلقي شود كه اين اختلاف ها بر سر قدرت است، بزرگترين مانع برگزاري انتخاباتي مطلوب خواهد بود.
اگر فضاي آرامش، اعتدال و دعوت به مشاركت حقيقي و واقعي جاي خود را به كشمكش بدهد، گر چه امكان دارد براي لايه هايي از دو جناح دليلي براي مشاركت بيشتر باشد اما بي ترديد بخش عمده جامعه از شركت در انتخابات سرباز خواهند زد زيرا بيشتر مردم خواهان آرامش، كار، زندگي، سازندگي، آباداني، عدالت و كارآمدي كشور بوده و از منازعات سياسي خسته شده اند.
بدون ترديد مردم به دنبال برنامه از سوي احزاب، جناحها و نامزدها هستند تا شعارهاي كليشه اي و خسته كننده كه تاريخ مصرف آنها سالها پيش به پايان رسيده است و ديگر خريداري در نزد افكار عمومي ندارد.
درحالي به زمان برگزاري انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي نزديك مي شويم كه به جرات مي توان اين انتخابات را مهمترين و تاثير گذارترين انتخابات ايران حتي در سطح منطقه اي و بين المللي دانست .
کد خبر 45609
نظر شما