۹ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۴۳

نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس:

ویژه‌برنامه‌های فرهنگ بومی در شمال استان بوشهر گسترش می‌یابد

ویژه‌برنامه‌های فرهنگ بومی در شمال استان بوشهر گسترش می‌یابد

دیلم - نماینده مردم شهرستان‌های بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: ویژه‌برنامه‌های فرهنگ بومی در شمال استان بوشهر گسترش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالحمید خدری صبح جمعه در مراسم شعر بهارونه لیراوی ضمن تبریک سال جدید گفت: شهرستان دیلم و منطقه دشت لیراوی نیازمند اینگونه برنامه‌های فرهنگی است و توجه و پرداختن به آن می‌تواند باعث شناسایی فرهنگ بومی منطقه شود.

وی افزود: امروزه برای زنده نگه داشتن آئین‌ها و رسوم گذشته برنامه‌های فرهنگی می‌تواند گزینه بسیار خوبی باشد چون علاوه بر ارتقا و گسترش این فرهنگ‌ها باعث ماندگاری آن در جامعه و بهتر پرداختن به آن می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در حاشیه این مراسم ضمن تبریک عید نوروز و قدر دانی از دست اندرکاران این برنامه، با بیان اینکه یکی از راه‌های حفظ گویش محلی، مکتوب کردن آن است گفت: زبان نقش بسیار مهمی در پویایی یک جامعه دارد و شعر محلی یکی از مقوله‌هایی است که می‌تواند در تداوم و پویایی اجتماعی و فرهنگی هر نسل و جامعه‌ای مفید باشد.

فاطمه کرم پور افزود: زبان ملی ماحصل همین گویش‌های محلی است که تکامل یافته و به همین منظور نقش هنرمندان و شاعران در جهت پر بار نمودن آن بسیار خطیر، مهم و تأثیر گذار است.

وی با اشاره به اینکه تقویت و حفاظت ادبیات بومی و محلی می‌تواند کمک بسیاری خوبی در غنای فرهنگ جامعه باشد اظهار داشت: تداوم چنین برنامه‌های فرهنگی باعث شناسایی ظرفیت شهرستان و آشنایی با شاعران گویش‌های محلی و حفظ و ارتقای شعر بومی محلی منطقه است

کرم پور خاطرنشان کرد: فرهنگ از طریق هنر به راحتی قابل انتقال است و حضور هنرمندان در کنار یکدیگر با اهداف مشترک و حمایت از آنها در جامعه می‌تواند تأثیر مطلوبی در جهت رشد و پیشرفت جامعه در تمام زمینه‌ها داشته باشد.

حجت الاسلام سید ابوالحسن حسینی بوشهری امام جمعه دیلم در این مراسم اظهار داشت: با نامگذاری سال ۹۸ به نام «سال رونق تولید» از سوی مقام معظم رهبری، مردم و مسئولان ضمن در پیش گرفتن شعار سال در تبیین شعار سال و در جهت حرکت به این هدف در کنار یکدیگر همراه و همدل حرکت کنند.

وی افزود: فرهنگ یکی از زیر ساخت‌های مهم هر جامعه و منطقه است که باید برای توسعه و پیشرفت آن برنامه و راهکارهای اساسی را در دستور کار خود قرار دهیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دیلم گفت: هنرمندان در راستای احیا و ترویج فرهنگ بومی محلی نقش بسزایی دارند و بسیاری از آداب و رسوم گذشته را دوباره برای جامعه و نسل امروزی زنده نگه می‌دارد.

زهره محنیایی افزود: عید نوروز باستانی بهترین فرصت برای معرفی فرهنگ منطقه است که مهمانان نوروزی که در این ایام بیشتر جنوب کشور را برای گردشگری انتخاب می‌کنند با برگزاری چنین حرکت‌های فرهنگی گویش‌ها و آداب و رسوم منطقه بخوبی در همه ابعاد معرفی شود.

دوازدهمین شب شعر بهارونه لیراوی با حضور مسئولان، شاعران محلی سرای استانی و شهرستانی و با استقبال پرشور مردم در روستای بنه احمد شهرستان دیلم برگزار شد.

در ادامه این مراسم شاعران به سرودن اشعار محلی خود پرداختند و سپس آئین نکوداشت استاد فرج الله کمالی از شاعران محلی سرای شهرستان دشتستان برگزار شد و با اهدا لوح تقدیر و هدیه از زحمات وی با حضور مسئولین تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 4577703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha