حمید غیاثی در گفت و گو با خبرنگار مهر، در ارتباط با مساله پیش بینی بارش سنگین در استان و تمهیدات اندیشیده شده به منظور مقابله با هرگونه حادثه و خسارت احتمالی، اظهار داشت: از روز دوم فروردین ماه جاری، پیش بینی بارشهای سنگین در استان وجود داشت و بر همین اساس، مقرر شد تمامی مدیران در حوزه استحفاظی خود باقی بمانند و منطقه را ترک نکنند.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی افزود: همچنین بازدید و بررسی وضعیت مسیل رودخانهها، سدها و بندهای استان و نظارت مستمر و دائم بر شرایط این نقاط، در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: در شورای مدیریت بحران استان مقرر شده دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران، تمامی ماشین آلات و تجهیزات خود را در حالت آماده باش قرار دهند.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی خاطر نشان ساخت: هم اکنون تمامی شهرداریها و فرمانداریهای استان نیز از نظر نیرو، تجهیزات و ماشین آلات، در حالت آماده باش هستند و تاکنون رخداد خاص و یا وارد شدن خسارت سنگینی در ارتباط با بارش باران در استان مرکزی اتفاق نیفتاده است.
غیاثی تصریح کرد: همچنین طی روز گذشته کارگروه تخصصی سیل در استان برگزار و راهکارهای اثربخش در زمینه مواجهه با این پدیده و مقابله با خطرات ناشی از آن اندیشیده شده است.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، در ارتباط با وضعیت یکی از پلهای شهرستان خنداب که دچار ترک و شکاف شده، ادامه داد: پلهای ساخته شده بر مسیل های این شهرستان عمدتاً قدمت بالایی دارند که با توجه به ایجاد ترک در یکی از این پلها، با پلیس راه استان هماهنگی لازم انجام شد تا از تردد ماشین آلات سنگین به ویژه ماشینهای سوخت رسان از این پل جلوگیری شود.
وی عنوان کرد: همچنین راهداری استان نیز مسیر پل را بازگشایی و از جمع شدن آب و… در مسیر این پل جلوگیری میکند تا مسدود نشود. این اقدامات بیشتر از راستای پیشگیری است و این پل در شرایط فعلی که وضعیت آن مدیریت میشود، خطری ندارد.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی ادامه داد: در حال حاضر تمامی رودخانههای استان مرکزی سیلابی هستند اما به اندازه ظرفیت خود و سیلاب از بستر رودخانهها خارج نشده است. از سوی دیگر تمام اعضای ستاد مدیریت بحران از دستگاههای مسئول تا دستگاههای نظامی و انتظامی با تجهیزات و نیروهای خود در آماده باش کامل برای مقابله با هرگونه بحران هستند.
غیاثی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر هشدار در مورد ورود آب معابر اراک به سیستم فاضلاب، ابراز داشت: بایستی تمهیدی اجرا شود که آب ناشی از بارش در معابر شهر اراک، وارد دریچههای فاضلاب نشود.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی در مورد علت این مساله عنوان کرد: آسفالت و جدول گذاری در برخی مناطق شهر طی سالهای گذشته به نحوی صورت گرفته که آب معابر را به سمت سیستم فاضلاب هدایت میکند. باید شهرداری تمهیدی بیاندیشد تا این آب به سمت سیستم فاضلاب منتقل نشود.
نظر شما