خبرگزاری مهر، گروه استانها، بسیاری از افراد تصورشان از یک منطقه کویری جز شن و ماسه و رمل و شتر چیز دیگری نیست. اما در خراسانجنوبی یک شهر کویری وجود دارد که در آنجا هم میتوان در یک باغ سرسبز و بسیار دیدنی عطر بهارنارنج را بویید و هم در آن شهر یک امامزاده باعظمت زیارت کرده و دلی سبک کرد و هم از جاذبههای کویری آن لذت برد.
طبس شهری در غرب خراسانجنوبی است که بیشتر افراد آن را با امام زاده واجبالتعظیم حسین بن موسی الکاظم (ع) میشناسند و برخی هم باغ گلشن همزاد با شهر طبس در ذهنشان مانده است.
اما واقعیت این است که علاوه بر این دو فرصت گردشگری، این شهر کویری از جاذبههای متعددی برخوردار است که میتواند برای گردشگران جذاب بوده و شناختن بیشتر این فرصتهای گردشگری تصمیم آنان را برای سفر به خراسانجنوبی و طبس مصممتر کند.
پیوند شالیزار و نخلستان در ازمیغان طبس
روستای ازمیغان در ۴۰ کیلومتری شهر طبس تنها جایی است که در آن میتوان شاهد کشت خرما و برنج در کنار یکدیگر بود. در این روستا، دو منطقه گرم و مرطوب و گرم و خشک قرار دارد که در یکی خرما به عمل میآید و دیگری مناسب کاشت برنج است.
قرارگیری روستا در یک دره کم عمق و وفور آب در ابتدا تا انتهای این دره باعث شده تا ازمیغان از جغرافیای گرم و خشک ایران فاصله بگیرد و به سبب بیشتر بودن آب نسبت به زمین کشاورزی محل خوبی برای شالیکاری باشد.
درختان نخل این روستا که به صورت خودرو و گروهی رشد کردهاند، دارای بافت ردیف و منظم نیستند و به صورت گروههای چهار یا پنجتایی در کنار یکدیگر قرار دارند. زمینهای حد فاصل این درختان نخل به صورت پلکانی شکل گرفتهاند تا از شیب منطقه کاسته شود و مکانی برای شالیکاری به وجود آید.
این اتفاق جالب و جذاب باعث شده که ازمیغان تبدیل به یک منطقه سرسبز و جذاب برای سفر و گردشگری باشد.
چشمهای جوشان در همسایگی کویر
چشمه آب گرم مرتضی علی در ۲۷ کیلومتری شهر طبس به واسطه داشتن چشمههای جوشان با دو نوع آب سرد و گرم در کنار از جمله مقاصد گردشگری شهر طبس است.
چشمه مرتضی علی در مسیر گردشگری روستای خرو قرار داشته و آبگرم چشمه از دیواره سمت راست به داخل رودخانه میریزد و همین، اختلاف دمایی را در چشمه ایجاد میکند که گاهی به ۱۰ درجه هم میرسد.
غلظت بیشتر آب گرم و تفاوت ساختاری آن با آب سرد جاری در کف رودخانه باعث میشود که این آبها تا مسافت حدود ۳۰۰ متری بستر رودخانه هم پیش بروند، در حالیکه بهطور کامل با هم مخلوط نشدهاند و در بستر رودخانه قابل تفکیک هستند.
سد تأخیر شاه عباسی نمونهای از خلاقیت ایرانی
سد تأخیر شاه عباسی یکی از نمونههای عالی خلاقیت، دوراندیشی و سختکوشی ایرانی است. در میان مردم محلی به طاق عباسی معروف است. این طاق بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد. میان دو کوه نزدیک به هم ساخته شده و بنایی آجری است که در قسمت بالا یا تاج آن سنگ به کار رفته است.
با توجه به اینکه به علت موقعیت خروجی سد، رسوب در پشت سد ذخیره نمیشود، میتوان انتظار داشت برای هزاران سال، این سازه بینظیر بدون نیاز به تعمیر و نگهداری و مدیریت، کارکرد اصلی خود را به انجام برساند.
بهبهانی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبس نیز در زمینه جاذبههای گردشگری طبس در گفتگو با مهر اظهار کرد: طبس به واسطه قرار گرفتن در مسیر مسافران بسیاری از استانها به مشهد الرضا (ع) هر ساله پذیرای بسیاری از زائران و مسافران است.
وی بیان کرد: خوشبختانه به واسطه افزایش خدمات و امکاناتی که در شهر طبس برای گردشگران ایجاد شده است میزان اقامت مسافران و گردشگران در طبس به یک تا دو شبانه روز افزایش یافته است.
فعالیت ۱۸ اقامتگاه بوم گردی در طبس
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبس ادامه داد: یکی از برنامههای میراث فرهنگی شهرستان طبس تلاش برای جذب گردشگر خارجی است و در حال حاضر به طور متوسط در سال ۱۵۰۰ گردشگر خارجی در طبس اقامت شبانه دارند.
بهبهانی ادامه داد: در جهت اسکان گردشگران و مسافران ۱۸ اقامتگاه بومگردی در طبس فعالیت میکنند و ۱۵ اقامتگاه نیز در حال اخذ پروانه هستند.
وی یادآور شد: بعد از زیارت امام زاده حسین بن موسی الکاظم (ع) گردشگران تمایل دارند از مکانهایی چون باغ گلشن و آبگرم مرتضی علی بازدید کنند.
اگر علاقمند به سفر به یک شهر کویری با جاذبههای زیارتی و سیاحتی هستید میتوانید به خراسانجنوبی و شهر طبس سفر کرده و مهماننوازی مردم این دیار را از نزدیک مشاهده کنید.
نظر شما