به گزارش خبرنگار، مهر سید محمدرضا موالیزاده بعد از ظهر دوشنبه در ششمین همایش شوراهای فرهنگ عمومی شهرستانهای استان تهران، که با حضور حجت الاسلام حسن ابوترابی فرد رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تهران، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران و اعضای این شورا برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی حدود ۱۰ هزار نفر عضو دارد، گفت: قانونگذار به خوبی ترکیب شورای فرهنگ عمومی را مشخص کرده است.
وی با بیان اینکه ظرفیت ۱۰ هزار نفری شورای فرهنگ عمومی در مراکز استانها نیست و نیز شهرستانها و حتی بخشها وجود دارد، گفت: باید از این ظرفیت به بهترین شکل بهره برد و موارد آسیبپذیر و نقاط ضعف و قوت حوزههای فرهنگی در جامعه را احصا کرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه فرهنگ عمومی کنش و واکنشهای همگن آحاد جامعه نسبت به یک رویداد و فصل مشترک باورها و رفتار آحاد جامعه است، گفت: در این راستا برای برخی دستگاه مأموریتهای مشخص فرهنگی تعریف شده اما در این شورا باید آنچه به حوزه فرهنگ عمومی مربوط میشود مورد بررسی قرار گیرد، اما تصویب مصوبات فراوان و در بسیاری مواقع غیرضروری و عدم وجود ضمانت اجرایی کافی برای اجرای مصوبات از جمله مشکلات این شورا است.
موالی زاده با بیان اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری اصلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهمتر و محور کارهای دیگر است، گفت: عدم وجود بودجه کافی برای پیگیری تصمیمات شورا از دیگر مشکلاتی بوده که بر اساس این آسیبشناسی ۱۵ سرفصل مشخص شد که نخستین آن گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی با ۳ رویکرد ترویج فرهنگ کار، ترویج فرهنگ کار جمعی و اصلاح الگوی مصرف با رویکرد حمایت از کالای ایرانی است.
وی گفت: کار در حوزه فرهنگ عمومی دشوار و در برخی موارد دیر بازده است، چرا که کار در حوزه فرهنگ با کار فیزیکی متفاوت است و چون با عقاید و باورها سرکار داریم نباید دلسرد شد، امسال بیش از ۶۰ درصد بودجه اختصاصی به استانها تزریق شد، چرا که معتقدیم کار اصلی در استانها باید انجام شود یعنی توأمان در صف و ستاد باید کار صورت بگیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه باید نگاه ویژهای به استان تهران با توجه به اثرگذاری این استان در کل کشور داشت، افزود: محوریت برنامه جدید در سال ۹۸ پرداختن به گام دوم انقلاب و بیانیه مقام معظم رهبری است تا بتوان آن را اجرایی و عملیاتی کرد.
نظر شما