خبرگزاری مهر - گروه استانها: اسفند که شروع میشود، ماه خانه تکانی در شهرها و روستاها آغاز میشود تا به استقبال از سال نو برویم. در روزهای گذشته تلاش دهیاران و شهرداران و دستگاههای خدمات رسان برای آمادگی خدمات دهی در ایام نوروز مضاعفتر شده است و بخشهای مختلف خود را برای بهار آماده کرده اند.
طبق آمار میراث فرهنگی از ابتدای سال جاری تا اسفندماه بیش از ۵۹ میلیون مسافر به مازندران سفر کرده است و بخش قابل توجهی از آن فقط در ایام نوروز بوده است.
بررسیها و پیش بینیها حکایت از آن دارد که موج ورود مسافران در نوروز امسال به مازندران شدت میگیرد و گردشگری داخلی در این ایام پررونق خواهد شد.
مازندران از حدود یک ماه قبل با اجرای طرح «مازندران پاک» به استقبال بهار رفته است و پاکسازی حاشیه راهها از زباله در دستور کار قرار گرفته و تا پایان اسفندماه قرار است دو میلیون اصله نهال نیز به فضای سبز استان افزوده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه بخشهای مختلف برای استقبال از مسافران نوروزی مهیا هستند، ظرفیت اسکان رسمی در استان را بیش از یک میلیون و۷۰۰ هزار نفر شب اعلام کرد و گفت: ویلاها و خانههای استیجاری نیز برای سکونت مهیا هستند.
شناسایی و معرفی مسیرها و مقصدهای جدید از گامهای جدید است و بیش از ۱۲۵ روستای هدف و مقصد گردشگری در استان شناسایی شده است
سیف الله فرزانه در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه میدهد: شناسایی و معرفی مسیرها و مقصدهای جدید از گامهای جدید است و بیش از ۱۲۵ روستای هدف و مقصد گردشگری در استان شناسایی شده است.
وی افزود: امسال با توجه به نوسانات ارزی شاهد رونق گردشگری داخلی خواهیم بود و پیش بینی میشود شمار مسافران نوروزی استان رشد چشمگیری داشته باشد.
در عین حال، مجتبی اکبری مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران نیز میگوید: امدادگران، نجاتگران و داوطلبان هلال احمر مازندران با ظرفیت ۱۰ هزار نفر و با برپایی ۱۰۲ پایگاه برای استقبال و خدمات دهی به مسافران آمادگی دارند.
وی میگوید: مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران، برپایی سلسله برنامههای هلال شادمانی، طراحی اپلیکیشن نجات به صورت شبانه روزی، استفاده از تیم سحاب، دوچرخه سواران داوطلب و استفاده از طرحهای ویژه با نماد سنتی و بومی از دیگر برنامههای نوروزی هلال احمر به شمار میرود.
بخشهای بهداشتی و درمانی مازندرانعزمشان را جزم کرده اند تا نوروز را به کام مسافران خزری شیرین کنند و به گفته سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تمامی مراکز درمانی و بهداشتی استان در ایام نوروز آماده باش هستند.
وی به خبرنگار مهر میگوید: برپایی ایستگاههای سلامت نوروزی، ارائه صبحانه سلامت، کشیک مراکز درمانی و بهداشتی از جمله ظرفیتها و تلاشهای استان در ایام نوروز خواهد بود.
موسوی نظارت و پایش مواد غذایی و بهداشتی و بررسی کیفیت و سلامت آبهای آشامیدنی را از دیگر پیش برنامهها برای ورود به نوروز برشمرد.
سالانه میلیونها مسافر به مازندران سفر میکنند که بخشی از آنان در خانهها و ویلاهای استیجاری اقامت میکنند و در حال حاضر ۱۲۰ هزار خانه مسافر و ۵۰ هزار ویلا و مرکز اقامتی خصوصی در مازندران شناسایی شده است که بخش قابل توجهی از مسافران نوروزی در آن اقامت خواهند کرد.
در کنار تلاش مسئولان و دستگاههای خدمات رسان، روستاهای مازندران نیز به استقبال از بهار رفته و سالانه درصد زیادی از مسافران چهار فصل مازندران در روستاها اقامت میکنند. روستاهای نمونه گردشگری کندلوس، دو هزار و سه هزار، روستاهای شرق و مرکز مازندران برای استقبال از عید آغوش گشوده اند.
آئینهای نوبرانه نوروزی
شهروندان مناطق روستایی و شهری مازندران با برپایی آئینهای سنتی نظیر نوروزخوانی، خانه تکانی، جشنوارههایی مانند تخم مرغ رنگی و غیره به استقبال بهار رفته اند.
در آمل چند روز گذشته برای حفظ و ترویج سنتهای بومی جشنواره تخم مرغ رنگی برگزار شد و برنده این مسابقه کسی بود که محکمترین تخم مرغ را برای جنگیدن با رقیبان انتخاب میکرد.
جایزه این مسابقه، تصاحب تخم مرغهایی است که هنگام مسابقه و برخورد و کوبیدن تخم مرغها به هم شکسته میشد.
این مسابقه به صورت دو نفره و حذفی برگزار میشود و فردی که تخم مرغش به خاطر محکمی در یک مرحله به مرحله نهایی میرسد، برای مسابقه به همراه جوانان محل خود به محلات دیگر میروند و حریف میطلبند.
وقتی دو نفر برای تخم مرغ جنگی مقابل هم قرار میگیرند، یک نفر باید تخم مرغ را درون دستش قرار داده و محکم بگیرد به گونهای که تنها یک سر تخم مرغ قابل رؤیت باشد و نفر مقابل با تخم مرغش محکم بر آن می کوبد. هر تخم مرغی که بشکند به معنای باخت صاحب تخم مرغ است.
در گذشتههای نه چندان دور برخی از جوانان در طول ایام نوروز با شرکت در مسابقات تخم مرغ، دهها عدد تخم مرغ کاسب میشدند.
نظر شما