به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پورمحمدی در جلسه شورای فرهنگی، اجتماعی احیای دریاچه ارومیه، اظهار داشت: برآیندی که از احیای دریاچه ارومیه انجام شده، نشان دهنده بهبود شرایط و قابل قبول بودن اقدامات است و اگر بسترسازیهای موجود نبود، به یقین امروز افزایش تراز دریاچه را شاهد نبودیم.
وی جنبه فرهنگی و اجتماعی احیای دریاچه ارومیه را بسیار مهم دانست و گفت: در احیای دریاچه هم مسئولان و هم مردم دخیل هستند و باید با هماهنگی و مساعدت یکدیگر این مهم را به سرانجام برسانند.
پورمحمدی راهاندازی کمپینهای مختلف از سوی سازمانهای مردمنهاد در خصوص احیای دریاچه ارومیه را مهم و حرکتی بسیار ارزشمند برشمرد و گفت: در کنار اینها، شایسته است با تولید مستندی در چندین بخش مردم را با اقدامات انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه آشنا کرد.
دبیر ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: در حالی که حجم آب دریاچه ارومیه سال گذشته یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون مترمکعب بود، اما با توجه بارندگیهای خوب اخیر و ورود بیش از ۵۶۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه، هم اکنون حجم آن به ۲ میلیارد و ۴۲۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
خلیل ساعی با بیان اینکه تراز دریاچه هم نسبت به پارسال حدود ۲۴ سانتیمتر افزایش یافته است، افزود: همچنین وسعت آن هم از ۲ هزار و ۲۰۸ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۴۸۲ کیلومترمربع رسیده، یعنی ۲۷۴ کیلومتر مربع به وسعت دریاچه ارومیه افزوده شده است.
وی با اشاره به تخصیص ۷۲۴ میلیارد تومان اعتبار به آذربایجان شرقی برای اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه گفت: این در حالی است که تاکنون فقط ۴۲ درصد این اعتبار یعنی ۳۰۳ میلیارد تومان پرداخت شده است.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی اظهار داشت: با وجود کمبود نقدینگی، همه دستگاههای مربوط در استان، همچنان به فعالیت خود در این حوزه ادامه دادهاند.
به گفته ساعی، امسال از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه به دستگاههای مرتبط در آذربایجان شرقی در مجموع ۱۳۸ میلیارد تومان پرداخت شده است که یک میلیارد تومان سهم دستگاههای فرهنگی، ۲۳ میلیارد تومان سهم آب منطقهای، ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سهم جهاد کشاورزی و ۱۰۱ میلیارد تومان هم سهم آب و فاضلاب شهری است.
نظر شما