عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: آیا پاک کردن صورت مسئله کمک به حل آن می کند، مناسب است مجلس به کلیات رای داده و هر اصلاح یا جایگزینی را مصلحت می داند، اعمال کند.
فرهنگی شفاف کردن احکام تبصره 13 را در نکات مثبت گزارش کمیسیون تلفیق خواند و گفت: بهتر است در خصوص بنزین توجه بیشتری مبذول شود.
وی ادامه داد: رویکرد دولت و کمیسیون تلفیق در خصوص حل مشکلات سیستم بانکی کشور همسو بوده است و از نقاط قوت بودجه 86 است، باز پرداخت بدیهی های دولت به سیستم بانکی و افزایش تهیه آن، تاثیر زیادی در سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد.
عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس خاطرنشان کرد: توجه به حل مسکن پوشش بیمه رانندگان بار و مسافر ، توجه به اجرای اصل 44 قانون اساسی احکام با ارزش " و " و " ل" تبصره 19 که ضابطه مندی را در پرداخت حقوق کارکنان به دنبال خواهد داشت توجه خاص به نقاط حادثه خیز جاده ها از نقاط قوت بودجه 86 است.
نماینده تبریز با بیان اینکه استفاده های روشنی در لایحه 86 وجود دارد که باید آنها را پذیرفت ، تصریح کرد: دولت و کمیسیون تلفیق در گزارش خود باید تکلیف اجرای لایحه مدیریت خدمات کشوری را روشن می کردند تا شاهد دل نگرانی های بخشی از کارمندان دولت و فرهنگیان نباشیم .
وی افزود: برخی اطلاعات نادرست در سخنان مخالفان وجود داشت که باید تصحیح شود یکی از دوستان گفتند 40 درصد بودجه عمران روستاها حذف شده و توجه نکردند کمیسیون تلفیق آن را جایگزین کرده و چنین نیست که گفتند.
فرهنگی در خصوص تثبیت قیمت ها نیز گفت: این طرح یک ساله بود و قرار نبود مادام العمر باشد و تنها قرار شد دولت در افزایش های بعدی قیمت همراه با توجیه اقتصادی اجتماعی به مجلس ارائه شود و به تایید مجلس شورای اسلامی برسد تا تصمیم منطبق با مصالح ملی و مردم گرفته شود.
شاپور مرحبا نماینده آستارا نیز با استفاده از باقی مانده وقت محمد حسین فرهنگی در موافقت با کلیات اظهار داشت: برخی همکاران لایحه بودجه را دور از اهداف برنامه 5 ساله خواندند ولی آنچه مشاهده می شود این است که تلاش زیادی در بررسی لایحه 86 در کمیسیون تلفیق و دولت در نزدیکی به برنامه 5 ساله انجام شده است.
وی افزود: از نظر منطقی مخالفت با یک حکم از یک تبصره بودجه، نباید مخالفت با کل تبصره یا بودجه تلقی شود.
نماینده آستارا با اشاره به انتقاد برخی مخالفان که بودجه از انضباط مالی برخوردار نیست، گفت: این انضباط مالی را هم دولت و هم مجلس باید مد نظر داشته و آن را تامین کنند تا از آوردن متمم بودجه جلوگیری شود.
مرحبا خاطرنشان کرد: انطباق بودجه با برنامه، قابل نظارت بودن بودجه ، فراهم شدن زمینه ها و سیستم های مناسب برای اصلاح نظام اجرایی کشور ، ارتقا سلامت و بهبود کیفیت زندگی وعدالت اجتماعی ، رقابت پذیری اقتصادی و حفظ محیط زیست هدفمند لایحه را نشان می دهد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه هدفمند کردن یارانه ها از نقاط مثبت دیگر بودجه 86 است، افزود: اتخاذ سیاستهای یارانه ای در چارچوب قانون و بر اساس سیاست های کلی نظام به منظور هدفمند کردن یارانه ها با استفاده از نظام های اتلافی جامعه و منسجم کشور مانند طرح کد ملی یا نظام مالیاتی کشور صورت می گیرد به طوری که به تدریج رایانه اهدایی به خانواده هایی پر در آمد کاهش یافته و به خانواده های کم در آمد اضافه می شود.
مرحبا گفت: در این لایحه اعتبارات لازم برای پرداخت و تامین بار مالی دو لایحه مهم ایثارگران و مدیریت خدمات کشوری دیده شده است.
علی اکبر ناصری نماینده بابل نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه 86 اظهار داشت: واقعی نمودن در آمدها شفاف بودن هزینه ها رفع نیازهای حوزه های انتخابیه از نقاط قوت بودجه 86 است.
وی افزود: این موضوع از در نظر گرفتن و پیش بینی و تعیین قیمت نفت ناشی می شود و مجلس شورای اسلامی باید از دولت درخواست می کرد در لایحه جداگانه و به صورت تخصصی راههای برون رفت از مشکل عدم پیش بینی واقعی قیمت نفت و فرآورده های نفتی که طی سالیان متوالی بر بودجه کشور سایه انداخته و هر ساله با اختلاف قیمت واقعی نفت بر عمق آن افزوده شده است ، را بیابند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: دولت به عنوان قوه مجریه قادر نخواهد بود مشکل را در یک بودجه یک ساله حل کند. بر این اساس و با توجه به نکات مثبت در لایحه دولت به نظر می رسد بازگشت به لایحه دولت نافی منافع ملت و کشور باشد .
نماینده بابل خاطرنشان کرد: لایحه بودجه 86 یک سند یکپارچه مالی است که انحراف در آن هزینه های متعددی را بر جامعه تحمیل می کند بودجه 86 تداوم سیاست تمرکز زدایی دولت و واگذاری بسیاری امور به خارج از مرکز است و مشکلات زیادی را حل می کند.
ناصری تصریح کرد: هدفمند کردن یارانه ها در لایحه بودجه مورد توجه جدی قرر گرفته و دهک های پایین جامعه از این یارانه ها بیشتر استفاده خواهند کرد. توجه خاص به سرمایه گذاری بخش خصوصی ، کاهش 30 درصدی برداشت از حساب ذخیره ارزی ، اجرایی شدن سیاست های اصل 44 قانون اساسی ، انقباضی بودن لایحه 86، تبصره 13 و ساماندهی حمل و نقل درون شهری ، تعویق بخش خصوصی برای خرید نیروگاههای در دست اجرا ، کمک به ساماندهی مسکن و زمین از طریق پرداخت تسهیلات از جمله جهت گیری های مثبت مهم بودجه است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: پس از تصویب کلیات بودجه ، بازگشت به لایحه دولت مورد عنایت همکاران مجلس باشد.
بایرام گلدی برمک نماینده مینو داشت نیز با استفاده از باقی مانده وقت ناصری در موافقت با کلیات لایحه بودجه 86 گفت: طبیعی است تمامی مشکلات اقتصادی کشور در بودجه سنواتی قابل حل نیست. بنا برانتظار حل مشکلات بیکاری، نرخ تورم و رشد اقتصادی را از بودجه سالانه انتظار داشت.
این عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس درتوضیح موارد قوت لایحه بودجه 86 تصریح کرد: تامین اعتبار برای زندانیان مقروض، تسریع در احداث و شبکه های آبیاری، تخصیص مبلغ یک هزار و 500 میلیارد ریال برای ارتقاء شاخص های روستایی و عشایری در بخش آب و راه و به سازی روستاها، الزام نیروی انتظامی در سال 86 در واریز درآمد حاصل از شماره گذاری خودروها به خزانه کشور، ایجاد جایگاه گاز طبیعی، کمک به سامانه های الکترونیکی بانک ها و بیمه با هدف کاهش سفرهای درون شهری، واقعی نمودن نرخ حمل و نقل درون شهری، الزام شرکت نفت در تبدیل خودرو به دوگانه سوز تا مبلغ 700 هزار تومان برای هر دستگاه از منابع داخلی خود، الزام وزارت رفاه در سال 86 در صورت بستری شدن اقشار مستضعف و بیمه آنان و توجه به مسکن، اشتغال و ازدواج جوانان از ویژگی های مثبت لایحه بودجه سال 86 است.
نظر شما