به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین شیری پیش ازظهر پنجشنبه در نشستی که با حضور مدیران و کارشناسان حقوقی ادارات کل راه و شهرسازی سراسر کشور برگزار شد ضمن معرفی ظرفیتهای استان هرمزگان بیان داشت: استان هرمزگان از استانهای مستعد کشور در حوزه حمل و نقل محسوب میشود، به طوری که ۴ مد حمل و نقل زمینی، هوایی، ریلی و دریایی در استان جاری است.
وی افزود: هرمزگان به دلیل دارا بودن ۹۵۰ کیلومتر خط ساحلی، دو هزار و ۲۲۳ کیلومتر ساحل، ۱۳ شهرستان و ۴۰ شهر از ظرفیت انجام کار ویژهای برخوردار است.
این مقام مسئول تصریح کرد: اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان سه حوزه راه، بازآفرینی شهری و مسکن را جزء اولویتهای خود قرار داده و بر این اساس اقدامات بسیار مهمی نیز صورت داده است.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان در خصوص احداث راههای روستایی اظهار داشت: کل راههای روستایی استان ۹۹۳۷ کیلومتر است و حدود ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر دیگر مانده بود که میبایست زیرسازی و آسفالت شود ما در یک بازه زمانی از شهریور ۹۵ تا شهریور ۹۶ در یک اقدام جهادی هدف گذاری هزار کیلومتری برای راههای روستایی انجام دادیم و به اجرا در آوردیم به نوعی با این اقدام رکورد تاریخ راهسازی ایران شکسته ودر این پروژه ۲۵۰ روستا از راه مناسب برخوردار شدند.
شیری ادامه داد: در فاز بعد اجرای هزار کیلومتر دوم راه روستایی نیز در دستور کار قرار گرفت که تاکنون بیش از ۳۸۰ کیلومتر آن آسفالت شده و ۶۰۰ کیلومتر نیز زیرسازی انجام پذیرفته، با توجه به روند کار و پیشبینیهای انجام شده امیدواریم تا شهریور سال آینده در صورت حل مشکل قیر این هزار کیلومتر هم به پایان برسد.
این مقام مسئول یادآور شد: با توجه به انجام این پروژه عظیم ۱۲ شهرستان به صورت کامل از راه روستایی استاندارد برخوردار میشوند و تنها شهرستان بشاگرد میماند که طبق برنامه تا پایان سال ۱۴۰۰ این پروژه تکمیل و تمامی استان هرمزگان از راه روستایی مناسب بهرهمند خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان در خصوص بخش مسکن به عنوان دومین اولویت این سازمان گفت: فعالیتهای صورت گرفته در بخش مسکن استان هرمزگان هم کمتر از راهسازی نیست، ما کل استان هرمزگان را تحلیل کردیم و وضعیت آن را شناسایی نمودیم. رشد جمعیت را بررسی کردیم و آینده استان را تا سال ۱۴۲۰ ارزیابی نمودیم. در این بررسیها میزان و رشد جمعیت مبنا و مورد مطالعه قرار گرفت و با برنامهای منسجم تمامی شهرستانهای استان به شکل متوازن در این برنامه قرار گرفتند. بدین معنی که تا پایان سال ۱۴۲۰ هر فرد ساکن بندرعباس که نیاز به خانه دارد نیاز آن برطرف شود.
وی افزود: برای شهر بندرعباس هم برای شکسته شدن حباب قیمت زمین و ملک در آماده سازی قطعه زمینی به مساحت ۳۵۰ هکتار با تمام مشخصات هستیم و برای توسعه شهری در حال ساخت و تحویل خانههای ویلایی یک طبقه به تعداد حدود هزار واحد میباشیم. در کنار این قطعه یک قطعه ۱۵۰ هکتاری دیگر را نیز برنامه ریزی کردهایم و در حال آماده سازی است. این قطعه شامل آپارتمانهای ۴ طبقه میباشد. اما هدف گذاری دیگر این است که تمام کارمندان استان در این شهرک تامین زمین شوند و خودشان مراحل ساخت و ساز را انجام دهند و تا این لحظه هم بیش از ۵۰۰۰ کارمند ثبت نام کردهاند.
شیری تصریح کرد: علاوه بر دو پروژه مذکور یک قطعه ۴۴۰ هکتاری را هم در یک مسابقه بین المللی برای طراحی شهری قرار دادهایم که از نظر جغرافیایی متصل به دو پروژه قبلی، یعنی شمال شرق شهر بندرعباس میباشد و در کل ما برای تامین مسکن تا سال ۱۴۴۰ مشکل نداریم.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود و با اشاره به بازآفرینی بافت فرسوده شهری بیان کرد: در بخش شهری هم برای اصلاح خیابانها، معابر و کوچهها برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داریم که سند دار شدن اهالی و بازسازی بافتهای فرسوده را شامل میشود.
شیری ادامه داد: بر همین اساس عملیات مطالعاتی و اجرایی آن آغاز شد که با همکاری تعداد ۲۹ دستگاه که در راس آنها استانداری قرار دارد، محلهای در حدود شش هکتار در مرکز شهر بندرعباس آغازگر این پروژه بود.
وی توضیح داد: طرح تفضیلی تعداد ۴ هزار و ۱۷۸ واحد خانه در این طرح قرار گرفتند که جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر را شامل میشد و در این میان تعداد دو هزار و ۵۰۰ سند به فوریت صادر شد.
این مقام مسئول اظهار کرد: در همه این مراحل اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت که نخستین نتیجه آن بازگشایی فاز نخست خیابانی به طول هزار متر با عرض ۲۴ متر در محله چاهستانی ها به همت همه مردم منطقه بود.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان تشریح کرد: در انجام این پروژه برخی از خانهها بهصورت کامل تخریب و برخی از آنها تنها عقبنشینی صورت گرفت.
شیری اضافه کرد: در ادامه اجرای طرح بازآفرینی بلوار ۲۰ متری چاهستانی ها نیز با توافقات صورت گرفته با مردم منطقه در حال انجام است و یک خیابان دیگر نیز به صورت همزمان در این محله به طول ۱۰۰۰ متر و عرض ۱۶ متر بازآفرینی آن آغاز شده است.
وی عنوان کرد: در اجرای این برنامه همکاریهای بسیار خوبی با شهرداری در صدور پروانه انجام پذیرفت، همچنین در تخصیص وام نیز با همکاری بانکها شرایط بسیار خوبی فراهم شد.
این مقام مسئول در پایان گفت: با توجه به تأکید وزیر محترم راه و شهرسازی برساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن تنها راه رسیدن به این هدف اجرای برنامههای پیشبینیشده است که در شهرستانهایی مانند حاجیآباد، میناب، کنگ و جاسک در حال انجام است.
در ادامه این نشست غلامعباس نظرخانی مدیرکل دفتر امور حقوقی و قراردادها سازمان ملی زمین و مسکن به ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته دفاترحقوقی پرداخت و گفت: در سال ۱۳۹۷ در خصوص پروندههای حقوقی جریانی تعداد ۷ هزار و ۶۰۰ پرونده در دفاتر حقوقی اداره کل راه و شهرسازی تعیین و تکلیف شد. در قسمت رفع تصرف از واحدهای ساخته شده سطح کشور ۲۳۸ فقره واحد تصرف شده تعیین و تکلیف شد، در بخش رفع تصرف از اراضی تصرفی ۱۹۰۰ هکتار زمین از چنگ متصرفان خارج شد و در قسمت اجرای احکام به جا مانده نیز ۱۱ هزار فقره از پروندههایی که از صنوات گذشته در بایگانیهای دفاتر حقوقی بود، رای به صورت تمام و کمال اجرا و به بایگانی راکد ارسال شد.
نظرخانی در خصوص برنامههای سال ۹۸ نیز بیان داشت: در سال پیش رو بنا بر این است حدود ۶ هزار و ۵۰۰ پرونده جریانی، ۲۰۰ واحد تصرفی و ۲۵ هزار قطعه زمین تعیین و تکلیف شود.
در پیان این نشست نیز دکتر عموزاد مدرس دانشگاههای کشور به ارائه اجمالی تخصصی جزئیات مباحث حقوقی پرداخت.
نظر شما