به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی شجاعی در دیدار با رئیس انجمن جهانی ورزشها و بازیهای سنتی اظهار کرد: حضور رئیس انجمن جهانی ورزشها و بازیهای سنتی در این استان موجب میشود تا مراودات بیشتری داشته باشیم که یکی از اهداف ما حضور در میادین بینالمللی و برگزاری مسابقات جهانی کشتی با چوخه در این استان است و از این موضوع حمایت همه جانبه خواهیم داشت.
شجاعی با بیان اینکه برای رسیدن به اهداف خود در بحث ورزش باید گامهای بلندی را همچون برگزاری مسابقات بینالمللی و اعزام مربی به سایر کشورها برداشت، افزود: خوشبختانه سایر کشورها با ورزشهای سنتی بیگانه نیستند در حالی که در رشتههای مختلف نیز با یکدیگر به رقابت میپردازند و این در حالیست که هرچند متأسفانه روابط برخی کشورها تیره شده اما در میادین ورزشی بدون توجه به اختلافها با یکدیگر رقابت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه ورزشهای بومی و سنتی جایگاه خاص خود را دارد، تصریح کرد: ورزشهای سنتی و بومی بدون هرگونه سیاستی ارتباط بین ملت و فرهنگها را تعریف میکند و ایران نیز همچون سایر کشورها از بازیهای بومی بسیاری برخوردار است که یکی از مهمترین آنها کشتی با چوخه است.
وی تصریح کرد: کشتی با چوخه فقط ورزش نیست بلکه ریشه در آداب، سنن و تربیت ملل دارد و کشتی گیران و پهلوانان این رشته از ارزش بالایی برخوردارند.
استاندار خراسان شمالی در ادامه به نقش مهم اقتصاد ورزشی اشاره کرد و گفت: برای رشد و توسعه نیازمند توسعه بخش اقتصادی در ورزش هستیم چراکه نداشتن برنامه اقتصادی ما را برای رسیدن به اهدافمان محدود میکند، بنابراین در کنار تلاشهای خود، میتوانیم برنامههای برای بخش اقتصادی نیز داشته باشیم.
شجاعی بیان کرد: در کشور ایران تاکنون موضوع ورزش نسبت به سایر بخشها عملکرد خوبی داشته و به رغم کمبود بودجه خوشبختانه اهالی ورزش در میادین جهانی به خوبی درخشیدهاند و مهمتر آنکه حس برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی در مسابقات بینالمللی با هیچ چیز قابل قیاس نیست.
رئیس انجمن جهانی ورزشها و بازیهای سنتی نیز در این دیدار گفت: انجمن جهانی ورزشها و بازیهای سنتی به صورت داوطلبانه تشکیل شده که از دولتها و وزارت خانهها بودجهای دریافت نمیکند.
ژائوئن اظهار کرد: در آغاز راه تشکیل این انجمن ۱۷ کشور عضو آن شدند و امروز ۸۶ سازمان و کشور عضویت دارند و تمام تلاش خود را میکنیم تا ورزشهای سنتی را حفظ کنیم که البته این انجمن هم در یونسکو و هم اتحادیه اروپا به رسمیت شناخته شده است.
وی افزود: در ورزشهای سنتی، کشتی با چوخه از اهمیت زیادی برخوردار است و برای حفظ ورزشهای سنتی، این رشته را با کشورهای همسایه به اشتراک میگذاریم و توسعه میدهیم.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی کشور نیز در ادامه گفت: ما نیز همچون سایر کشورهای جهان، علاوه بر اینکه از هویت بازیهای بومی و محلی صیانت میکنیم، بنا داریم جاذبهها و ویژگیهای بارز ورزشهای سنتی و بازیهای بومی و محلی را از طریق برگزاری جشنوارهها به نمایش بگذاریم.
غلامرضا جعفری افزود: حفاظت از میراث فرهنگی و ورزشی کشور باید جزئی از دغدغه تمام دستگاهها باشد و انتظار میرود حضور پررنگتر رسانهها بتواند این فعالیتها را بیش از پیش در جهت آشنایی همگان با این ورزشها انعکاس دهد.
وی تصریح کرد: در سنوات آتی با مساعدت استاندار خراسان شمالی برنامه جامعتری را مدیریت میکنیم چراکه رشته کشتی با چوخه پهلوانان بسیاری دارد که ثبت جایگاه حقوقی آن در عرصههای بینالمللی برای ما حائز اهمیت است.
رئیس انجمن کشتی با چوخه کشور نیز در ابتدای سخنانی خود دکتر شجاعی استاندار خراسان شمالی را فردی فعال دانست و گفت: از زمان انتصاب دکتر شجاعی شاهد اقدامات خوبی در این استان هستیم که مهمترین آنها جمعآوری بخاریهای نفتی، برق رسانی به تمامی روستا و کنترل و مدیریت خوب در بحث بروز سیل و تقدیر ریاست جمهوری است.
قربانعلی قائمی افزود: این رشته ورزشی که ریشه در آئین و سنن ایرانی دارد در کشور و بویژه در خطه خراسان بزرگ از اقبال عمومی بسیار خوبی برخوردار است.
وی به پرطرفدار بودن این رشته ورزشی در جای جای کشور و بخصوص روستاها اشاره کرد و افزود: کشتی باچوخه بعد از فوتبال پرطرفدارترین رشته ورزشی است.
نظر شما